Państwo Kościelne Rotria
List otwarty ws. Świętego Soboru - Wersja do druku

+- Państwo Kościelne Rotria (https://forum.rotria.net.pl)
+-- Dział: INSTYTUCJE STOLICY ŚWIĘTEJ (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=217)
+--- Dział: Pałac Apostolski (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=104)
+--- Wątek: List otwarty ws. Świętego Soboru (/showthread.php?tid=1327)

Strony: 1 2 3 4

RE: List otwarty ws. Świętego Soboru - Marcin Zagłoba - 27.11.2018

(27.11.2018, 16:38:37)Pio Maria Facibeni napisał(a): Wielebny Mikołaju,
Z władz wyższych Kościoła został nam aktywny tylko Eminencja Wilhelm Orański, bo i Eminencja Albert i Świątobliwość zniknęli. Ale mogę pomóc Wielebnemu z Soborem. Co więcej, można przygotować Sobór - zwołać go, rozpocząć - a jak Ojciec Święty się pojawi to go tylko zaakceptuje i podporządkuje swojemu majestatowi. Ot problem rozwiązany. Jeśli Wielebny pozwoli, zajmę się organizacją Soborową.

Więc Ojcowie jaka data?
Oczywiście oferuję pomoc przy Soborze

RE: List otwarty ws. Świętego Soboru - Pio Maria de Medici - 27.11.2018

Proponuję 2 grudnia, jeśli nie pojawi się nikt z wyższych to sam odprawię Celebrę otwierającą.

RE: List otwarty ws. Świętego Soboru - Alberto Tommaso di Mancini - 27.11.2018

Czyli otworzy Brat samozwańczy sobór...

Tomaszku, była już sytuacja kiedy za Orańskiego otworzyłem Spotkanie jako "Zawezwanie Synów Kościoła", który przerodził się w Sobór. Praktyka. Praktyka kochany.

Piusiorku, jakoś wyleciało mi z głowy Smile

Ty się Tomaszku też nawróć, wróć do zakonu i nie pajacuj z rewolucjami.

RE: List otwarty ws. Świętego Soboru - Michelangelo Piccolomini - 27.11.2018

(27.11.2018, 17:15:38)Pio Maria Facibeni napisał(a): Tomaszku, była już sytuacja kiedy za Orańskiego otworzyłem Spotkanie jako "Zawezwanie Synów Kościoła", który przerodził się w Sobór. Praktyka. Praktyka kochany.

I przyniósł on coś? Bo Orański go chyba zamknął i dalej było ch..j, du...a i kamieni kupa.

Był kryzys, jest Ramzes. Był Ramzes, jest kryzys. Sinusoida Krzyżanowskiego się kłania. Poradzimy, poradzimy. Jak się pozbędziemy takiego chwastu jak niektórzy.

RE: List otwarty ws. Świętego Soboru - Michelangelo Piccolomini - 27.11.2018

Mnie już tu nie ma, także spokojnie. Jestem tylko gościem.

(27.11.2018, 17:49:52)Pio Maria Facibeni napisał(a): Był kryzys, jest Ramzes. Był Ramzes, jest kryzys. Sinusoida Krzyżanowskiego się kłania. Poradzimy, poradzimy. Jak się pozbędziemy takiego chwastu jak niektórzy.

Tylko, że z przeproszeniem takie pierdolenie to my słyszymy od jakiegoś czasu i jakoś nas samo nie wybija do góry. Nie istnieje już Rotria Aeterna

(27.11.2018, 17:37:23)Pio Maria Facibeni napisał(a): Ty się Tomaszku też nawróć, wróć do zakonu i nie pajacuj z rewolucjami.

Ale ja publicznie przeprosiłem, Pisiorku Wink