Państwo Kościelne Rotria
Przybycie Przywódcy Ludu Szlacheckiego - Wersja do druku

+- Państwo Kościelne Rotria (https://forum.rotria.net.pl)
+-- Dział: MIASTO APOSTOLSKIE (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=223)
+--- Dział: Piazza Navona (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=102)
+--- Wątek: Przybycie Przywódcy Ludu Szlacheckiego (/showthread.php?tid=404)

Strony: 1 2

Przybycie Przywódcy Ludu Szlacheckiego - Ametyst I Dziecię - 23.06.2016

Na Piazzna Navona przybył orszak złożony z jadącego na kucyku młodzieńca i towarzyszącej mu grupy zbrojnych jeźdźców, z których jeden dzierżył sztandar z herbem rodu Faradobusów, a inny flagę Zjednoczonego Socjalistycznego Królestwa Hirschbergii i Weerlandu.

Dzień dobry, szczęść Boże,

nazywam się Ametyst i pochodzę z królewskiego rodu Faradobusów. Pracuję jako płatny agent bialeński na tronie Hirschbergii i Weerlandu i francuski na tronie Anglii i Walii, ale to drugie to tylko na papieże papierze. Poza tym jestem bialeńskim arystokratą sprawującym urząd ministra propagandy w rządzie Księcia Prezydenta Medycejskiego, a także znanym przedsiębiorcą, oligarchą, wybitnym dowódcą i wychowawcą wielu pokoleń monarchosocjalistów. Dodam jeszcze, że mój były zięć władał kiedyś tymi sławnymi i doświadczonymi przez Sternika ziemiami.

Po raz pierwszy od początku mojego pontyfikatu na Tronie Przemysła postanowiłem odwiedzić Rotrię, która w końcu leży nie tak daleko mojej Ojczyzny, aby rozwinąć przyjacielskie stosunki i poznać Waszego Wielkiego Papę, o którym tak wiele słyszałem. Poza tym planuję zrobić małe zakupy i pozwiedzać. W prezencie przywiozłem Wam roczny zapas gumy Turbo, którą podrabiamy w Hirschbergii, abyście nie mówili, że Wam nie dali nigdy.

[Obrazek: chewing-gum-a90f1febb2c210a7d535e0493753fc18.jpeg]

Odp: Przybycie Przywódcy Ludu Szlacheckiego - Maurycy Orański - 23.06.2016

Wielkiego Papę Co to ma znaczyć?  >Sad

Odp: Przybycie Przywódcy Ludu Szlacheckiego - Ametyst I Dziecię - 23.06.2016

Tak moi szpiedzy nazywali tutejszego Władcę, o którym mówili, że jest bardzo potężny i poważany.

Odp: Przybycie Przywódcy Ludu Szlacheckiego - Maurycy Orański - 23.06.2016

Więcej szacunku dla Jego Świątobliwości. >Sad

Odp: Przybycie Przywódcy Ludu Szlacheckiego - Albert Orański - 23.06.2016

(23.06.2016, 20:02:50)Jacek Ostrogski link napisał(a): Wielkiego Papę Co to ma znaczyć?  >Sad
(23.06.2016, 20:09:21)Jacek Ostrogski link napisał(a): Więcej szacunku dla Jego Świątobliwości. >Sad

Drogi Panie - oburzenie jest niepotrzebne. Taki już urok ZSKHiW.

Mości Panie Ametyście - witamy w Rotrii.

/-/ Wielki Papa Wink

Odp: Przybycie Przywódcy Ludu Szlacheckiego - Paolo Carlo de Medici y Zep - 24.06.2016

(23.06.2016, 19:56:20)Ametyst I Dziecię link napisał(a): Na Piazzna Navona przybył orszak złożony z jadącego na kucyku młodzieńca i towarzyszącej mu grupy zbrojnych jeźdźców, z których jeden dzierżył sztandar z herbem rodu Faradobusów, a inny flagę Zjednoczonego Socjalistycznego Królestwa Hirschbergii i Weerlandu.

Dzień dobry, szczęść Boże,

nazywam się Ametyst i pochodzę z królewskiego rodu Faradobusów. Pracuję jako płatny agent bialeński na tronie Hirschbergii i Weerlandu i francuski na tronie Anglii i Walii, ale to drugie to tylko na papieże papierze. Poza tym jestem bialeńskim arystokratą sprawującym urząd ministra propagandy w rządzie Księcia Prezydenta Medycejskiego, a także znanym przedsiębiorcą, oligarchą, wybitnym dowódcą i wychowawcą wielu pokoleń monarchosocjalistów. Dodam jeszcze, że mój były zięć władał kiedyś tymi sławnymi i doświadczonymi przez Sternika ziemiami.

Po raz pierwszy od początku mojego pontyfikatu na Tronie Przemysła postanowiłem odwiedzić Rotrię, która w końcu leży nie tak daleko mojej Ojczyzny, aby rozwinąć przyjacielskie stosunki i poznać Waszego Wielkiego Papę, o którym tak wiele słyszałem. Poza tym planuję zrobić małe zakupy i pozwiedzać. W prezencie przywiozłem Wam roczny zapas gumy Turbo, którą podrabiamy w Hirschbergii, abyście nie mówili, że Wam nie dali nigdy.

[Obrazek: chewing-gum-a90f1febb2c210a7d535e0493753fc18.jpeg]

Myślałem, że tylko ja znam ten filmik. Smile Jego Świątobliwość dziękuje za gumę. Jak mu dadzą, to zje. ;p

Odp: Przybycie Przywódcy Ludu Szlacheckiego - Ametyst I Dziecię - 24.06.2016

(23.06.2016, 20:09:21)Jacek Ostrogski link napisał(a): Więcej szacunku dla Jego Świątobliwości. >Sad

Przecież szanuję Waszego Wodza, bo jest wielki i potężny.

(23.06.2016, 21:11:07)Sykstus IV link napisał(a): Mości Panie Ametyście - witamy w Rotrii.

/-/ Wielki Papa Wink

Pozdrawiam Was i całą Waszą Świątobliwość! Oby Wielki Sternik obdarzył Was mądrością, a szczęściem lud tutejszy.

(24.06.2016, 10:50:18)Severino Castiglioni link napisał(a): Myślałem, że tylko ja znam ten filmik. Smile Jego Świątobliwość dziękuje za gumę. Jak mu dadzą, to zje. ;p

Co drugi Bialeńczyk widział nielegalną kopię, którą wykradziono z Wienisławowa.

Odp: Przybycie Przywódcy Ludu Szlacheckiego - Carlo Lorenzo de Medici y Zep - 24.06.2016

Witam drogiego ex-teścia. Co Cię Ametystku tutaj przygnawa?

Odp: Przybycie Przywódcy Ludu Szlacheckiego - Ametyst I Dziecię - 24.06.2016

Poza tym co napisałem powyżej to czysta ciekawość, bo ta rekonkwista zapowiada się fajnie.

Odp: Przybycie Przywódcy Ludu Szlacheckiego - Ksawery van Berden - 26.06.2016

Witamy Brata Ametysta Wink
Cóż za hmm... szlachetne imię! Wink