Państwo Kościelne Rotria
Gloriosa Rivoluzione - Wersja do druku

+- Państwo Kościelne Rotria (https://forum.rotria.net.pl)
+-- Dział: INSTYTUCJE STOLICY ŚWIĘTEJ (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=217)
+--- Dział: Urzędy Kurialne (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=502)
+---- Dział: Kongregacja ds. Dyscypliny (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=254)
+---- Wątek: Gloriosa Rivoluzione (/showthread.php?tid=1317)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

RE: Gloriosa Rivoluzione - Mikołaj Dreder - 15.11.2018

Wasza Świątobliwość, co robimy w obecnej sytuacji?

RE: Gloriosa Rivoluzione - Alberto Tommaso di Mancini - 15.11.2018

(15.11.2018, 00:00:59)Nicolò Dreder napisał(a): Wasza Świątobliwość, co robimy w obecnej sytuacji?

1. Uznanie prawowitej władzy Zjednoczonego Królestwa Rotrii
2. Rezygnacja.

RE: Gloriosa Rivoluzione - Andream.von.Salza - 15.11.2018

Zakony rycerskie uznają prawowitą wladzę tzn władze Patriarchy.

RE: Gloriosa Rivoluzione - Michelangelo Piccolomini - 15.11.2018

Ja optuję za propozycją włączenia Rotrii do korony Królestwa Baridasu.

RE: Gloriosa Rivoluzione - Marcin Zagłoba - 15.11.2018

(15.11.2018, 00:05:20)Tommaso Mancini napisał(a):
(15.11.2018, 00:00:59)Nicolò Dreder napisał(a): Wasza Świątobliwość, co robimy w obecnej sytuacji?

2. Rezygnacja.

Mancini skończ już ze swoją żałosną farsą pt. Zjednoczone Królestwo Rotrii i prawowita władza. Zachowujesz sie jak marny klaun na scenie, który myśli, że jest wspaniały i wszyscy go lubią. Jakoś Twój pseudoprzewrót się nie udał bo nawet nikt nie wziął go na serio i nie skomentował nawet pół słowem. Ogarnij się facet zanim Cie nie Patriarcha nie wtrąci do lochu, gdzie zresztą Twoje miejsce... Jak chcesz rządzić to załóż sobie jakieś państwo na innym serwerze, albo zapracuj na bycie Patriarchą. Bo jak na razie nadajesz się na nadwornego błazna...

(15.11.2018, 00:28:18)Michelangelo Piccolomini napisał(a): Ja optuję za propozycją włączenia Rotrii do korony Królestwa Baridasu.

No proszę oto kolejny gorliwy patriota.... Jeszcze niedawno życie by oddał za Rotrię i patriarchę a dziś chce ją sprzedać za srebrniki innym państwom...

RE: Gloriosa Rivoluzione - Michelangelo Piccolomini - 15.11.2018

To jest chęć ratunku, a nie sprzedania. Rotria jest obecnie krajem upadłym, który nie jest w stanie sam funkcjonować. W dwie osoby nie da się nic zdziałać. My z Tomaszem chcemy dobrze, a wy się bulwersujecie.

RE: Gloriosa Rivoluzione - Alberto Tommaso di Mancini - 15.11.2018

(15.11.2018, 08:48:27)Marcin Zagłoba napisał(a):

2. Rezygnacja.

Mancini skończ już ze swoją żałosną farsą pt. Zjednoczone Królestwo Rotrii i prawowita władza. Zachowujesz sie jak marny klaun na scenie, który myśli, że jest wspaniały i wszyscy go lubią. Jakoś Twój pseudoprzewrót się nie udał bo nawet nikt nie wziął go na serio i nie skomentował nawet pół słowem. Ogarnij się facet zanim Cie nie Patriarcha nie wtrąci do lochu, gdzie zresztą Twoje miejsce... Jak chcesz rządzić to załóż sobie jakieś państwo na innym serwerze, albo zapracuj na bycie Patriarchą. Bo jak na razie nadajesz się na nadwornego błazna...

Synku, Ty nie wiesz chyba, z kim mówisz. A to czy Patriarcha mnie gdziekolwiek wtrąci, to mam serdecznie w poważaniu, bo to On, a nie ja, nie bierze na serio swojego pontyfikatu.

RE: Gloriosa Rivoluzione - Carlo Lorenzo de Medici y Zep - 15.11.2018

Nie chcieliście mnie pochować to niech chociaż moje truchło się wypowie, a może, bo póki mnie nie pochowacie to będę Was nawiedzał.

1. POCHOWAJCIE MNIE DO CHOLERY.
2. ŻADNYCH BARIDASÓW, SRASÓW, SARMACJI, SRACJI. NIC.
3. ŻADNYCH ZEŚWIECZCZEŃ.
4. WEŹCIE DUPY W TROKI I ZAJMIJCIE SIĘ W SOBORZE ODBUDOWĄ KRAJU, A NIE CUDUJECIE DO CHOLERY JASNEJ.
5. CI CO ODESZLI OD KOŚCIOŁA MORDY W KUBEŁ, A NIE DECYDUJECIE O CZYMŚ, DO CZEGO NIE NALEŻYCIE.

Jak tego nie zrobicie to będę Was nawiedzał, w koszmarach.

RE: Gloriosa Rivoluzione - Marcin Zagłoba - 15.11.2018

(15.11.2018, 12:10:54)Tommaso Mancini napisał(a):
(15.11.2018, 08:48:27)Marcin Zagłoba napisał(a):

2. Rezygnacja.

Synku, Ty nie wiesz chyba, z kim mówisz. A to czy Patriarcha mnie gdziekolwiek wtrąci, to mam serdecznie w poważaniu, bo to On, a nie ja, nie bierze na serio swojego pontyfikatu.

No właśnie Ty nie wiesz z kim mówisz. Jestem Wikariuszem Generalnym i nie pozwole by byle kmiot podważał władzę Patriarchy jakakolwiek by ona była. A to co robisz jest poprostu ZDRADĄ! A zdrajców powinno się osądzać i surowo karać... Z mojej strony nie ma mowy bym uznał twoje urojone rządy, które pokazują jakim naprawde jesteś człowiekiem.

RE: Gloriosa Rivoluzione - Mikołaj Dreder - 15.11.2018

Posłuchajcie, jakiekolwiek próby reform Rotrii są słuszne. Ale - Rotria musi pozostać Stolicą Apostolską. To lata tradycji i dziedzictwa, Rotria to Stolica Apostolska a Stolica Apostolska to Rotria. Nigdy, ale to nigdy nie będzie inaczej. Nawet, gdyby Królestwo Rotrii wzięli we władanie wszyscy możni mikroświata, świecka Rotria dalej będzie bez tożsamości. Czym wtedy będzie Rotria? Zwykłym państwem jakich było setki, ale na dłuższą metę nie przetrwały. Rotria jako Stolica Apostolska to twór, który przetrwa wszystko co złe, a na pewno nie będą ją trapić problemy związane z wypaleniem czy nudą.

Do tego wszystkiego Rotria potrzebuje aktywnych mieszkańców, aktywnego kolegium, aktywnego Patriarchy i pozostałych duchownych. Jak jest obecne każdy widzi doskonale i chyba na tym zakończę moją wypowiedź, bo i tak przeczyta ją wąskie grono ludzi