Państwo Kościelne Rotria
Uroczysta audiencja z mową patriarszą - Wersja do druku

+- Państwo Kościelne Rotria (https://forum.rotria.net.pl)
+-- Dział: INSTYTUCJE STOLICY ŚWIĘTEJ (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=217)
+--- Dział: Pałac Apostolski (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=104)
+---- Dział: Bazylika św. Pawła na Welii (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=13)
+----- Dział: Główny gmach Bazyliki Świętego Pawła (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=400)
+----- Wątek: Uroczysta audiencja z mową patriarszą (/showthread.php?tid=3001)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

RE: Uroczysta audiencja z mową patriarszą - Norbert de Catalan - 12.02.2022

(11.02.2022, 14:43:39)Maciej II napisał(a): Btw. Norbert, to pokazuje tylko z którego IP zarejestrowano konto, a nie adres z którego korzystał przy ostatnim logowaniu. xD
Jedno konto założył w Krakowie, inne w Poznaniu. Proste.

A jednak da się sprawdzić IP, szybko bezboleśnie i nic dodatkowego nie trzeba instalować... szkoda, że wpadłem na to po fakcie XD
Uzyskany dowód w sprawie jest niepodważalny, tak więc trzeba w Skarlandzie posprzątać...

[Obrazek: dowod1.png]

RE: Uroczysta audiencja z mową patriarszą - Ametyst I Dziecię - 12.02.2022

To jest niesamowite. Gdybym ja miał ochotę bawić się w klony i nie potrafiłbym robić tego z różnych IP to przynajmniej na samym początku bym próbował wcisnąć jakiś kit, że to brat, pies i kot. Przynajmniej niektórzy by uwierzyli.

RE: Uroczysta audiencja z mową patriarszą - Pio Maria de Medici - 12.02.2022

Ale tu Ametyście masz 10 osób, jak nie więcej. I co, powiesz, ze rodzina? Sąsiedzi? Pobliska plebania i OSP? No bez jaj.

RE: Uroczysta audiencja z mową patriarszą - Ametyst I Dziecię - 12.02.2022

No to inna kwestia: że też mu się chciało tak przelogowywać. xD

RE: Uroczysta audiencja z mową patriarszą - Michał Franciszek Lisewicz - 12.02.2022

(12.02.2022, 11:23:28)Norbert de Catalan napisał(a):
(11.02.2022, 14:43:39)Maciej II napisał(a): Btw. Norbert, to pokazuje tylko z którego IP zarejestrowano konto, a nie adres z którego korzystał przy ostatnim logowaniu. xD
Jedno konto założył w Krakowie, inne w Poznaniu. Proste.

A jednak da się sprawdzić IP, szybko bezboleśnie i nic dodatkowego nie trzeba instalować... szkoda, że wpadłem na to po fakcie XD
Uzyskany dowód w sprawie jest niepodważalny, tak więc trzeba w Skarlandzie posprzątać...

[Obrazek: dowod1.png]

My tę właśnie metodę wykorzystaliśmy.

Ale badanie po IP jest bardzo niedoskonałe. Ponoć w Sarmacji mają system wykrywania po cookies i jest lepszy.

RE: Uroczysta audiencja z mową patriarszą - Aurelio de Medici y Zep - 12.02.2022

Dlaczego jest niedoskonałe?

RE: Uroczysta audiencja z mową patriarszą - Norbert de Catalan - 12.02.2022

(12.02.2022, 12:10:39)Michał Franciszek Lisewicz napisał(a): Ale badanie po IP jest bardzo niedoskonałe. Ponoć w Sarmacji mają system wykrywania po cookies i jest lepszy.

No mógł VPNa nie wyłączyć albo zapomniało mu się go przestawić...

Nie chcę się denerwować bo przez moment ich/jego (niepotrzebne skreślić) broniłem a wystarczyło tylko wcisnąć "i" przy poście na forum i wszystko stało się jasne...

RE: Uroczysta audiencja z mową patriarszą - Michał Franciszek Lisewicz - 12.02.2022

(12.02.2022, 12:11:26)Aurelio de Medici y Zep napisał(a): Dlaczego jest niedoskonałe?

Ponieważ, z tego co wiem - jeśli się mylę, proszę mnie poprawić:
1. Publiczny adres IP przyznawany jest nie konkretnemu komputerowi, a sieci czy może podsieci. Za jego pomocą można określić dostawcę sieci.
2. Korzystając z VPN można przyjąć inny publiczny adres IP, zatem da się dość łatwo fałszować to.

RE: Uroczysta audiencja z mową patriarszą - Aurelio de Medici y Zep - 12.02.2022

Zgoda, niemniej w tak małej społeczności jak mikroświat śmiało można założyć, że identyczne IP niesie za sobą ogromne prawdopodobieństwo kloningu. Oczywiście można się tłumaczyć bratem, siostrą, dziadkiem, czy teściową, ale to tłumaczenie chyba mało kogo przekonuje.

RE: Uroczysta audiencja z mową patriarszą - Orjon Surma - 12.02.2022

(12.02.2022, 19:42:23)Michał Franciszek Lisewicz napisał(a): 1. Publiczny adres IP przyznawany jest nie konkretnemu komputerowi, a sieci czy może podsieci. Za jego pomocą można określić dostawcę sieci.
Pełna zgoda. Nie można jednoznacznie określić tylko na podstawie publicznego IP danego komputera, jedynie dostawcę tegoż IP. Załóżmy, że mamy jakąś sieć Wi-Fi. Same komputery/inne urządzenia komunikują się z routerem za pomocą adresów lokalnych (typu 192.168.1.2), a za jego pośrednictwem dopiero z Internetem. Router przy wysyłaniu "paczki" danych (pakietu) zamienia swój adres prywatny na publiczny, aby przekazać go dalej w świat. Polecam lekturę.
(12.02.2022, 19:42:23)Michał Franciszek Lisewicz napisał(a): 2. Korzystając z VPN można przyjąć inny publiczny adres IP, zatem da się dość łatwo fałszować to.
Korzystając z VPNa można przyjąć inny publiczny adres IP, ale tylko taki, który posiada dostawca tego VPN-a (a nie dowolny adres), podobnie zresztą jak adresy serwerów proxy. Myślę, że w tym przypadku trochę za wcześnie na wnioski, ale na podstawie tego, co wiem, trudno powiedzieć, abyśmy mieli tu do czynienia z VPN-em. Wszystkie powtarzające się adresy, o których wiem, pochodzą z jednego z większych operatorów komórkowych (na T, myślę, że nie muszę podawać pełnej nazwy). Nie kojarzę VPN-a, który korzysta z infrastruktury tego operatora (u niego samego VPN można zamówić tylko na firmę).