Państwo Kościelne Rotria
WNIOSKI - Wersja do druku

+- Państwo Kościelne Rotria (https://forum.rotria.net.pl)
+-- Dział: MIASTO APOSTOLSKIE (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=223)
+--- Dział: Uniwersytet Rotryjski (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=119)
+---- Dział: Rektorat (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=120)
+---- Wątek: WNIOSKI (/showthread.php?tid=3088)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

RE: WNIOSKI - Guliano Giuseppe Montini - 25.07.2017

Dyplomy były na starym forum (2013 rok). Bardzo wiele postów z tego okresu przepadło, a byłem wówczas rektorem Uniwersytetu Bialeńskiego. PS. O ile dobrze pamiętam, już kiedyś, na początku III Rotrii udowadniałem zdobycie tego tytułu.

RE: WNIOSKI - Tadeusz Krasnodębski - 25.07.2017

Mógłbym zatem poprosić o wskazówki, gdzie to znajdę? Ewentualnie może być nazwisko ówczesnego rektora, o ile jest z nim kontakt.

RE: WNIOSKI - Paolo Carlo de Medici y Zep - 25.07.2017

Oddalam wniosek. Sprawa została już rozstrzygnięta. Mamy wydział historii, a Brat był doktorem netowym historii. Mogę nostryfikowac ten stopień i zatrudnić jako profesora nadzwyczajnego. 

Cytat:
[Obrazek: ur.png]

DECYZJA 
[b]Rektora 
Uniwersytetu Rotryjskiego[/b]
w Apostolskim Mieście Rotria

z dn. 17 lipca 2016 r.

Na podstawie art. 2, 3 i 6 ust. 1  Bulli Alma Mater Rotriae z dn. 29 grudnia 2015 r.

o r z e k a m

1) o wszczęciu postępowania kwalifikacyjnego na wniosek Brata Guliano Giuseppe Montiniego
mającego na celu potwierdzenie posiadania przez Wnioskodawcę tytułu zawodowego magistra teologii, uzyskanego w Uniwersytecie Rotryjskim .

2) o oddaleniu wniosku w pozostałej części.

U Z A S A D N I E N I E
Ze względu na ujęty art. 6 ust. 1 Bulli Alma Mater Rotriae wymóg przeprowadzenia postępowania kwalifikacyjnego, służącego każdorazowemu wydaniu decyzji o przywróceniu uzyskanego tytułu zawodowego, stopnia lub tytułu naukowego w Uniwersytecie Rotryjskim, wszczyna się postępowanie mające na celu potwierdzenie posiadania przez Wnioskodawcę tytułu zawodowego magistra, uzyskanego na Wydziale Teologicznym Uniwersytetu Rotryjskiego. Jednocześnie podkreślić należy, że warunkiem niezbędnym do ukończenia postępowania będzie, poza wskazaniem promotora, czego dokonano we wniosku - przedłożenie pracy magisterskiej lub aktu prawnego, wydanego przez władze Uniwersytetu Rotryjskiego, poświadczającego posiadany tytuł zawodowy.

W zakresie, w jakim Wnioskodawca wnosi o potwierdzenie posiadania przez Wnioskodawcę stopnia naukowego doktora w dziedzinie architektury i historii Rotrii, wniosek został oddalony ze względu na brak właściwości organów Uniwersytetu do rozstrzygania tych kwestii. Pierwotnie bowiem należy przyznać, że owego potwierdzenia należałoby dokonać nie wcześniej, jak po okazaniu wszelkich materiałów, mogących poświadczyć faktycznie uzyskane stopnie w Uniwersytecie Rotryjskim. Wtórnie jednak należy podnieść, że w zgodzie z przyjętym obecnie modelem Uniwersytetu - brak jest jednostek organizacyjnych, uprawnionych do potwierdzenia lub nawet nadania owych stopni naukowych. Nie wyklucza to jednak możliwości ich restytucji w przyszłości, jednak w apriorycznej ocenie, wywodzonej z istniejącego stanu faktycznego, nie sposób uznać skuteczności wniosku w tym zakresie.

W zakresie, w jakim Wnioskodawca wnosi o potwierdzenie i nostryfikację tytułu naukowego profesora w dziedzinie architektury i nauk politycznych, uzyskanego w Uniwersytecie Bialeńskim, wniosek został oddalony ze względu na brak wiążącej Uniwersytet Rotryjski umowy akredytacyjnej, zawartej z właściwymi organami Uniwersytetu Bialeńskiego, a przewidującej wzajemne uznanie przyznawanych tytułów zawodowych, stopni i tytułów naukowych. Na kanwie istniejącego stanu faktycznego należy uznać, że ze względu na brak umów wzajemnie uznających i nostryfikujących efekty kształcenia Uniwersytetu Rotryjskiego i Uniwersytetu Bialeńskiego, kognicję organów Uniwersytetu Rotryjskiego uznaje się za wyłączoną w zakresie ujętym przedłożonym wnioskiem. 

/-/ dr hab. net. Ksawery kardynał van Berden
Universitatis Rotriensis Rector

RE: WNIOSKI - Guliano Giuseppe Montini - 25.07.2017

Właśnie, że ta sprawa nie była rozstrzygnięta, bo przyznano mi wówczas, phi, mgr net.

