![]() |
|
Ogłoszenie z wychodźctwa - Wersja do druku +- Państwo Kościelne Rotria (https://forum.rotria.net.pl) +-- Dział: INSTYTUCJE STOLICY ŚWIĘTEJ (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=217) +--- Dział: Pałac Apostolski (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=104) +---- Dział: Archiwa Apostolskie (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=495) +----- Dział: Zespół Archiwalny "Miejsca" (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=497) +------ Dział: Zagranica (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=99) +------ Wątek: Ogłoszenie z wychodźctwa (/showthread.php?tid=265) |
Odp: Ogłoszenie z wychodźctwa - Carlo Lorenzo de Medici y Zep - 10.03.2016 Prosilibyśmy o spokój. Jesteście na Świętej Ziemi św. Pawła Apostoła. Wzywamy więc Was do porządku. Nie możecie się nawzajem obrażać i wyzywać. Należy wyjaśnić spokojnie całą sprawę, jeśli Dostojny Nikolaos jest winny, należy go osądzić. Jeśli niewinny, należy go przeprosić i zadośćuczynić. Nie będziemy stronniczy, stać będziemy zawsze po stronie prawdy, dlatego prosimy o całkowite wyjaśnienie sprawy. Tymbardziej przywołujemy do porządku Ekscelencję Castiglioni, Umiłowany Synu, nie należy tak wyzywać jak Ty to czynisz. Należy zawsze z pokojem i prawdą podchodzić do każdej sytuacji. Odp: Ogłoszenie z wychodźctwa - Nikolaos Mikisigos - 10.03.2016 Ojcze Święty, To co pisze Eminencja Castiglioni to święta prawda. Nic nie skłamał. Odp: Ogłoszenie z wychodźctwa - brat Makarios - 10.03.2016 Dostojni, Wydarzenia, które miały miejsce w dniu wczorajszym były dla mnie szokiem. O ile miałem - od pewnego czasu - pewne podejrzenia co do niektórych osób z zaplecza dostojnego Mikisigosa, to nie wiązałem tego z samym dostojnym Mikisigosem. W interesie Surmenii będzie wyjaśnić to w sposób w pełni sprawiedliwy. Wczorajsze wydarzenia są opisane chyba w stopniu wystarczającym dla wszystkich zainteresowanych w samym akcie oskarżenia złożonym Geruzji. Zachęcam do lektury - http://www.surmenia.eu/forum/viewthread.php?thread_id=2890. Dostojny Mikisigos będzie miał oczywiście możliwość obrony w swojej sprawie, to nie ulega żadnej wątpliwości - bo nie wyrażę zgody na żadne działania, które naruszałyby obowiązujące prawo. Dostojnemu Castiglioniemu ślę jedynie życzenia pomyślności - oby na tendencji do atakowania Surmenii w Rotrii a z kolei Rotrii w Surmenii się nie przejechał. Z Bogiem! Odp: Ogłoszenie z wychodźctwa - Nikolaos Mikisigos - 10.03.2016 (10.03.2016, 17:55:44)Petros Domestosigos link napisał(a): Dostojni, Dziękuję Panie Domestosigosie za to, że tak "bardzo podkreśla" swoją "praworządność" i umożliwienie mi wyjaśnień. Może ja powiem inaczej, żeby nie było wątpliwości, ja nic nie usuwałem, ja nic nie wiedziałem, ja nic nie uczyniłem, aby złamać prawo i nie wiedziałem o jego łamaniu przez osoby trzecie, żeby jasne było. Moje konto zostało zablokowane, dlatego że owe multi mi schlebiały i ciekawe jest to "faktów" to stwierdzających przez Orjona Surmę i zrobienie rzetelnego screenu dotyczącego np. opisania sytuacji w Kiprii na subforum Republikanów. Panie Domestosigos, ja odpowiem przed Geruzją, ale nie tą, która nie rozumie, że władza wykonawcza, ustawodawcza i sądownicza tworzą trójpodział władzy, tylko rozumie, że jeden dział władzy, dlatego też nie będę uczestniczyć w tej z góry zaplanowanej farsie, bo Wy, Bracia Domestosigos i Orjonie Surmo nie rozumiecie co to jest trójpodział władzy. I nie robię tego, aby uciec przed odpowiedzialnością, bo przed niczym nie uciekałem, nie usuwałem moich postanowień i postów, to wy je usuwaliście i wy tworzycie farsę, która jest godna stalinowskiej Rosji i hitlerowskich Niemiec. Ja płacę za to, że ujawniłem prawdę o Skitjosie i sytuacji w kraju, a wy stwierdziliście, że teraz jest możliwość usunięcia człowieka, którym jestem ja, który nie zawsze zgadza się z linią Republikanów i człowieka wpływów, jakim jest Orjon Surma. Nie służę i nie wysługuję się nigdy, przenigdy jakimkolwiek państwem, jak to się ma w przypadku Skitosa, że chował Al Rajnie, a w przypadku Surmy i Waszym, że korzystacie z sarmackich, dreamlandzkich i innych środków przekazu i miejsc, gdzie robicie nagonkę na państwo, któremu służycie. Ja chciałem sprawę załatwić szybko, sprawnie i następnie sądownie ją rozwiązać. Apelowałem, prosiłem i wymagałem pewnego poświęcenia do rozmowy ze mną. Niestety, tacy ludzie, jak wy, których darzyłem zaufaniem przeciętnym, ale darzyłem stwierdziliście się pozbyć mnie. Za wszelką cenę, bo taki mieliście