Państwo Kościelne Rotria
Słowem wytłumaczenia - Wersja do druku

+- Państwo Kościelne Rotria (https://forum.rotria.net.pl)
+-- Dział: INSTYTUCJE STOLICY ŚWIĘTEJ (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=217)
+--- Dział: Pałac Apostolski (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=104)
+---- Dział: Archiwa Apostolskie (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=495)
+----- Dział: Zespół Archiwalny "Instytucje" (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=496)
+------ Dział: Imperium Brodryjskie (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=419)
+------- Dział: Pałac Pawłowski (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=421)
+------- Wątek: Słowem wytłumaczenia (/showthread.php?tid=2705)

Strony: 1 2

Słowem wytłumaczenia - Piotr Pawłow - 29.03.2021

Drogi Narodzie Brodryjski, Szanowni Goście, 
My, umiłowany Imperator Brodrii staliśmy się celem ataku hackerskiego (ktoś pod moją nieobecność wywinął żart, że kopnąłem w kalendarz. Szkoda, że moje zadania służbowe są powodem do takich żartów.), który doprowadził do tragedii! Prawdą jest to, że nie mamy czasu na działanie w wielu państwach Polinu, lecz czy to jest problem, aby poświęcać swe życie, aby odpocząć na jakiś czas. Jestem zaszokowany tym co miało miejsce przez ostatnie dni, lecz ten “odpoczynek” od wirtuala dał mi wiele do zrozumienia, z jednej strony dobrych rzeczy, lecz niestety z drugiej strony tych złych i smutnych, zauważyłem, że dla wielu tu obecnych byłem osobą ważną, która dała swój wkład w Polin, ale zauważyłem też, że w oczach wiecznych wrogów Brodrii takich jak p. Pietrow, czy raczej Peterson jestem zwykłym nieudacznikiem, który prowadzi tylko do wojen w kraju. Nie mniej, chciałbym wszystkich przeprosić za zamieszanie, które wybuchło z powodu ataku hackerskiego, a raczej doprowadzenie do takiej sytuacji.  

Prowadząc dalej swoją wypowiedź chciałbym wrócić do planów odnośnie Brodrii, zauważyłem, że od dłuższego czasu wojujemy o nasz legalizm pomiędzy naszym krajem, a krajem Andrzeja. Słusznie powiedział, że dla władzy poświęciłem swoją ideę, lecz chyba ten kopniak w zad, który dostałem na przestrzeni ostatnich dni powinien coś zmienić, dlatego owszem zmieni on i to wiele. Mam nadzieję, że mimo zmian, które chcę zaprowadzić w naszym kraju pozostaną dalej wierni naszej sprawie obywatele, a może z czasem doprowadzimy do zjednoczenia całego kraju, czy to pod Berłem Dostojewskich, czy to pod władzami Administratora. Jak to mawiają pożyjemy zobaczymy. Jeżeli kogoś będzie interesowało jak naprawdę doszło do mojej śmierci, proszę nie krępujcie się zgarnę wszystkie baty i pytajcie w tym wątku. 

Z wyrazami szacunku, 
Piotr, nie car, nie imperator, a brodryjczyk wierny swemu narodowi. 

RE: Słowem wytłumaczenia - Pio Maria de Medici - 29.03.2021

Przydałoby się także wytłumaczenie złożone Stolicy Apostolskiej. W tym momencie ja, reprezentujący Świętą Stolicę, wychodzę na głupka.

RE: Słowem wytłumaczenia - Piotr Pawłow - 29.03.2021

Ojcze Seniorze, w takim razie było tak. Od dnia 24.03.2021 roku wykonywałem realowe obowiązki służbowe poza Stolicą Rzeczypospolitej, w międzyczasie użyczyłem swój sprzęt, czyt. Laptopa koledze z jednostki. W dniu dzisiejszym wieczorem wracam do domu siadam przy komputerze i czytam co się dzieje po Polinie i okazuje się, że nie żyję. Nie ukrywam, że jestem zaskoczony obrotem sytuacji. (Nie muszę tłumaczyć, że na swoim sprzęcie nie wylogowuję się z Forum Państw Polinu i innych rzeczy co było moją zgubą. Zresztą prosiłem kolegę, aby przyglądał się sytuacji w Rotrii, aby nie został zdetronizowany. Patrzę, a tutaj informacje o mojej chorobie, po czym śmierć... Kawał ch.... nie kolega.) 

