Państwo Kościelne Rotria
Sartoria Patriarcale - A. Gammarelli - Wersja do druku

+- Państwo Kościelne Rotria (https://forum.rotria.net.pl)
+-- Dział: TERYTORIA ROTRYJSKIE (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=380)
+--- Dział: Prowincje Państwa Kościelnego (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=324)
+---- Dział: Dobra ziemskie Stolicy Apostolskiej (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=307)
+----- Dział: Apostolskie Miasto Rotria (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=326)
+----- Wątek: Sartoria Patriarcale - A. Gammarelli (/showthread.php?tid=2300)

Strony: 1 2

Sartoria Patriarcale - A. Gammarelli - Pio Maria de Medici - 06.11.2020

[Obrazek: logo_trasparente.png]

Sartoria Patriarcale
Storia per Ecclesiastici

[Obrazek: Gammarelli_%28Roma%29.jpg]
Znajdujemy się niedaleko Panteonu, Bazyliki poświęconej Wszystkim Świętym. To właśnie przechodząc obok tej świątyni można natknąć się na modową mekkę wszystkich duchownych Rotrii, a przede wszystkim na osobistego krawca każdorazowego Patriarchy Rotrii. 

Rodzina Gammarelli od wieków wykonuje szaty liturgiczne i codzienne kleru z najlepszej jakości materiałów. Każdy szanujący się biskup musi w swoich zbiorach posiadać chociażby piuskę z wyhaftowanymi inicjałami Nestora Rodu - Annibale Gammarelliego, wyznacznikiem luksusu i najwyższej klasy, aby pochwalić się wśród znajomych duchownych.

[Obrazek: ss-rome-shopping-gamarelli_1000x1250.jpg?itok=GOAM3dtP]

Wśród znamienitych ornatów, mitr czy innych pretiosów liturgicznych każdy może znaleźć coś dla siebie. Annibale posiada bowiem wykonane z najdroższej licowej skóry pantofle pontyfikalne, oraz codzienne obuwie kleru, a także odpowiednich kolorów skarpety, które stały się symbolem mody Apostolskiego Miasta - nawet zachwycający się drogimi markami obecnymi w Mediolanie modnisie wielokrotnie przypominają, że ich skarpety mają na spodzie inicjały A.G.

[Obrazek: Rome-10-Nov-19.jpg]

W tym miejscu można także zakupić wszelkie prezenty i upominki dla wyższych hierarchią duchownych. Kunsztowne kielichy, wspaniale haftowana bielizna kielichowa, czy złote, aczkolwiek skromne monstrancje nie tylko ucieszą szkleszałe oko, ale pozwoli na załatwienie ważnych spraw petentowi. Sama marka, jak mówi Giacomo Gammarelli, szef sprzedaży, góry potrafi przenosić i wszelkie patriarsze podatki znosić.

[Obrazek: gammarelli_CHI-SIAMO-conclave_1963.jpg]

Zachęcamy więc do zakupów w tym ekskluzywnym sklepie, przy którym Gucci czy Luis Vuitton mogą się schować...
...pod patriarszym tabarro, oczywiście!

RE: Sartoria Patriarcale - A. Gammarelli - Gagik Bagratyda - 06.11.2020

A czy można też nabyć tu wschodnie westymenta?

RE: Sartoria Patriarcale - A. Gammarelli - Aurelio de Medici y Zep - 06.11.2020

Widzę na ścianie moje zdjęcie z patriarszych czasów, jako Klemens IV. Miło, że pamiętają. Ja również przymiarki do białej sutanny wspominam niezwykle ciepło i nadal często wpadam po ubrania, bo zadowalają każdego tonsurowanego dandysa.

RE: Sartoria Patriarcale - A. Gammarelli - Pio Maria de Medici - 06.11.2020

(06.11.2020, 16:00:53)Gagik Bagratyda napisał(a): A czy można też nabyć tu wschodnie westymenta?
Z tego co wiemy to inny krawiec patriarszy się tym zajmuje. Gammarelli ubiera stricte kardynałów i patriarchów. Na dniach pojawią się kolejni krawcy.

