Państwo Kościelne Rotria
Oświadczenie Carycy Aleksandry Izabelli I dot. Piotra Pawłowicza - Wersja do druku

+- Państwo Kościelne Rotria (https://forum.rotria.net.pl)
+-- Dział: MIASTO APOSTOLSKIE (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=223)
+--- Dział: Piazza Navona (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=102)
+--- Wątek: Oświadczenie Carycy Aleksandry Izabelli I dot. Piotra Pawłowicza (/showthread.php?tid=2547)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Oświadczenie Carycy Aleksandry Izabelli I dot. Piotra Pawłowicza - Aleksandra Dostojewska - 23.02.2021

Oświadczenie

Ja Aleksandra Izabella I, zdaję wobec wszystkich świadectwo, iż w osobie Wielmożnego Pana Piotra Pawłowicza, dostrzegłam zaginionego brata mego pierwszego Małżonka, tudzież pierwszego Cara Najjaśniejszego Carstwa Brodryjskiego - śp. Adama Aleksandra, który to przed laty był porwany i uprowadzony z domu rodzicielskiego, czyniąc przy tym smutek i niepowetowany ból całej Rodzinie.

Radując się z powrotu najdroższego i ukochanego Szwagra, postanawiam, iż z dniem 23 II 2021 r. Wielmożnemu Piotrowi Pawłowiczowi przysługuje tytuł Wielkiego Księcia oraz prawo do posługiwania się nazwiskiem Dostojewski von Vincis.

Dano w Domu Imperialnym,
dn. 23 II 2021 r. 

(-) Imperatorka, Caryca i Cesarzowa Aleksandra Izabella I 

RE: Oświadczenie Carycy Aleksandry Izabelli I dot. Piotra Pawłowicza - Pio Maria de Medici - 23.02.2021

Daj Boże, że jesteśmy świadkami pojednania brodryjskiego.

RE: Oświadczenie Carycy Aleksandry Izabelli I dot. Piotra Pawłowicza - Ametyst I Dziecię - 23.02.2021

Dlatego ja swego czasu byłem fanem podziału na dwie Brodrie. Nie dość, że to ciekawe to jeszcze zdrowe w warunkach wirtualnych.

RE: Oświadczenie Carycy Aleksandry Izabelli I dot. Piotra Pawłowicza - Karol Medycejski - 23.02.2021

Tak, bo Brodria jest jak dupa - każdy ma swoją.

RE: Oświadczenie Carycy Aleksandry Izabelli I dot. Piotra Pawłowicza - Miguel de Catalan - 23.02.2021

Jeśli dojdzie do pojednania i Nordata się uspokoi to ufunduje kościół albo i dwa w RON. 
Przysięgam.

RE: Oświadczenie Carycy Aleksandry Izabelli I dot. Piotra Pawłowicza - Joahim-von-R - 23.02.2021

>Nordata się uspokoi

Już to widzę...

RE: Oświadczenie Carycy Aleksandry Izabelli I dot. Piotra Pawłowicza - Miguel de Catalan - 23.02.2021

(23.02.2021, 13:32:53)Joahim-von-R napisał(a): >Nordata się uspokoi

Już to widzę...

Jeden kościół to w RON 10 000 DPL. Zatem jak nie wydam to będzie to moje. Smile Wink

RE: Oświadczenie Carycy Aleksandry Izabelli I dot. Piotra Pawłowicza - Mikołaj Dreder - 23.02.2021

(23.02.2021, 13:26:07)Karol Medycejski napisał(a): Tak, bo Brodria jest jak dupa - każdy ma swoją.

Wiele wieków temu identyczna sytuacja miała miejsce z Rotrią.

RE: Oświadczenie Carycy Aleksandry Izabelli I dot. Piotra Pawłowicza - Baltazar Dostojewski - 23.02.2021

Gratuluje ponownego przyjęcia do Rodu Dostojewskich

RE: Oświadczenie Carycy Aleksandry Izabelli I dot. Piotra Pawłowicza - Aurelio de Medici y Zep - 23.02.2021

Proszę przyjąć serdeczne gratulacje od rodu de Medici y Zep i ode mnie osobiście.