Państwo Kościelne Rotria
Totus Tuus Rotriae - Wersja do druku

+- Państwo Kościelne Rotria (https://forum.rotria.net.pl)
+-- Dział: INSTYTUCJE STOLICY ŚWIĘTEJ (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=217)
+--- Dział: Pałac Apostolski (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=104)
+--- Wątek: Totus Tuus Rotriae (/showthread.php?tid=3041)

Strony: 1 2 3 4

RE: Totus Tuus Rotriae - Stanisław Wieniawa - 23.04.2022

Na diecezje nie mamy ludzi. Brakuje nam do prowadzenia narracji w Rotrii.

RE: Totus Tuus Rotriae - Tymoteusz Dostojewski - 23.04.2022

Ja się nadaję, mógłbym wziąć pod opiekę Archidiecezę Gnieźnieńską w RON.

RE: Totus Tuus Rotriae - Pio Maria de Medici - 23.04.2022

(15.04.2022, 12:12:46)Stanisław Wieniawa napisał(a):
I stało się. Historia zatoczyła znowu koło. Wracam pokornie w czasie Świętego Triduum, prosząc o wybaczenie moich przewin. Niezliczony raz. Powrót JE Adalbertusa tak mnie natchnął, że i ja powinienem powrócić tam, gdzie moje miejsce. Dobry Pasterz raduje się z powrotu zbłąkanej owieczki. Miłosierny ojciec tuli marnotrawnego syna. Proszę Waszą Świątobliwość o wybaczenie i przywrócenie mnie do służby na rzecz Kościoła w stopniu episkopatu. Moje intencje otwarcia Rotrii na rzecz nowych były szczerze. Nie miałem pojęcia, że są to klony, inaczej przecież nie forsowałbym ich kandydatur. Działałem w dobrej wierze.

Ech, jak Ciebie nie przyjąć? Wiesz, że zawsze nasze ręce były otwarte do powrotu... Mimo różnych dziwnych spisów i docinków, zawsze jesteś u nas mile widziany. Cała ta afera pokazała - że jesteśmy rodziną i jako rodzina musimy się trzymać. Chyba po czasie afer i stagnacji okres odbudowy, co nie?

RE: Totus Tuus Rotriae - Pio Maria de Medici - 23.04.2022

(23.04.2022, 11:55:20)Stanisław Wieniawa napisał(a): Na diecezje nie mamy ludzi. Brakuje nam do prowadzenia narracji w Rotrii.

Owszem, centralizacja sił w Rotrii to nasz cel - a co do narracji, mamy pewien pomysł. Omówimy to w ciągu kilku-nastu godzin z Kolegium, ale i zainteresowanymi.

RE: Totus Tuus Rotriae - Tymoteusz Dostojewski - 23.04.2022

Moim zdaniem możemy się też skupić na diecezjach, które muszą mieć swojego pasterza. Jak już wspomniałem chciałbym obsadzić Archidiecezję Gnieźnieńską, by zadbać tam o wiernych.

RE: Totus Tuus Rotriae - Ametyst I Dziecię - 24.04.2022

Przeczytałem w ogóle nazwę wątku i już się bałem, że ktoś chce utworzyć pięćdziesiąt diecezji.

RE: Totus Tuus Rotriae - Stanisław Wieniawa - 24.04.2022

(24.04.2022, 10:34:03)Ametyst I Dziecię napisał(a): Przeczytałem w ogóle nazwę wątku i już się bałem, że ktoś chce utworzyć pięćdziesiąt diecezji.

Okrutnik.

RE: Totus Tuus Rotriae - Pio Maria de Medici - 26.04.2022

(24.04.2022, 10:34:03)Ametyst I Dziecię napisał(a): Przeczytałem w ogóle nazwę wątku i już się bałem, że ktoś chce utworzyć pięćdziesiąt diecezji.

To już 30 rocznica. Może i coś u nas takiego zrobić?

RE: Totus Tuus Rotriae - Stanisław Wieniawa - 28.04.2022

Santo Padre, kiedy podejmiecie decyzję w sprawie mnie grzesznika?

RE: Totus Tuus Rotriae - Adalbertus Pronobis - 30.04.2022

No dobra, bezrobotny nie zamierzam być także proszę o decyzje co do mojej osoby