![]() |
|
Sede vacante XXIII IV AD MMXVII - Wersja do druku +- Państwo Kościelne Rotria (https://forum.rotria.net.pl) +-- Dział: MIASTO APOSTOLSKIE (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=223) +--- Dział: Sanktuaria Miasta Apostolskiego (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=499) +---- Dział: Bazylika św. Jana na Lateranie (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=100) +---- Wątek: Sede vacante XXIII IV AD MMXVII (/showthread.php?tid=779) |
RE: Sede vacante XXIII IV AD MMXVII - Paolo Carlo de Medici y Zep - 23.07.2017 Cytat: RE: Sede vacante XXIII IV AD MMXVII - Fernando d'Este y Córdoba - 23.07.2017 Ja kardynał Fernando de Córdoba potwierdzam swą obecność i gotowość do wzięcia udziału w obradach Kolegium Kardynalskiego, którego celem będzie obranie nowego Ojca Świętego. Sede vacante XXIII IV AD MMXVII - Orjon Surma - 23.07.2017 W związku z wątpliwościami prawnymi, przedstawionymi w powyższym poście przez JE Rektora, niniejszym wstrzymuję się od udziału w obradach konklawe. RE: Sede vacante XXIII IV AD MMXVII - Albert Orański - 23.07.2017 Ja, kardynał Albert Wilhelm van Oranje-Nassau, potwierdzam niniejszym swoje przybycie do Stolicy Apostolskiej i gotowość wzięcia udziału w obradach Świętego Kolegium. RE: Sede vacante XXIII IV AD MMXVII - Paolo Carlo de Medici y Zep - 23.07.2017 Proszę niech Kamerling odbierze mi widoczność tajnych działów Sykstyny. Nie wiem czy nagłe dodanie mi dostępu mam rozumieć jako prowokację? Nie dam się nabrać i nie będę zaglądał. Do momentu Habemus Patriarcham opuszczam Rotrię i udaję się do Bialenii. Wylogowuję się. Do zobaczenia. RE: Sede vacante XXIII IV AD MMXVII - Guliano Giuseppe Montini - 23.07.2017 Przecież przed chwilą czytał brat wątek z Kaplicy Sykstyńskiej! RE: Sede vacante XXIII IV AD MMXVII - Alberto Tommaso di Mancini - 23.07.2017 (23.07.2017, 22:15:42)Guliano Giuseppe Montini napisał(a): Przecież przed chwilą czytał brat wątek z Kaplicy Sykstyńskiej! Ergo doszło do złamiania procedury... RE: Sede vacante XXIII IV AD MMXVII - Albert Orański - 23.07.2017 (23.07.2017, 22:12:26)Paolo Carlo de Medici y Zep napisał(a): Proszę niech Kamerling odbierze mi widoczność tajnych działów Sykstyny. Nie wiem czy nagłe dodanie mi dostępu mam rozumieć jako prowokację? Nie dam się nabrać i nie będę zaglądał. Do momentu Habemus Patriarcham opuszczam Rotrię i udaję się do Bialenii. Wylogowuję się. Do zobaczenia. Korzystając z tego, że zwrócił się Ekscelencja bezpośrednio do mnie, a także mając na uwadze fakt, iż jako kamerlingowi wolno mi opuszczać Kaplicę Sykstyńską, odpowiem Ekscelencji. Mógł Ekscelencja widzieć tajne działy Sykstyny, gdyż grupa bibliotekarz, do której Ekscelencja należy z nieznanych mi przyczyn ma te same uprawnienia co grupa kardynał lub Patriarcha. Problem naprawiony, a sama sytuacja zostanie wyjaśniona po konklawe. RE: Sede vacante XXIII IV AD MMXVII - Paolo Carlo de Medici y Zep - 23.07.2017 (23.07.2017, 22:18:45)Tommaso Mancini napisał(a):(23.07.2017, 22:15:42)Guliano Giuseppe Montini napisał(a): Przecież przed chwilą czytał brat wątek z Kaplicy Sykstyńskiej! No to mnie ekskomunikujcie i będziecie mieli święty spokój, pozbędziecie się znienawidzonego gościa. Nie zdążyłem nic przeczytać, a po nagłówku z wyświetlanych najnowszych wpisów myślałem, że to wątek z przysięgami kardynałów i z extra omnes. I od razu wyszedłem. Gdybym chciał oszukiwać, to nic bym nie mówił i nie wyjaśniał sytuacji. Grupa bibliotekarz widzi tajną bibliotekę URu, do której kopiowałem wykłady. Nadał mi ją Bonifacy. Natomiast nigdy wcześniej nie miała podglądu do Kaplicy. Marne wytłumaczenie, ale o tej prowokacji będę rozmawiał z przyszłym Ojcem Świętym. PS. To tak działa kara pozbawienia wolności w Rotrii? Chyba w systemie dozoru elektronicznego.
RE: Sede vacante XXIII IV AD MMXVII - Guliano Montini - 23.07.2017 Przepraszam, bardzo przepraszam, że omyłkowo zalogowałem się na to konto, jednak korzystając z okazji, pragnę oświadczyć, że wyrok jest nieprawomocny, gdyż Trybun powołany był nieprawidłowo, przez Wilhelma Orańskiego. Z tego wynika, że wyrok jest nieważny. Wnoszę zatem o odbanowanie mojego konta. |