![]() |
|
Karczma pod Pijanym Marynarzem - Wersja do druku +- Państwo Kościelne Rotria (https://forum.rotria.net.pl) +-- Dział: NIEPODLEGŁE PAŃSTWA (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=380) +--- Dział: Wielkie Księstwo Oranii (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=541) +---- Dział: Haga (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=544) +---- Wątek: Karczma pod Pijanym Marynarzem (/showthread.php?tid=3710) |
RE: Karczma pod Pijanym Marynarzem - Fryderyk van Oranje - 24.08.2026 (24.08.2026, 21:52:52)Pio Maria de Medici napisał(a): Mają dobre głosy jak na dziesiątą butelkę rumu.Niderlandczycy z każdą butelką śpiewają coraz lepiej. Myślicie, że ja ja robiłem Celebracje Patriarsze, też jedną beczkę rumu i można robić nawet całą celebrę śpiewaną.
RE: Karczma pod Pijanym Marynarzem - Fryderyk van Oranje - 03.09.2026 W tawernie po staremu, wszyscy piją i śpiewają RE: Karczma pod Pijanym Marynarzem - Pio Maria de Medici - 03.09.2026 Mnie do tej Karczmy przyciągnęło z nurtem fal w melodię rumu i śledzi. RE: Karczma pod Pijanym Marynarzem - Fryderyk van Oranje - 03.09.2026 Fajne melodyjki
RE: Karczma pod Pijanym Marynarzem - Albert Orański - 03.09.2026 Miałem zamiar zaintonować szantę, ale pamiętam tylko te zbereźne... RE: Karczma pod Pijanym Marynarzem - Fryderyk van Oranje - 03.09.2026 (03.09.2026, 23:39:00)Albert Orański napisał(a): Miałem zamiar zaintonować szantę, ale pamiętam tylko te zbereźne...Tutaj można, to jest karczma, a nie klasztor w Toskanii. RE: Karczma pod Pijanym Marynarzem - Albert Orański - 06.09.2026 W trakcie hucznych zabaw i śpiewu szant, ktoś z tłumu zaintonował nagle hymn Rotrii i poszło jako szanta...
RE: Karczma pod Pijanym Marynarzem - Heinz-Werner Grüner - 24.09.2026 Kilka słów o MUP... Nie wiedziałem gdzie się zgłosić, ale w końcu trafiłem. Zgłosił się do mnie (to chyba za duże słowo - zwyczajnie "zarządał") dotychczasowy trener Niemiec bym w ramach tejże reprezentacji przemianował ją na Oranię. Po pierwsze, ZAWSZE takie rzeczy robimy pisząc do mnie, a nie systemowo wymuszając, gdyż ja nie wiem czy taka sytuacja została dogadana z władzami, kimś odpowiedzialnym za sport w danej mikronacji. Muszę mieć z reguły potwierdzenie, albo jakieś zapewnienie. Po drugie, po konsultacjach z innymi trenerami, rozmowy na discordzie MUP, ustaliliśmy, że Orania nie ma podstaw do przejęcia spuścizny Niemiec. Nie ma żadnego powiązania. Po trzecie, jeśli Orania, jej ewentualny trener zechce ponownie zgłosić się do ligi MUP, to zapraszam, ale jako nowa reprezentacja. Bedą problemy, proszę o info. Przede wszystkim to prosze o jasny sygnał, że tak chcemy, nie, nie chcemy... RE: Karczma pod Pijanym Marynarzem - Fryderyk van Oranje - 24.09.2026 Jeśli o mnie chodzi to decyzja by reprezentacja Niemiec stała się reprezentacja Oranii została ze mną obgadana i jest moja zgodą i aprobatą by tak było. W kwestii zmiany nie rozumiem czemu niby nie można. Nie wiem na ile zna Herr Heinz trenera Niemiec, ale to jest mój ojciec książę kardynał Maurycy Orański. Własnymi rękami budował te reprezentację i teraz skoro Niemcy przestały działać to czemu nie miałby prawa by móc zmienić barwy na bardziej rodzinne, tj. Oranii czyli państwa Orańskich. Poza tym na pewno głupio wyszło że nie było rozmowy z Wami. Nie ja co prawda powinienem to robić, ale i tak mogę się lekko czuć winnym bo nie zaproponowałem tego by najpierw konsultować. Nie mniej cieszę się, iż udało się to wyjaśnić i uważam, że sprawa jest na tym zakończona a reprezentacja Oranii normalnie będzie mogła grać. RE: Karczma pod Pijanym Marynarzem - Heinz-Werner Grüner - 25.09.2026 (24.09.2026, 12:38:28)Fryderyk van Oranje napisał(a): Jeśli o mnie chodzi to decyzja by reprezentacja Niemiec stała się reprezentacja Oranii została ze mną obgadana i jest moja zgodą i aprobatą by tak było. Herr Orańskiego znam doskonale. To znaczy kiedyś znaliśmy się zdecydowanie lepiej, stąd dziwi mnie, że sam osobiście nie pisze nigdy do mnie. Problem nie leży ani w trenerze, ani w Oranii. Zapraszam do MUP i jego i Oranię, ale... staram się, jako sekretarz, nie decydent, informować o zmianach trenerów na kanale MUP na discordzie. Nie zgodzili się na "przejęcie" kadry Niemiec przez Oranię. Powod oficjalny - nie ma podstaw narodowościowcyh. Niemcy to nie Holendrzy. Nowy zespół, oczywiście tak, ale nie jako kontynuacja. Wiem, że nie mieliscie się jak bronić, ale Trenera Maurycego tam nie ma. Poza tym jak mam rozumieć, że bez kontaktu coś komuś nadam? Ja tak nie działam. Od lat kazda zmiana, każde zapytanie jest ustalane słownie. Tyle tytułem wyjaśnienia. Herr Maurycego zapraszam do kontaktu. |