![]() |
|
Wnioski techniczne - modernizacja forum - Wersja do druku +- Państwo Kościelne Rotria (https://forum.rotria.net.pl) +-- Dział: MIASTO APOSTOLSKIE (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=223) +--- Dział: Piazza Navona (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=102) +--- Wątek: Wnioski techniczne - modernizacja forum (/showthread.php?tid=620) |
Wnioski techniczne - modernizacja forum - Orjon Surma - 10.10.2019 Uprawnienia administratorskie nadam za moment. Na przyszłość proszę o stosowne informacje drogą prywatną przez forum - nie zaglądam ani do Rotrii, ani do mikronacji, praktycznie wcale, poza tym działem i okazjonalnymi prośbami, więc proszę o wybaczenie. Mam wiele innych rzeczy do roboty poza mikronacjami i naprawdę, nie jestem w stanie spamiętać wszystkiego, OK? Wysłane z mojego Redmi K20 Pro przy użyciu Tapatalka P.S. widzę że już ktoś nadał. Niemniej - przepraszam za problemy. Kwestie administratorskie oczywiście można poruszyć na konsystorzu jeśli to konieczne. Zmarły Albert Orański posiada uprawnienia administratorskie ze względu na dostęp do serwera Rotrii - jest jego właścicielem, a o ile dobrze pamiętam nikt nie kwapił się do jego kupna (dobrze pamiętam? jak nie, to mnie poprawcie - mogę się mylić). Możemy ustalić innych administratorów, pewnie, nie ma problemu. RE: Wnioski techniczne - modernizacja forum - Mikołaj Dreder - 10.10.2019 (10.10.2019, 19:41:45)Orjon von Thorn-Surma napisał(a): Uprawnienia administratorskie nadam za moment. Na przyszłość proszę o stosowne informacje drogą prywatną przez forum - nie zaglądam ani do Rotrii, ani do mikronacji, praktycznie wcale, poza tym działem i okazjonalnymi prośbami, więc proszę o wybaczenie. Mam wiele innych rzeczy do roboty poza mikronacjami i naprawdę, nie jestem w stanie spamiętać wszystkiego, OK? Zgłaszałem chęć odkupienia serwera od śp. Alberta Orańskiego, lecz temat ucichł. Oczywiście nadal jestem zdecydowany na to, ponieważ spośród rotryjczyków mam chyba najlepszą sytuację finansową (pracuję, a nie studiuję jak większość z nas), więc sponsorowanie serwera Rotrii nie zrujnuje mojego budżetu. Mam również propozycje odnośnie finansowania serwera Rotrii - tą również przedstawię na konsystorzu. RE: Wnioski techniczne - modernizacja forum - Michelangelo Piccolomini - 10.10.2019 Ja też mogę. A Jana I nadal nie ma w ekipie forum jako admina... RE: Wnioski techniczne - modernizacja forum - Orjon Surma - 10.10.2019 Problem leży gdzieś w konfiguracji grup bądź forum - uprawnienia administratorskie na pewno posiada, co dokumentuję poniższym zrzutem.
zrzut.png (Rozmiar: 24,97 KB / Pobrań: 9)
Przyjrzę się temu zaraz i myślę że problem powinien zniknąć. [edit - naprawione] Co do kwestii finansowania serwera - OK, pewnie. Trzeba będzie tylko jakoś się skontaktować z obecnym właścicielem... RE: Wnioski techniczne - modernizacja forum - Michelangelo Piccolomini - 10.10.2019 Zmarły kardynał Orański nadal jest na swoim GG. Mam z nim kontakt.
Wnioski techniczne - modernizacja forum - Orjon Surma - 10.10.2019 To można dopiąć szczegóły i myślę że będzie OK. Wysłane z mojego Redmi K20 Pro przy użyciu Tapatalka RE: Wnioski techniczne - modernizacja forum - Pio Maria de Medici - 11.10.2019 Wasza Eminencjo, prosiliśmy, aby takie sprawy nie załatwiać publicznie, bo nie jest to działanie pro publico bono. Jutro rozpocznie się konsystorz to o tym na spokojnie, bez emocji, porozmawiamy. RE: Wnioski techniczne - modernizacja forum - Hieronim Sieniawski - 11.10.2019 Mnie screeny Jego Eminencji von Surmy nie przekonują, bowiem uwagę na fotografii zawraca pewien drobny szczegół. Mamy trzech administratorów oznaczonych czcionką prostą i jednego - opisanego pochyłą. Dlaczego tak jest i co to oznacza? Wnioski techniczne - modernizacja forum - Orjon Surma - 11.10.2019 Ponieważ domyślnie Jego Świątobliwość miał ustawioną grupę administratorską, przez co tak się dzieje. W tym momencie domyślną grupą jest grupa Patriarcha, a Administratorzy - dodatkową. Wysłane z mojego Redmi K20 Pro przy użyciu Tapatalka RE: Wnioski techniczne - modernizacja forum - Hieronim Sieniawski - 11.10.2019 Bóg zapłać za udzielenie odpowiedzi i rozwianie wątpliwości
|