RE: WNIOSKI - Paolo Carlo de Medici y Zep - 25.07.2017

Nie. Mam w Bibliotece Uniwersyteckiej ze starego URu rozprawę doktorską Brata i jeszcze jedną pracę. Nostryfikuję jako doktora i zatrudnię w Wydziale Historii. Publikuj dalej to Patriarcha może nada Ci tytuł profesora.

I jeszcze magister net. teologii. To może na tamtym wydziale jako asystenta?

Cytat:
[Obrazek: ur.png]

DECYZJA
Rektora
Uniwersytetu Rotryjskiego
w Apostolskim Mieście Rotria

z dn. 25 lipca 2017 r.

Na podstawie art. 8 ust. 1 pkt d oraz art. 8 ust. 2 Statutu Uniwersytetu Rotryjskiego z 9 czerwca 2017 r. i art. 6 Bulli Alma Mater Rotriae Aleksandra IV z 29 grudnia 2015 r.

o r z e k a m

o kwalifikacji osiągnięć naukowych z historii, które uzyskał Guliano Montini na dawnym Uniwersytecie Rotryjskim jako odpowiadające stopniowi naukowemu doktora netowego;

U Z A S A D N I E N I E

Guliano Montini uzyskał stopień naukowy doktora netowego historii w oparciu o przedstawioną rozprawę na Uniwersytecie Rotryjskim pt."Victor Surmun jako Ojciec Założyciel Rotrii - sylwetka". Została ona napisana pod okiem promotora dr net. Giovanniego Ganganelliego.

/-/ dr net. prof. UR Paulus Carolus episcopus de Medici y Zep
Universitatis Rotriensis Rector

[Obrazek: ?url=funkyimg.com%2Fi%2F2vmv3.png]

RE: WNIOSKI - Aurelio de Medici y Zep - 07.08.2017

Cytat:Aurelio Bentini

JM Rektor

dr net. prof. UR Paolo Carlo książę arcybiskup de Medici y Zep 

Wasza Magnificencjo,

zwracam się z uprzejmą prośbą o przyjęcie mnie na studia bakalauretu na kierunku "teologia".
Motywuję swą prośbę faktem, iż pragnę poszerzać swoją wiedzę, jako przyszły kapłan, a także czynnie uczestniczyć w rozwoju Uniwersytetu Rotryjskiego i całego Państwa Kościelnego Rotria. 

Z wyrazami szacunku, 

Aurelio Bentini
7.08.2017 r. 

RE: WNIOSKI - Paolo Carlo de Medici y Zep - 07.08.2017

Wniosek rozpatrzony pozytywnie. W sprawie przebiegu studiów proszę się skontaktować z profesorem Carlosem Lorenzo de Medici y Zep.

RE: WNIOSKI - Wilhelm Orański - 10.08.2017

(17.07.2017, 22:14:15)Carlo Lorenzo de Medici y Zep napisał(a): W piątek wyślę wymagany materiał na egzamin oraz dobór prac magisterskich. Przepraszam za utrudnienia.
Post co prawda sprzed miesiąca, ale opublikowany już po reformie Uniwersytetu, więc się odniosę. Zgodnie z nowym statutem UR, aby uzyskać tytuł zawodowy lub stopień naukowy, trzeba opublikować pracę lub aktywnie brać udział w dyskusjach naukowych. Materiały i egzamin nie są już praktykowane, z tego co wiem Wink

Wasza Magnificencjo,
swego czasu konieczne było złożenie prośby o potwierdzenie uzyskanych stopni naukowych i tytułów zawodowych, co też uczyniłem w tym miejscu. Zwracam się z prośbą o odniesienie do tej sprawy i pozytywne rozpatrzenie mojego wniosku, gdyż oficjalna odpowiedź Rektora, choć zapowiadana, nigdy nie miała miejsca.

/-/ dr net. Wilhelm J. Oranje-Nassau

RE: WNIOSKI - Mateusz Adam - 30.08.2017

Mateusz Adam Sartoneskorsi

JM Rektor

dr net. prof. UR Paolo Carlo książę arcybiskup de Medici y Zep 

Wasza Magnificencjo,

zwracam się z uprzejmą prośbą o powołanie w życie wydziału nauk ścisłych przy UR. Mój wniosek popieram tym, że na UR powinien być jakiś wydział przyrodniczy zajmujący się badaniem otaczającego świata. Jeśli wydział powstanie, obiecuję opiekować się nim, a w razie potrzeby zostać dziekanem jednostki. Będzie to już 2 próba stworzenia takiego wydziału. Wcześniej nie miałem dyplomów potwierdzających tytuł naukowy. W dawnym Królestwie Zjednoczonych Niderlandów zdobyłem tytuł prof. dr net., lecz również weryfikacja tego będzie bardzo trudna, ponieważ forum przestało istnieć.
Bardzo proszę o pozytywne rozpatrzenie mojego wniosku.

Z wyrazami szacunku, 
M.A. Sartoneskorsi
30.08.2017 r.

RE: WNIOSKI - Tadeusz Krasnodębski - 30.08.2017

Bracie, serdecznie zapraszam na Uniwersytet Bialeński! Mamy Wydział Nauk Ścisłych, który świeci pustkami - nie ma nawet Dziekana, a tym bardziej wykładowców. Jestem pewien, że osoba z takim doświadczeniem, jak Brat, przyczyni się do jego rozwoju. Smile

Sam Uniwersytet przechodzi gruntowną reformę. Aktualnie również gościmy Konferencję Szkół Wyższych, gdzie profesorowie całego Pollinu debatują o przyszłości szkolnictwa wyższego.