Państwo Kościelne Rotria
Wnioski o obywatelstwo - Wersja do druku

+- Państwo Kościelne Rotria (https://forum.rotria.net.pl)
+-- Dział: INSTYTUCJE STOLICY ŚWIĘTEJ (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=217)
+--- Dział: Pałac Apostolski (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=104)
+---- Dział: Archiwa Apostolskie (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=495)
+----- Dział: Zespół Archiwalny "Instytucje" (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=496)
+------ Dział: Pałac Kwirynalski (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=101)
+------ Wątek: Wnioski o obywatelstwo (/showthread.php?tid=16)

Strony: 1 2 3

Odp: Wnioski o obywatelstwo - Alberto Tommaso di Mancini - 18.12.2015

Ja, Tommaso Mancini, przysięgam uroczyście wierność Patriarsze Rotrii, posłuszeństwo wobec praw Państwa Kościelnego i poszanowanie jego wartości. Przysięgam sumiennie wykonywać swe obowiązki kierując się dobrem Państwa Kościelnego Rotria oraz jego obywateli, dbając i szanując interes państwa i jego mieszkańców a w chwilach najwyższej potrzeby być podporą i fundamentem sprawiedliwości, praworządności i oddania Państwu Kościelnemu Rotria, Patriarsze i jego mieszkańcom"

Odp: Wnioski o obywatelstwo - Leonardo Mario - 19.12.2015

Ja Leonardo Mario della Popoly przysięgam uroczyście wierność Patriarsze Rotrii, posłuszeństwo wobec praw Państwa Kościelnego i poszanowanie jego wartości. Przysięgam sumiennie wykonywać swe obowiązki kierując się dobrem Państwa Kościelnego Rotria oraz jego obywateli, dbając i szanując interes państwa i jego mieszkańców a w chwilach najwyższej potrzeby być podporą i fundamentem sprawiedliwości, praworządności i oddania Państwu Kościelnemu Rotria, Patriarsze i jego mieszkańcom. Tak mi dopomóż Boże i męczennicy.

Odp: Wnioski o obywatelstwo - Giuseppe Bertelli - 19.12.2015

Cytat:
Apostolskie Miasto Rotria, dnia XIX miesiąca XII Roku Pańskiego MMXV

Wnioskodawca:
prof. zw. dr hab net. Giuseppe Guliano margrabia Bertelli
Posiadane obywatelstwa: skarlandzkie, bialeńskie
Pełnione funkcje: Marszałek Parlamentu - Trzecia Osoba Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego, wykładowca akademicki w Skarlandzie, Mąż Stanu w Bialenii

Treść wniosku:

Będąc świadomym praw i obowiązków wynikających z przyjęcia obywatelstwa Państwa Kościelnego Rotria, niniejszym wnioskuję o jego nadanie, deklarując chęć i gotowość do współtworzenia, umacniania i rozwijania Patrymonium Świętego Pawła, zgodnie z jego prawem i tradycją, wspierając legalne władze we wszystkich działaniach, które w zgodzie z moim własnym sumieniem uznać mogę za korzystne i potrzebne dla dalszego bytu wspólnoty rotryjskiej.
Wobec powyższego liczę na pozytywne rozpatrzenie niniejszego wniosku poprzez nadanie mojej osobie statusu obywatela.

Z wyrazami rewerencji,
/-/ prof. zw. dr hab net. Giuseppe Guliano Bertelli
[/quote]

Odp: Wnioski o obywatelstwo - Jan Lubomirski - 28.02.2016

Apostolskie Miasto Rotria dnia XXVIII miesiąca II  Roku Pańskiego MMXVI
Wnioskodawca :
Jan Lubomirski , pan na Korsuniu
Obywatelstwa :
polskie , abachaskie , bialeńskie
Pełnione funkcje : Komisarz Miast Królewskich , Książe Sofii
Treść wniosku :
Będąc świadom praw i obowiązków  wynikających z przyjęcia obywatelstwa Państwa Kościelnego Rotria, niniejszym wnioskuję , o jego nadanie, deklarując chęć i gotowość do współtworzenia , umacniania i rozwijania Patrymonium Świętego Pawła , zgodnie z jego prawem i tradycją, wspierając legalne władze wewszystkich działaniach, które w zgodzie z moim własnym sumieniem uznać mogę za korzystne i potrzebne dla dalszego bytu  wspólnoty rotryjskiej.
Wobec powyższego liczę na pozytywne rozpatrzenie niniejszego wniosku poprzez nadanie mojej osobie statusu obywatela.