RE: Słowem wytłumaczenia - Ametyst I Dziecię - 29.03.2021

Prawdziwie zmartwychwstał!

(29.03.2021, 22:51:43)Ametyst I Dziecię napisał(a): Prawdziwie zmartwychwstał!

Nie zmartwychwstał, a raczej tłumaczę jak do tego doszło... Cóż, mam nauczkę, że nikomu nie można powierzać obserwacji mikroświata, a tym bardziej pożyczać elektroniki. 

RE: Słowem wytłumaczenia - Joahim-von-R - 29.03.2021

Niezły dowcip, nie ma co.

(29.03.2021, 23:02:08)Joahim-von-R napisał(a): Niezły dowcip, nie ma co.

Dla pana dowcip, a dla mnie tona tłumaczenia przez jedną osobę z reala... Cóż, mogła ta śmierć iść dalej, chociaż nie wyobrażam sobie kreowania kolejnej postaci, bo ktoś mi namieszał w wirtualu.... 

RE: Słowem wytłumaczenia - Aleksandra Dostojewska - 29.03.2021

Piotrze.... zgadzam się z Jego Świątobliwością, wobec takiego obrotu spraw wyszliśmy na głupków - nie tylko my. Słowa przeprosin należą się nie tylko nam - organizatorom niedoszłego pogrzebu, ale i tym wszystkim wspaniałym osobom, które deklarowały pomoc i składały wyrazy wsparcia. 

Przeprosiny, nie tłumaczenie, które jakoś do mnie nie przemawia. Jak rzekomy wyjazd i użyczenie laptopa koledze ma się do informacji podanej przez Ciebie o zachorowaniu na wiadomą chorobę realną - C O V I D? Z tego co wiem, obowiązuje coś takiego jak kwarantanna, ale może się mylę?

Moja rada: po prostu przeproś i nie tłumacz, bo wszystkich nas narażasz na śmieszność. Do tego ta bezpodstawna argumentacja o próbach obalenia... niby przez kogo? W tej kwestii liczę na obszerne wytłumaczenia za pośrednictwem wiadomości prywatnej. 

(29.03.2021, 23:05:04)Aleksandra Dostojewska napisał(a):
Piotrze.... zgadzam się z Jego Świątobliwością, wobec takiego obrotu spraw wyszliśmy na głupków - nie tylko my. Słowa przeprosin należą się nie tylko nam - organizatorom niedoszłego pogrzebu, ale i tym wszystkim wspaniałym osobom, które deklarowały pomoc i składały wyrazy wsparcia. 

Przeprosiny, nie tłumaczenie, które jakoś do mnie nie przemawia. Jak rzekomy wyjazd i użyczenie laptopa koledze ma się do informacji podanej przez Ciebie o zachorowaniu na wiadomą chorobę realną - C O V I D? Z tego co wiem, obowiązuje coś takiego jak kwarantanna, ale może się mylę?

Moja rada: po prostu przeproś i nie tłumacz, bo wszystkich nas narażasz na śmieszność. Do tego ta bezpodstawna argumentacja o próbach obalenia... niby przez kogo? W tej kwestii liczę na obszerne wytłumaczenia za pośrednictwem wiadomości prywatnej. 

Przeprosiny oficjalne dla stolicy Patriarszej wydam już jutro, po powrocie z Białegostoku mam na to wiele czasu. W końcu dostałem zasłużony urlop za działanie przeciw skutkom COVID-19. Zresztą gdyby mi nie zależało na powrocie mógłbym zwyczajnie odciąć się od tego co było, wielu z was zna albo kojarzy osoby pełniące służbę w Wojsku Polskim i wie, że jest ona bardzo wymagająca, choć tutaj nie będę się tłumaczył, po prostu wydam odpowiednie przeprosiny dla wszystkich, którzy przyjęli tę informację z rąk mojego znajomego, a nie moich własnych. 

RE: Słowem wytłumaczenia - Miguel de Catalan - 29.03.2021

Zrobiłem kilka memów. Big Grin 
[Obrazek: Pawow_zyje_2.jpg?width=401&height=375]
[Obrazek: Pawow_zyje.jpg?width=274&height=375]