![]() |
|
Taki był rok 2017 - Wersja do druku +- Państwo Kościelne Rotria (https://forum.rotria.net.pl) +-- Dział: MIASTO APOSTOLSKIE (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=223) +--- Dział: Piazza Navona (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=102) +--- Wątek: Taki był rok 2017 (/showthread.php?tid=1069) Strony:
1
2
|
Taki był rok 2017 - Wilhelm Orański - 30.12.2017 Obserwator Rotryjski dokonał podsumowania mijającego roku. Jeżeli Bracia mają jakieś uwagi, sądzicie że coś trzeba dodać lub poprawić, proszę zgłaszać swoje postulaty, by za kilka lat Rotryjczycy, którzy będą czytać tę gazetę, mieli dobry materiał historyczny
To również idealny czas na refleksję, czy np. taka ilość uroczystości i pielgrzymek jest zadowalająca, czy należy coś poprawić w roku Pańskim 2018.Proponuję również, byśmy wyłonili Człowieka Roku. Swoje propozycje wraz z uzasadnieniem można zgłaszać w niniejszym wątku, za kilka dni zorganizujemy głosowanie w ankiecie.
Chciałbym, żebyśmy przy okazji przyznali nieoficjalne przydomki/tytuły ostatnim Patriarchom - Klemensowi, Bonifacemu i Piusowi. Jeżeli będzie więcej niż jedna propozycja, również otworzymy ankietę. Ważne by zaznaczyć, z czym kojarzy nam się dana postać, np. Klemens III. Patriarcha renesansu.
RE: Taki był rok 2017 - Paolo Carlo de Medici y Zep - 30.12.2017 Bardzo ciekawy artykuł. Dziękuję Eminencji za jego napisanie i gratuluję pomysłu. Wydaje się, że nic więcej nie można dodać. Do tytułu Człowieka Roku zgłaszam siebie. Uważam, że moja aktywność oraz oddanie i poświęcenie Rotrii jak zawsze zasługują na docenienie. Poza tym tytuł będzie pasował do mojej kolekcji. Propozycje przydomków: Klemens III Odnowiciel Bonifacy I Żonaty Pius VI Nieobecny RE: Taki był rok 2017 - Alberto Tommaso di Mancini - 30.12.2017 (30.12.2017, 12:11:07)Paolo Carlo de Medici y Zep napisał(a): Bardzo ciekawy artykuł. Dziękuję Eminencji za jego napisanie i gratuluję pomysłu. Wydaje się, że nic więcej nie można dodać. Do tytułu Człowieka Roku zgłaszam siebie. Uważam, że moja aktywność oraz oddanie i poświęcenie Rotrii jak zawsze zasługują na docenienie. Poza tym tytuł będzie pasował do mojej kolekcji. Eminencja to naprawdę nie musi spbie wycinać żeber, żeby zrobić sobie dobrze.... RE: Taki był rok 2017 - Paolo Carlo de Medici y Zep - 30.12.2017 (30.12.2017, 12:59:41)Tommaso Mancini napisał(a):(30.12.2017, 12:11:07)Paolo Carlo de Medici y Zep napisał(a): Bardzo ciekawy artykuł. Dziękuję Eminencji za jego napisanie i gratuluję pomysłu. Wydaje się, że nic więcej nie można dodać. Do tytułu Człowieka Roku zgłaszam siebie. Uważam, że moja aktywność oraz oddanie i poświęcenie Rotrii jak zawsze zasługują na docenienie. Poza tym tytuł będzie pasował do mojej kolekcji.
RE: Taki był rok 2017 - Carlo Lorenzo de Medici y Zep - 31.12.2017 Prosiłbym też o przydomek dla Leona III, bo on nie miał niestety... I czuje się pokrzywdzony zapewne. Co do nominowanej osoby to zgłaszam Eminencję Wilhelma Orańskiego - tyle ile za niego przybyło, to nigdy nie przybyło. A że barwna persona to i zabawy i wydarzeń sporo było. Żonaty Patriarcho.
RE: Taki był rok 2017 - Wilhelm Orański - 03.01.2018 Ja zaś zgłaszam JE Karola Medyceusza! Zjazdem swojego rodu kroki wielkich person ku Rotrii znów skierował (a dla niektórych wieść o zjeździe lekarstwem była na realiozę), ryt bialeński wprowadził ku uciesze tamtejszych wiernych, a i mądrością swoją i wiedzą służy nam nieprzerwanie
![]() RE: Taki był rok 2017 - Wilhelm Orański - 08.01.2018 Ankieta została dodana, zachęcam do głosowania
RE: Taki był rok 2017 - Wilhelm Orański - 11.01.2018 Zamykam ankietę. Wyniki są następujące: Paolo Carlo de Medici y Zep - 1 głos (12,5%)
Carlo Lorenzo de Medici y Zep - 2 głosy (25%)
Wilhelm Orański - 5 głosów (62,5%)
Dziękuję wszystkim za wyróżnienie!
![]() RE: Taki był rok 2017 - Maurycy Orański - 11.01.2018 Gratulację. RE: Taki był rok 2017 - Antoni Kacper Burbon-Conti - 11.01.2018 Gratuluję wyniku!
|