![]() |
|
Chrzest - Wersja do druku +- Państwo Kościelne Rotria (https://forum.rotria.net.pl) +-- Dział: MIASTO APOSTOLSKIE (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=223) +--- Dział: Piazza Navona (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=102) +--- Wątek: Chrzest (/showthread.php?tid=1249) |
RE: Chrzest - Aurelio de Medici y Zep - 07.08.2018 Brat Pawłowicz z pewnością posiada rozległą wiedzę o prawosławiu, o czym osobiście zdążyłem się przekonać
RE: Chrzest - Piotr Pawłow - 07.08.2018 Kiedy chorowałem na silną realiozę przyjąłem wiarę prawosławną do swego serca. RE: Chrzest - Marcin Zagłoba - 07.08.2018 Tylko jeśli mamy iść trybem prawosławnym to najpierw ślub a potem święcenia
RE: Chrzest - Piotr Pawłow - 07.08.2018 To długo poczekacie na Batiuszke Piotra.
RE: Chrzest - Hieronim Sieniawski - 07.08.2018 W takiej sytuacji zawsze można poprosić Ojca Świętego o dyspensę
RE: Chrzest - Piotr Pawłow - 07.08.2018 Zapamiętam.
RE: Chrzest - Wilhelm Orański - 08.08.2018 (07.08.2018, 19:51:48)Tommaso Mancini napisał(a): Chciałbym poinformować Pana oraz wszystkich Braci, iż z błogosławieństwem Ojca Świętego Sylwestra, generała Towarzystwa Jezusowego, