![]() |
|
Niechéj bãdze pòchwôlony Jezës Christus! - Wersja do druku +- Państwo Kościelne Rotria (https://forum.rotria.net.pl) +-- Dział: MIASTO APOSTOLSKIE (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=223) +--- Dział: Piazza Navona (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=102) +--- Wątek: Niechéj bãdze pòchwôlony Jezës Christus! (/showthread.php?tid=320) Strony:
1
2
|
Niechéj bãdze pòchwôlony Jezës Christus! - Mateusz von Wolfenstein - 17.04.2016 Niechéj bãdze pòchwôlony Jezës Christus!
Zwę się Mateusz von Wolfenstein i osiedliłem się ostatnimi czasy w Rzeczpospolitej Obojga Narodów po upadku wirtualnego Królestwa Pomorskiego. Rotria obecnie jest mi mało znana, gdyż za moich czasów mikronacyjną Stolicą Apostolską była niejaka Vaticanea. A jednak mając na sercu dobro mej nowej Ojczyzny postanowiłem zasilić szeregi duchowieństwa rotryjskiego z nadzieją, iż poprzez głoszenie Ewangelii przysłużę się Najjaśniejszej Rzeczpospolitej. Do Państwa Kościelnego przybywam na zaproszenie Jego Ekscelencji Severino Castiglioni'ego, który mianował mnie Diakonem. Liczę, że pobyt tutaj nieco przybliży mnie do realiów życia duchownego. ![]() Z Bożym pozdrowieniem, M. von Wolfenstein Odp: Niechéj bãdze pòchwôlony Jezës Christus! - Carlo Lorenzo de Medici y Zep - 17.04.2016 Niech mdze pòchwôlony Jezës Christus! Witamy serdecznie Szlachetnego Diakona w Państwie Kościelnym Rotria i cieszymy się, że Kościół w Rzeczypospolitej zapałał na nowo miłością ku Chrystusowi. Prosimy się rozgościć, pozwiedzać Apostolskie Miasto, popytać ludność o zwyczaje. W razie problemów prosimy kierować się do Ekscelencji Castiglioniego. Zaś co do reala, który jest niebytem: cieszymy się, że możemy powitać Brata Kaszubę, powie nam Brat z jakiej części Kaszub jest? Bo ma jesma z Wejrowa. Odp: Niechéj bãdze pòchwôlony Jezës Christus! - Mateusz von Wolfenstein - 18.04.2016 Witéj! Jô mieszkóm w Kòscérznie. Wielcem rad spotkać rodaka w Mikroświecie. A teraz wracając z niebytu do świata wirtualnego serdeczne Bóg zapłać Waszej Świątobliwości za tak miłe powitanie. Korzystając z okazji pragnę spytać czy Uniwersytet Rotryjski jest obecnie w pełni funkcjonalny? Być może po zakończeniu nauk potrzebnych do bycia Prezbiterem podejmę się studiów w tym bliskim Panu Naszemu państwie.
Odp: Niechéj bãdze pòchwôlony Jezës Christus! - Paolo Carlo de Medici y Zep - 18.04.2016 UR jest w trakcie organizacji. Najlepsza jest Jastarnia, moje ukochane miejsce na ziemi. Odp: Niechéj bãdze pòchwôlony Jezës Christus! - Mateusz von Wolfenstein - 18.04.2016 A to Ekscelencja z Nordy pochodzi skoro tak Jastarnię chwali?
Odp: Niechéj bãdze pòchwôlony Jezës Christus! - Paolo Carlo de Medici y Zep - 18.04.2016 Od 12 lat tam spędzam wakacje. I nie chce nigdzie indziej. Witam w Stolicy Apostolskiej Synu.
Odp: Niechéj bãdze pòchwôlony Jezës Christus! - Ksawery van Berden - 20.04.2016 Witamy w Stolicy Apostolskiej
Odp: Niechéj bãdze pòchwôlony Jezës Christus! - Mateusz von Wolfenstein - 22.04.2016 Cóż tu tak cicho? Czyżby wszyscy kapłani udali się na wypoczynek do państw ościennych? Odp: Niechéj bãdze pòchwôlony Jezës Christus! - Carlo Lorenzo de Medici y Zep - 23.04.2016 Niestety, jak my, tak i bracia nasi mają dużo obowiązków w realu - może nie ma sesji jeszcze, ale w naszym typie studiów pracy jest naprawdę dużo. Od środy na porządnie zajmiemy się Rotrią. Odp: Niechéj bãdze pòchwôlony Jezës Christus! - Mateusz von Wolfenstein - 23.04.2016 A zatem Bòże pòmagéj Waszej Świątobliwości i wszystkim braciom. Dobrze, że mi jeszcze do studiów jakieś 2 lata pozostały.
|