prykas. Ja z Panem, Panie Domestosigos i Pana bratem nie skończyłem, Wy o tym bądźcie przekonani. Odp: Ogłoszenie z wychodźctwa - Orjon Surma - 10.03.2016 Dostojny Archoncie, jak zwykle argumenty ad personam. Jak już mamy rozmawiać, to merytorycznie. Oświadczam, iż nie usuwałem żadnych postów Dostojnego i Dostojnej Demetrii. Cytat:Moje konto zostało zablokowane, dlatego że owe multi mi schlebiały Nawet jakby schlebiały - nie blokowałbym konta. Konto zostało zablokowane tymczasowo ze względu na podejrzenia multikont. Cytat:Panie Domestosigos, ja odpowiem przed Geruzją, ale nie tą, która nie rozumie, że władza wykonawcza, ustawodawcza i sądownicza tworzą trójpodział władzy, tylko rozumie, że jeden dział władzy, dlatego też nie będę uczestniczyć w tej z góry zaplanowanej farsie, bo Wy, Bracia Domestosigos i Orjonie Surmo nie rozumiecie co to jest trójpodział władzy. I nie robię tego, aby uciec przed odpowiedzialnością, bo przed niczym nie uciekałem, Nie? To czemu Dostojny tak szybko, już od momentu "afery" zaczął pośpiesznie zrzekać się wszystkiego? Cytat:Nie służę i nie wysługuję się nigdy, przenigdy jakimkolwiek państwem, jak to się ma w przypadku Skitosa, że chował Al Rajnie, a w przypadku Surmy i Waszym, że korzystacie z sarmackich, dreamlandzkich i innych środków przekazu i miejsc, gdzie robicie nagonkę na państwo, któremu służycie. Taak... Ile tego nie grali. Odp: Ogłoszenie z wychodźctwa - Nikolaos Mikisigos - 10.03.2016 (10.03.2016, 19:30:18)Orjon Surma link napisał(a): Dostojny Archoncie, Ad.1. Nikt nie usuwał, ale jak je dodałem, zaraz zławiał się ktoś z "triumwiratu". Ja odświeżałem te posty swoje i nagle nie było ich. Także nikt nie widział, nie dotykał, wyparowały same.. Dobra śpiewka. A co do tych wiadomości, to ja specjalnie potem pierdoły wypisywałem, a pierwsze moje orędzie dotyczyło tego, iż ogłosiłem wykrycie afery, a także zapowiedź przyspieszenia wyborów na archonta i Eklezję oraz referendum konsultacyjne ws. ustroju politycznego Surmenii, aby uniknąć kryzysu w państwie, lecz i ta wiadomość zniknęła. Zniknęło postanowienie o obywatelstwie, o stanie wyjątkowym potem też, także ja tego nie usuwałem, tylko któryś z Was. Ad. 2. Doskonale Pan wiedział, że współdzielę z Demetrię Limani IP, wiedzieli też inni członkowie rządu. Mnie po prostu uwikłano w tą aferę. Ad. 3. Zacząłem zrzekać się "wszystkiego". Tylko urzędu Archonta, a no dlatego, że nie słuchano mojego apelu o pilny kontakt ze mną Efora, Efety i Geronty. Lekceważono mnie, dlatego też w tak kryzysowej sytuacji nie mogłem nic innego zrobić, jak przekazać władzę na ręce wicearchonta, którym jest Orjon Domestosigos. Nie zrobiłem tego celowo, ale tylko i wyłącznie z powodu lekceważenia mnie przez sąd, prokuraturę i parlament. Poza tym chciałem, jak najszybszego rozpisania wyborów. Ogłosiłem w Eklezji, że Laskaris zrzekł się mandatów, skoro było wiadomo, że Skitjos to tak naprawdę. To co miałem robić? Chciałem przyspieszyć proces wyborczy, by odpowiedni i uczciwi ludzie mogli zasiadać w Eklezji m. in. Sam też podjąłem próbę rozpisania wyborów na Archonta, skoro pojawiła się wątpliwość w legitymizm zarówno II Królestwa, jak też następującej po nim II Demokracji i możliwość ponadto sfałszowanych w następstwie po sobie wyborów do dwóch różnych instytucji to nie ma wątpliwości, że trzeba podjąć decyzje jasne i uczciwe wobec Narodu. Ad. 4. Co, prawda w oczy boli
Odp: Ogłoszenie z wychodźctwa - brat Makarios - 10.03.2016 Dostojny Mikisigosie, w polemikę z zarzutami nie będę wchodzić. Ja będę w procesie brał pod uwagę wszystkie okoliczności - i jeżeli wskaże dostojny dowody przemawiające za dostojnego niewinnością, to nie ulega wątpliwości, że zostanie Dostojny uniewinniony. Dla mnie ważna jest tutaj prawda stojąca za całą tą sytuacją. Zresztą - podniesione przez Dostojnego zarzuty zasługują na wyjaśnienie. Kwestie związane ze "znikającymi" wypowiedziami i postanowieniami na przykład. Zachęcam do poruszenia tych wątków w czasie procesu. Odp: Ogłoszenie z wychodźctwa - Nikolaos Mikisigos - 10.03.2016 Ja myślę, że cywilną odwagą byłoby, gdyby któryś z Państwa przyznałby się do tego. Odp: Ogłoszenie z wychodźctwa - Nikolaos Mikisigos - 10.03.2016 Cytat: Cytat: Odp: Ogłoszenie z wychodźctwa - Carlo Lorenzo de Medici y Zep - 10.03.2016 Wytłumaczy nam ktoś w końcu co tu się dzieje? Nie pozwolimy robić z Rotrii "Karczmy Zajezdni", która tylko obniży poziom i prestiż tego wielopokoleniowego Państwa. Prosimy natychmiast wszystko wyjaśnić inaczej zmuszeni będziemy zamknąć wątek. |