Państwo Kościelne Rotria
Wniosek o uznanie cudu - Wersja do druku

+- Państwo Kościelne Rotria (https://forum.rotria.net.pl)
+-- Dział: INSTYTUCJE STOLICY ŚWIĘTEJ (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=217)
+--- Dział: Pałac Apostolski (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=104)
+--- Wątek: Wniosek o uznanie cudu (/showthread.php?tid=3645)

Strony: 1 2

RE: Wniosek o uznanie cudu - Albert Orański - 12.02.2026

( 5 godzin(y) temu)Mikołaj Dreder napisał(a): Że niby własny syn, którego kochałeś, pochował Cię żywcem?

Jeśli już to wnuk. I jak wszyscy, tak i on popełniał czasem błędy.

( 5 godzin(y) temu)Alberto Tommaso di Mancini napisał(a): Panowie Kardynałowie, podstawowe pytanie brzmi: na pistolety czy broń białą?

Do tego potrzebna jest zdolność honorowa, a złodzieje jej nie mają...

RE: Wniosek o uznanie cudu - Guliano Giuseppe Montini - 13.02.2026

Czcigodni Bracia!

Jako Wielki Inkwizytor zobowiązuje się do dokonania wnikliwej analizy zaistniałej sytuacji. Nie można rzucać bezpodstawnych oskarżeń, z drugiej zaś strony cała ta sprawa śmierdzi fałszem i obłudą, która niegodna jest miana Kardynała Świętej Rotrii. Niniejszym wnoszę Eminencji Mikołaju, abyś poczynił stosowne wnioski w siedzibie Inkwizytora.

Ognia u nas dużo, smoły też pod dostatkiem. Wypalimy, oczyścimy i orzekniemy zgodnie z wolą Bożą, a zdaje się, że w ogniach ktoś już kiedyś płonął.

Z estymą
+ Guliano Giuseppe Montini vel Bertelli

RE: Wniosek o uznanie cudu - Mikołaj Dreder - 13.02.2026

Cytat:
( 5 godzin(y) temu)Albert Orański napisał(a):
( 5 godzin(y) temu)Mikołaj Dreder napisał(a): Że niby własny syn, którego kochałeś, pochował Cię żywcem?

Jeśli już to wnuk. I jak wszyscy, tak i on popełniał czasem błędy.

Niech będzie wnuk, już zapomniałem kto na kogo się u Was kopiował.

Cytat:
( 5 godzin(y) temu)Alberto Tommaso di Mancini napisał(a): Panowie Kardynałowie, podstawowe pytanie brzmi: na pistolety czy broń białą?

Do tego potrzebna jest zdolność honorowa, a złodzieje jej nie mają...

Prawdziwi mężczyźni nie używają takich zabawek... Smile

RE: Wniosek o uznanie cudu - Pio Maria de Medici - 13.02.2026

( 4 godzin(y) temu)Guliano Giuseppe Montini napisał(a): Czcigodni Bracia!

Jako Wielki Inkwizytor zobowiązuje się do dokonania wnikliwej analizy zaistniałej sytuacji. Nie można rzucać bezpodstawnych oskarżeń, z drugiej zaś strony cała ta sprawa śmierdzi fałszem i obłudą, która niegodna jest miana Kardynała Świętej Rotrii. Niniejszym wnoszę Eminencji Mikołaju, abyś poczynił stosowne wnioski w siedzibie Inkwizytora.

Ognia u nas dużo, smoły też pod dostatkiem. Wypalimy, oczyścimy i orzekniemy zgodnie z wolą Bożą, a zdaje się, że w ogniach ktoś już kiedyś płonął.

Z estymą
+ Guliano Giuseppe Montini vel Bertelli

Cytując klasyka, Wielce Czcigodny Inkwizytorze,

Smoła to raczej słaby lubrykant.

RE: Wniosek o uznanie cudu - Stanisław Wieniawa - 13.02.2026

Ja jak uśmiercałem profil, to musiałem zaczynać od nowa. A robiłem to z milion razy. ?

Ja jak uśmiercałem profil, to musiałem zaczynać od nowa. A robiłem to z milion razy. Smile

Chociaż raz mnie Pio rozstrzelał czołgiem, ale okazało się, że to był mój sobowtór, bo mam ich więcej niż Putin.

RE: Wniosek o uznanie cudu - Aurelio de Medici y Zep - 13.02.2026

Trzeba na przyszłość uporządkować temat śmierci. Ktoś musi mieć uprawnienia do stwierdzenia zejścia po spisaniu obwieszczenia, potem kompetentna władza niech wystawi akt zgonu. Konta zmarłych należy wyraźnie oznaczać i banować (ale użytkownika, nie IP - na wypadek chęci powrotu pod nową tożsamością), aby ukrócić dość powszechne ostatnio zmartwychwstania. Nie mam tu na celu żadnej złośliwości wobec Jego Eminencji Alberta Orańskiego, ale tego typu sytuacje nie powinny się powtarzać, bo faktycznie jeden wraca pod nową tożsamością i buduje postać od zera, a drugi w tej samej pozycji ma już wszystko.

Rotria potrzebuje nas wszystkich, również obecnych tu przeciwników - i Alberta Orańskiego, i Mikołaja Dredera. Bardzo Braci proszę, aby ten spór nie zakończył się odejściem jednego z Was lub obu. Obaj wróciliście po przerwie i obu Was z tęsknotą wypatrywaliśmy zarówno my wszyscy, jak i Matka Kościół, a teraz cieszymy się Waszą obecnością. Potraktujmy tę sytuację raczej jako ciekawy spór i okazję do dyskusji nad faktycznymi skutkami narracyjnej śmierci. Tu bardzo liczę na ciekawy i ugruntowany prawem oraz tradycją wyrok Ekscelencji Inkwizytora.

PS. Zamiast banować można też obłożyć cenzurą. Wtedy v-zmarły mógłby w razie chęci zerknąć do skrzynki pocztowej, utrzymać kontakt z osobami z Rotrii itp.

RE: Wniosek o uznanie cudu - Pio Maria de Medici - 13.02.2026

( 3 godzin(y) temu)Stanisław Wieniawa napisał(a): Chociaż raz mnie Pio rozstrzelał czołgiem, ale okazało się, że to był mój sobowtór, bo mam ich więcej niż Putin.

Tak było. Nie zmyślam.