Państwo Kościelne Rotria
Dziesięciolecie Rotrii - Wersja do druku

+- Państwo Kościelne Rotria (https://forum.rotria.net.pl)
+-- Dział: MIASTO APOSTOLSKIE (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=223)
+--- Dział: Piazza Navona (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=102)
+--- Wątek: Dziesięciolecie Rotrii (/showthread.php?tid=835)

Strony: 1 2 3

RE: Dziesięciolecie Rotrii - Tadeusz Krasnodębski - 14.06.2017

Czy mógłbym w czymś pomóc?

RE: Dziesięciolecie Rotrii - Carlo Lorenzo de Medici y Zep - 14.06.2017

Czcigodny Tadeuszu,
jak "ojciec" zajmuje się ksiądz historią - może warto poszukać na wystawę jakiś artefaktów związanych z historią Rotrii? Na pewno dużo mi to pomoże, a i chwały Dostojnemu przyniesie. Smile

RE: Dziesięciolecie Rotrii - Tadeusz Krasnodębski - 15.06.2017

Historią? Bliżej mi raczej na Wydział Prawa, Księże Kardynale. Smile

RE: Dziesięciolecie Rotrii - Tadeusz Krasnodębski - 25.06.2017

Bracia, nie wysyłamy zaproszeń na 10-lecie za granicę?

RE: Dziesięciolecie Rotrii - Fernando d'Este y Córdoba - 26.06.2017

Ojciec Święty w swej mądrości uznał za zbyteczne zapraszanie gości. Wolą jego jest by obchody 10-lecia odbyły się jedynie dla uciechy ludu rotryjskiego, który najlepiej uczci kolejną rocznicę istnienia Stolicy Apostolskiej.

RE: Dziesięciolecie Rotrii - Albert Orański - 27.06.2017

Poza tym, warto zaznaczyć, że obchody mają charakter otwarty. Ktokolwiek zechce wziąć w nich udział, może to bez przeszkód zrobić, bez specjalnego zaproszenia.

RE: Dziesięciolecie Rotrii - Wilhelm Orański - 17.08.2017

W Dreamlandzie ogłoszono konkurs na najciekawszą odpowiedź na pytanie, jak będzie wyglądał Dreamland za 10 lat.
W Rotrii trwa rok jubileuszowy, pomyślałem więc, że i my możemy na takie pytanie odpowiedzieć. Waszym zdaniem - jaka będzie Rotria za kolejne 10 lat? Proponuję udzielić dwóch odpowiedzi - jak faktycznie może być i jak chcielibyśmy, żeby było. Ciekaw jestem, jak Bracia zapatrują się na ten problem Smile

RE: Dziesięciolecie Rotrii - Paolo Carlo de Medici y Zep - 17.08.2017

Jeżeli realnie dożyję, to na pewno będę w niej działał za 10 lat. Smile Za wiele się nie zmieni.

RE: Dziesięciolecie Rotrii - Aurelio de Medici y Zep - 17.08.2017

Ja myślę, że Rotria przetrwa następne 10 lat, a nawet wiele więcej. Wystarczy już kilka osób, żeby państwo nazwać państwem. Z takim dorobkiem jaki ma Rotria, na pewno znajdzie się wielu, którzy będą gotowi wręcz odbudować ją od zera. Poza tym, dla Rotrii nie ma alternatywy, jest jedyna w swoim rodzaju na skalę całego polskiego v-świata. Widziałem w przeszłości próby tworzenia "konkurencji", ale niewiele z tego wychodziło. Rotria wręcz zbudowała tradycję polskiego mikroświata.
A jak ja bym chciał.. przede wszystkim, chciałbym, żeby było nas więcej w Rotrii!

RE: Dziesięciolecie Rotrii - Carlo Lorenzo de Medici y Zep - 17.08.2017

Jak ja widzę. Pewnie bez siebie. Ale w dobrych barwach. Mimo wielu kryzysów Rotria przetrwa. Nawet na dwóch, trzech osobach, ale przetrwa. Nie wiem w jakiej epoce i po jakich zmianach, ale może lew orientyki da radę.