(06.11.2020, 16:06:31)Aurelio de Medici y Zep napisał(a): Widzę na ścianie moje zdjęcie z patriarszych czasów, jako Klemens IV. Miło, że pamiętają. Ja również przymiarki do białej sutanny wspominam niezwykle ciepło i nadal często wpadam po ubrania, bo zadowalają każdego tonsurowanego dandysa.

Byliśmy zdziwieni, że trzymają jako pamiątkę nasza sutannę z pierwszego pontyfikatu. Byliśmy tak wzruszeni, że podarowaliśmy z obecnego pontyfikatu naszą piuskę i mitrę z koronacji, którą sam Annibale szył.

RE: Sartoria Patriarcale - A. Gammarelli - Stanisław Wieniawa - 09.11.2020

Dobry wieczór, poproszę mitrę. Czy mają Państwo w ofercie takie cudeńka? Widziałem u konkurencji, ale cena odstraszała...

[Obrazek: pol_pl_Mitra-M113-Z25-1826_2.jpg]

RE: Sartoria Patriarcale - A. Gammarelli - Stanisław Dmowski - 09.11.2020

Cieszę się, że mój pomysł został wykorzystany. Powodzenia ;)

RE: Sartoria Patriarcale - A. Gammarelli - Aurelio de Medici y Zep - 09.11.2020

Laudetur Iesus Christus!
Czy możliwe jest uszycie na miarę takiego ornatu? Zgłosiłbym się po pielgrzymce. Konkurencja odmówiła - wszyscy mają podpisane klauzule estetycznego sumienia.

[Obrazek: 58uuWYZDrSQIvqEwWYwPCC_tkmg_nByoSTEiTkbQ...obfhhlmLFQ]

RE: Sartoria Patriarcale - A. Gammarelli - Pio Maria de Medici - 10.11.2020

(09.11.2020, 19:48:09)Janusz Zabieraj napisał(a): Dobry wieczór, poproszę mitrę. Czy mają Państwo w ofercie takie cudeńka? Widziałem u konkurencji, ale cena odstraszała...

Wasza Ekscelencjo,

nasze ekskluzywne produkty wykonywane są na zamówienie. Trudno nam nakreślić w tej chwili koszty, niemniej na pewno mitra nie jest na każdą kieszeń. Niemniej ta złota, a skromna infuła wyjdzie dość sporo... nas nie stać na tanie rzeczy.

RE: Sartoria Patriarcale - A. Gammarelli - Aurelio de Medici y Zep - 10.11.2020

Wobec tego ja proszę o uszycie takiej sutanny, jaką nosił wielki syn Kościoła Giorgio Urbani. Cena nie ma dla mnie znaczenia. Piuska oczywiście w komplecie.

[Obrazek: Jerzy-Urban-Biskup-yt.jpg]

RE: Sartoria Patriarcale - A. Gammarelli - Pio Maria de Medici - 10.11.2020

Wasza Eminencjo,

nasza sartoria przygotowała specjalny komplet biskupi dla Waszej Eminencji. Niestety nie posiadamy wzorów, takich jak nosił umiłowany syn ubeckiej ziemi, Giorgio Urbani. Zapewne szył swoje stylowe szaty u innego krawca, po materiale rozpoznajemy, że to ciprofloksjańska firma "Uszatek sp. Z.O.O". Natomiast mamy do zaproponowania importowany prosto z dalekiego wschodu komplet "Strój biskupa księdza biskup kardynała ksiądz kardynał L" w wyjątkowej cenie stu tysięcy lirów, ale po dobrej znajomości Czcigodny Annibale opuszcza cenę do dziewięćdziesięciu dziewięciu tysięcy. Piuska oczywiście jest prezentem od firmy.

[Obrazek: i-stroj-biskup-biskupa-ksiadz-ksiedza-kardynal-m.jpg]