![]() |
|
Szczęść Boże - Wersja do druku +- Państwo Kościelne Rotria (https://forum.rotria.net.pl) +-- Dział: MIASTO APOSTOLSKIE (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=223) +--- Dział: Piazza Navona (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=102) +--- Wątek: Szczęść Boże (/showthread.php?tid=1213) |
RE: Szczęść Boże - Carlo Lorenzo de Medici y Zep - 26.07.2018 Sia lodato Gesù Christo, Giacomo. Widzę, że nazwisko sygnalizuje przeczytaną książkę Roberta Harrisa "Konklawe". Może przydałaby się Wielebnemu funkcja Architekta Rotryjskiego? Ja. trochę podjąłem się budowy budynków. Ktoś może je skończyć i dobudować wszak ogrody!
RE: Szczęść Boże - Michelangelo Piccolomini - 26.07.2018 (26.07.2018, 09:51:00)Carlo Lorenzo de Medici y Zep napisał(a): Sia lodato Gesù Christo, Giacomo. Widzę, że nazwisko sygnalizuje przeczytaną książkę Roberta Harrisa "Konklawe". Może przydałaby się Wielebnemu funkcja Architekta Rotryjskiego? Ja. trochę podjąłem się budowy budynków. Ktoś może je skończyć i dobudować wszak ogrody! Ja myślałem, Eminencjo, że przybysz inspirował się tym kardynałem. RE: Szczęść Boże - Giacomo Tedeschi - 26.07.2018 (26.07.2018, 09:51:00)Carlo Lorenzo de Medici y Zep napisał(a): Sia lodato Gesù Christo, Giacomo. Widzę, że nazwisko sygnalizuje przeczytaną książkę Roberta Harrisa "Konklawe". Może przydałaby się Wielebnemu funkcja Architekta Rotryjskiego? Ja. trochę podjąłem się budowy budynków. Ktoś może je skończyć i dobudować wszak ogrody! Dziękuję Waszej Wysokości za to propozycja , jeżeli będę potrafił to jak najbardziej dopełnienie je pięknymi ogrodami ![]() Natomiast co do książki to nie czytałem a moje nazwisko zaczerpnęłam że skromnego biskupa Bergamo , który był ojcem duchowym i przewodnikiem Wielkiego Papieża Jana XXIII RE: Szczęść Boże - Carlo Lorenzo de Medici y Zep - 26.07.2018 Zawsze mogę odstąpić urząd młodszemu. Ale to po konklawe, kiedy będzie kolejna roszada urzędowa. RE: Szczęść Boże - Wilhelm Orański - 26.07.2018 Cóż, zakon przyciągnął kolejnego mieszkańca. Chyba czas zabrać się za małą reformę Seminarium
Ale cieszy mnie to, że dzieło które stworzyliśmy wraz z Eminencją Carlosem tak dobrze działa pod zarządem Ekscelencji Aurelia Medici.RE: Szczęść Boże - Michelangelo Piccolomini - 26.07.2018 (26.07.2018, 11:44:56)Giacomo Tedeschi napisał(a):(26.07.2018, 09:51:00)Carlo Lorenzo de Medici y Zep napisał(a): Sia lodato Gesù Christo, Giacomo. Widzę, że nazwisko sygnalizuje przeczytaną książkę Roberta Harrisa "Konklawe". Może przydałaby się Wielebnemu funkcja Architekta Rotryjskiego? Ja. trochę podjąłem się budowy budynków. Ktoś może je skończyć i dobudować wszak ogrody! Racja, racja. Ksiądz Roncalli był jego sekretarzem. RE: Szczęść Boże - Michelangelo Piccolomini - 26.07.2018 (26.07.2018, 12:34:01)Wilhelm Orański napisał(a): To prawdziwy renesans Jezuitów. Bardzo się z tego powodu cieszę. RE: Szczęść Boże - Alberto Tommaso di Mancini - 26.07.2018 BTW czy jest jakiś biskup na sali, który by mnie mógł inkardynować? RE: Szczęść Boże - Carlo Lorenzo de Medici y Zep - 26.07.2018 Ja mógłbym Tomaszku. Do Toskanii. Tradycyjnie. RE: Szczęść Boże - Aurelio de Medici y Zep - 26.07.2018 A ja zapraszam do zakonu lub do Krakowa Dziękuję Eminencji Wilhelmowi Orańskiemu za miłe słowa. Staram się dbać o wspólnotę i czerpać z dorobku poprzedników.
|