Państwo Kościelne Rotria
Zajazd wszystkich wiernych Synów Kościoła - Wersja do druku

+- Państwo Kościelne Rotria (https://forum.rotria.net.pl)
+-- Dział: INSTYTUCJE STOLICY ŚWIĘTEJ (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=217)
+--- Dział: Pałac Apostolski (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=104)
+--- Wątek: Zajazd wszystkich wiernych Synów Kościoła (/showthread.php?tid=1055)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

RE: Zajazd wszystkich wiernych Synów Kościoła - Mateusz Adam - 14.12.2017

(14.12.2017, 09:39:03)Paolo Carlo de Medici y Zep napisał(a): Bądźmy łagodni. Poza tym to nie kościół, a pałac. W pałacach renesansowych papieży nie take rzeczy się działy.

To że się działo, nie znaczy, że ma się dziać. Nieobecności wszak nie można sądzić, ale już zachowania tak. Moja sprawa była jak odszedłem do innych mikronacji bo tutaj nie miałem i nie mogłem nic robić, kogo wina ? Może i moja (brak cierpliwości), bo chcąc coś zmienić, nie mogłem, a jak chciałem wgrać się w ten duchowny system wyszła na przeciw mnie opieszałość i realioza innych - stając się duchownym na obcych ziemiach, nie wracałem.
Jak napisał Tommaso kardynałowi nie przystoi używać takich słów, jest przecież i on wzorem do naśladowania dla młodszych Braci i wiernych.

RE: Zajazd wszystkich wiernych Synów Kościoła - Ametyst I Dziecię - 14.12.2017

Jak powszechnie wiadomo, zwłaszcza w Gdańsku, takie słownictwo przystoi od arcybiskupa w dół. Kardynałowi już faktycznie nie wypada.

RE: Zajazd wszystkich wiernych Synów Kościoła - Mateusz Adam - 14.12.2017

(14.12.2017, 19:23:26)Ametyst I Dziecię napisał(a): Jak powszechnie wiadomo, zwłaszcza w Gdańsku, takie słownictwo przystoi od arcybiskupa w dół. Kardynałowi już faktycznie nie wypada.

Słuchałem mało Leszka, ale chyba nigdy nie słyszałem jak coś podobnego mówi. Może nie słuchałem uważnie Tongue

RE: Zajazd wszystkich wiernych Synów Kościoła - Paolo Carlo de Medici y Zep - 14.12.2017

Bo to wszystko dzieje się w kuluarach.

RE: Zajazd wszystkich wiernych Synów Kościoła - Guliano Giuseppe Montini - 14.12.2017

Podpiszę się pod wnioskiem Czcigodnego Tomassa Manciniego. Medici y Zep powinien zostać surowo ukarany.

RE: Zajazd wszystkich wiernych Synów Kościoła - Paolo Carlo de Medici y Zep - 14.12.2017

RE: Zajazd wszystkich wiernych Synów Kościoła - Carlo Lorenzo de Medici y Zep - 16.12.2017

(14.12.2017, 16:55:48)Wilhelm Orański napisał(a):
(13.12.2017, 23:32:57)Carlo Lorenzo de Medici y Zep napisał(a): Miałem mała realioze dziś i dokumenty ws. Ludwik wydam jutro.

Czyli, znając Karola, kilka dni trzeba jeszcze poczekać :cheese:

Święta idą, w naszej uczelni to czas wielkich przygotowań... m.in. do wigilii z przywołaną wcześniej personą.

RE: Zajazd wszystkich wiernych Synów Kościoła - Paolo Carlo de Medici y Zep - 16.12.2017

RE: Zajazd wszystkich wiernych Synów Kościoła - Wilhelm Orański - 16.12.2017

Witamy Kościół Orientyki w Rotrii, zaś biskupowi Tomovicowi gratuluję podjęcia słusznej decyzji. Historyczny dzień dla Rotrii Smile

RE: Zajazd wszystkich wiernych Synów Kościoła - Maurycy Orański - 16.12.2017

Gratuluję.