Odp: Wnioski o obywatelstwo - Juan José de Villagómez - 29.02.2016

Cytat:
[Obrazek: piusv.png]

Szanowny Panie Lubomirski

Jego Świątobliwość przyjął wniosek do rozpatrzenia. Decyzja Jego Świątobliwości zostanie ogłoszona wkrótce.

W imieniu Jego Świątobliwości Patriarchy
(+) Juan José de Villagómez
Wikariusz Generalny

Odp: Wnioski o obywatelstwo - Stanisław von Tauer - 08.04.2016

Cytat:
Wnioskodawca
Stanisław von Tauer.

Obywatelstwa:
RON

Pełnione funkcje:
Marszałek Koronny, Strażnik łęczycki (w Rzplitej)

Treść wniosku:
Chce, jako wierny Kościoła Rotryjskiego, przywrócić dawną świetność Patrymonium Świętego Pawła. Odczuwam także, powołanie do bycia duchownym, studiowania na UR w przypadku gdy w Rzplitej nie powstanie na UK Wydział Teologii. Moim pierwszym krokiem do obu tych celów ma być uzyskanie obywatelstwa rotryjskiego.

/-/ Stanisław von Tauer

Odp: Wnioski o obywatelstwo - Raffaele Biagioli - 19.04.2016

(18.12.2015, 14:50:12)Juan José de Villagómez link napisał(a):
Cytat:
Apostolskie Miasto Rotria, dnia XIX miesiąca IV Roku Pańskiego MMXVI

Wnioskodawca:
Raffaele Biagioli

Posiadane obywatelstwa: brak
Pełnione funkcje: brak

Treść wniosku:

Jako zainteresowany udziałem w życiu Rotrii pragnę wypełniać swoje obowiązki, jako obywatel w sposób formalny.

Z wyrazami rewerencji,
Raffaele Biagioli

Odp: Wnioski o obywatelstwo - Carlo Lorenzo de Medici y Zep - 30.04.2016

Signore Biagioli,

przyjmujemy Wasz wniosek i rozpatrujemy go pozytywnie. Witamy w rodzinie obywateli Państwa Kościelnego Rotria.

(+) Leon III

Odp: Wnioski o obywatelstwo - Raffaele Biagioli - 01.05.2016

Ja, Raffaele Biagioli, zwykły poddany przysięgam uroczyście wierność Patriarsze Rotrii, posłuszeństwo wobec praw Państwa Kościelnego i poszanowanie jego wartości. Przysięgam sumiennie wykonywać swe obowiązki kierując się dobrem Państwa Kościelnego Rotria oraz jego obywateli, dbając i szanując interes państwa i jego mieszkańców a w chwilach najwyższej potrzeby być podporą i fundamentem sprawiedliwości, praworządności i oddania Państwu Kościelnemu Rotria, Patriarsze i jego mieszkańcom. Tak mi dopomóż Bóg.

RE: Wnioski o obywatelstwo - Giovanni Borgia - 23.05.2017

Cytat:
Apostolskie Miasto Rotria, dzień XXIII miesiąca V Roku Pańskiego MMXVII

Wnioskodawca:
Giovanni Borgia

Obywatelstwa:
brak

Pełnione funkcje:
brak

Treść wniosku:
Pragnę czynem i słowem działać na rzecz rozwoju i powodzenia misji apostolskiej Kościoła Rotryjskiego. Chcę wspomóc Jego Świątobliwość i innych hierarchów w prowadzeniu tej misji. Równocześnie pragnę pogłębiać swoją wiedzę, w związu z czym noszę się z zamiarem poświęcenia karierze naukowej na UR.

Z uwagi na powyższe proszę o pozytywne rozpatrzenie mojego wniosku.

Z wyrazami dogłębnego szacunku
Giovanni Borgia