![]() |
|
[POKUTA] Powrót młodego Orańskiego - Wersja do druku +- Państwo Kościelne Rotria (https://forum.rotria.net.pl) +-- Dział: MIASTO APOSTOLSKIE (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=223) +--- Dział: Piazza Navona (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=102) +--- Wątek: [POKUTA] Powrót młodego Orańskiego (/showthread.php?tid=1709) Strony:
1
2
|
[POKUTA] Powrót młodego Orańskiego - Ludwik Orański - 30.09.2019 Życie grzesznika jest przepełnione złością i smutkiem. Takie i było życie Ludwika Orańskiego, który zaginął na kilkadziesiąt miesięcy, pozostawiając swój dobytek, mniszy stan i wszystko, co stanowiło dla niego jakąkolwiek formę ascezy. Ludwika Orańskiego dogonił kurier w karocy, dostarczając mu wyrok Świętego Oficjum Rotrii. ![]()
Orański pokręcił nosem, wiedząc dokładnie, że w Rotrii znów poleje się krew i nie chodzi tu wcale o kolejną „pielgrzymkę” dziewic do Pałacu Apostolskiego.
Cytat:Drogi Michelangelo; wracam za miesiąc. [Miesiąc później] ![]()
Orański na horyzoncie widział już zarys kopuł i wież świątyń Rotrii. Wiedział, że jego obecność niektórych ucieszy, niektórych zmartwi a niektórych… a niektórych miał po prostu w nosie. Niepokorny Orański wracał tuż przed samym konklawe by bacznie obserwować który z elektorów zostanie nowym Patriarchą. RE: [POKUTA] Powrót młodego Orańskiego - Pio Maria de Medici - 30.09.2019 Witamy serdecznie w Stolicy Apostolskiej! Czekam, jako Regent Świętej Stolicy, aż Wielebny rozkręci Pustelnię! Wszak dzisiaj św. Hieronima, jednego z głównych anachoretów Kościoła. Niech Bóg wielebnemu błogosławi! RE: [POKUTA] Powrót młodego Orańskiego - Michelangelo Piccolomini - 30.09.2019 Nareszcie. Długo na Ciebie czekaliśmy Synu. Jako Wielki Inkwizytor, a przede wszystkim ojciec duchowny, cieszę się, że odbyłeś nakazaną pokutę i wróciłeś do nas. Bo nieważne jest, ile razy odchodzimy. Liczy się to, że wracamy. Witaj serdecznie! RE: [POKUTA] Powrót młodego Orańskiego - Mikołaj Dreder - 30.09.2019 Witam serdecznie. Cieszę się, że Brat do nas powrócił. Życzę owocnej posługi. RE: [POKUTA] Powrót młodego Orańskiego - Wilhelm Orański - 30.09.2019 Witam Cię, Synu, z powrotem w Rotrii. Cieszę się, że ponownie przekroczyłeś bramy naszego państwa i mam nadzieję, że prędko ich nie opuścisz.
RE: [POKUTA] Powrót młodego Orańskiego - Michelangelo Piccolomini - 30.09.2019 Teraz zauważyłem, że macie wszyscy Bracia czarnobiałe avatary, a tylko ja kolorowy. Weźcie trochę dodajcie kolorów, a nie tak smutno.
RE: [POKUTA] Powrót młodego Orańskiego - Maurycy Orański - 30.09.2019 Witaj Bracie. Niezmietnie się cieszę z twojego powrotu. Cytat:Eminencjo, ja sobie wypraszam.(30.09.2019, 17:11:37)Michelangelo Piccolomini napisał(a): Teraz zauważyłem, że macie wszyscy Bracia czarnobiałe avatary, a tylko ja kolorowy. Weźcie trochę dodajcie kolorów, a nie tak smutno.
RE: [POKUTA] Powrót młodego Orańskiego - Taddeo Piccolomini - 30.09.2019 Lol ja też mam kolory. Cieszę się bardzo Bracie z twego powrotu! Smutno trochę się zrobiło mi bez tych rozmów O miano ulubieńca Michelangela to się będziemy bić chyba. Haha.
RE: [POKUTA] Powrót młodego Orańskiego - Michelangelo Piccolomini - 30.09.2019 (30.09.2019, 20:45:26)Maurycy Orański napisał(a): Witaj Bracie. Niezmietnie się cieszę z twojego powrotu. Wasza Książęca Wysokość ma świetny avatar od zawsze.
RE: [POKUTA] Powrót młodego Orańskiego - Mikołaj Dreder - 01.10.2019 Czarno-białe zdjęcia w naszych awatarach stanowią kwintesencję naszego klimatu. Takie zdjęcia z tej epoki mają niebywały urok, dużo większy niż obecne 4K czy inne nie wiadomo jakie cuda
|