![]() |
|
Processus inquisitionis (poenalis) contra P.M.C. de Medici - Wersja do druku +- Państwo Kościelne Rotria (https://forum.rotria.net.pl) +-- Dział: INSTYTUCJE STOLICY ŚWIĘTEJ (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=217) +--- Dział: Urzędy Kurialne (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=502) +---- Dział: Pałac Laterański [Świętej i Powszechnej Inkwizycji] (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=105) +----- Dział: Sala Plenarna (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=127) +----- Wątek: Processus inquisitionis (poenalis) contra P.M.C. de Medici (/showthread.php?tid=1906) |
RE: Processus inquistionis (poenalis) contra P.M.C. de Medici - Michelangelo Piccolomini - 21.02.2020 A i jeszcze jedno. Mam jednak pytanie. Mówicie Ekscelencjo, że nazwaliście mnie gremlinem mając na myśli miłego misiaka. To proszę popatrzeć na ostatni post drugiej strony swojego wątku i odpowiedzieć na pytanie, dlaczego opatrzyliście zdjęcie obrzydliwego zielonego stwora podpisem: "Eminencja Gremlin planuje podbić Rotrię". RE: Processus inquistionis (poenalis) contra P.M.C. de Medici - Hieronim Sieniawski - 21.02.2020 Trybunał po raz kolejny upomina Stronę Oskarżającą z racji wprowadzania chaosu w tok procesu. Jednocześnie zezwala się Stronie Oskarżonej na udzielenie odpowiedzi. RE: Processus inquistionis (poenalis) contra P.M.C. de Medici - Pio Maria de Medici - 21.02.2020 Ekscelencjo, Najdostojniejszy Inkwizytorze Pozwolę odpowiedzieć na to konkretne pytanie cytując moją obronę: Cytat: Na resztę "pytań" nie będę odpowiadał, bo po pierwsze nie są to pytania, a orzeczenia, a po drugie żenujący poziom doszukiwania się dziury w całym nie pozwala mi na umysłowe wytężenie dla tej dziecinady.
Jednocześnie oddaję się po wyroki Waszej Ekscelencji RE: Processus inquistionis (poenalis) contra P.M.C. de Medici - Hieronim Sieniawski - 21.02.2020 Dziękuję Waszej Ekscelencji. Wysoki Sąd wzywa przed swoje oblicze Wielebnego Tadeusza Piccolominiego jako świadka w sprawie. Tym samym prosi się również P.T. Świadka, aby zapoznał się z pouczeniami zawartymi w pierwszej wiadomości niniejszego wątku oraz stosował się do nich w toku postępowania.
RE: Processus inquisitionis (poenalis) contra P.M.C. de Medici - Taddeo Piccolomini - 21.02.2020 Ekscelencjo Inkwizytorze, Stawiam się przed Trybunałem na Wasze wezwanie. Ekscelencja Pio Maria de Medici pisze w swojej obronie: Cytat:Odpowiadając na pytania Wielkiego Inkwizytora. Nie miałem skojarzeń z ludyczną postacią goblina niszczącego aeroplany. Bardziej, jak już wyżej wyjaśniłem, miałem na myśli gremlina na wzór małego Gizmo (ponownie Ekscelencja tarmoszę małą maskotkę pokazując ją Wielkiemu Inkwizytorowi). A to, że ktoś dorabia do wszystkiego teologię, to nie moja wina.W wątkach Niepisany zwyczaj piśmiennego Manciniego i Karczma pod Mitrą i Pastorałem używa w postach #19 i #1146 wizerunku gremlina, który nie kojarzy się, jak twierdzi Ekscelencja de Medici, z małym Gizmo. Zacytuję jeszcze fragment wypowiedzi rozpoczynającej wątek Niepisany zwyczaj piśmiennego Manciniego: Cytat:Dlatego wobec Gremlina litości mieć nie będę - tak jak on litości, jako Patriarcha (nie daj Bóg) wobec nikogo mieć nie będzie. Nie mam nic do dodania. Mam nadzieję, że pomogłem Świętej i Powszechnej Inkwizycji. (-) Taddeo von Hippogiff-Piccolomini SJ RE: Processus inquisitionis (poenalis) contra P.M.C. de Medici - Hieronim Sieniawski - 21.02.2020 Strony mają możliwość zdawania pytań Świadkowi - do godz. 23.
RE: Processus inquisitionis (poenalis) contra P.M.C. de Medici - Michelangelo Piccolomini - 21.02.2020 Czy świadek uważa, że zostałem znieważony oraz że JE de Medici podburzał do nienawiści względem mojej osoby? RE: Processus inquisitionis (poenalis) contra P.M.C. de Medici - Pio Maria de Medici - 21.02.2020 Wasza Ekscelencjo, Przedostojny Inkwizytorze, uważam, że Wielebny Taddeo Piccolomini może być stronniczy w swoich zeznaniach, jako iż łączą go koligacje rodzinne z Eminencją Piccolominim. Toteż jego "świadectwo" nie uznaję za wiarygodne. Wielebny Taddeo, czy potrafi Wielebny czytać ze zrozumieniem? W swojej obronie napisałem, że Eminencja Piccolomini jest jak mały Gizmo - do czasu, aż mu coś nie wyjdzie - wtedy zmienia się w takiego, jak te dwa przedstawione w obrazkach skrzaty. Mam za to jedno pytanie do Wielebnego - w czym, przywołane przez Wielebnego, moje cytaty, mają potwierdzać zarzuty Eminencji Piccolominiego? Bo nie rozumiem. Jak zawsze oddaję się do dyspozycji Waszej Ekscelencji. RE: Processus inquisitionis (poenalis) contra P.M.C. de Medici - Hieronim Sieniawski - 21.02.2020 Wasza Ekscelencjo - o wiarygodności zeznań zdecyduje Trybunał. Proszę, aby Świadek udzielił odpowiedzi na pytania.
RE: Processus inquisitionis (poenalis) contra P.M.C. de Medici - Taddeo Piccolomini - 22.02.2020 Wasza Ekscelencjo Cytat:Mam za to jedno pytanie do Wielebnego - w czym, przywołane przez Wielebnego, moje cytaty, mają potwierdzać zarzuty Eminencji Piccolominiego? Bo nie rozumiem.Pierwszy cytat i dwa załączone linki potwierdzały zarzut Eminencji Piccolominiego iż swoimi wypowiedziami Ekscelencja znieważył i poniżył Eminencję publicznie. W drugim cytacie będącym fragmentem pierwszego posta w wątku Niepisany zwyczaj piśmiennego Manciniego używa rzeczowników Gremlin oraz zwrotu debilizm w podejmowaniu decyzji. W początkowym zdaniu drugiego cytatu pisze Ekscelencja Dlatego wobec Gremlina litości mieć nie będę, co można zauważyć przez rozpowszechnianie bialeńskiej prasy, której celem jest poniżenie nie tylko Eminencji Piccolominiego, a kościoła rotryjskiego. Link do postu. Wrzucam jeszcze link do rozmowy na bilaleńskim Krzykopudełku na temat konklawe i wątków Niepisany zwyczaj piśmiennego Manciniego oraz Chłopcy w sukienkach na każdy dzień. Klik. Wasza Eminencjo Myślę, że powyższa odpowiedź jest zarówno odpowiedzią jak i uzasadnieniem na zadane przez Was pytanie. Mam nadzieję, że powyższe odpowiedzi były wyczerpujące i rozwiały wątpliwości. (-) Taddeo von Hippogriff-Piccolomini |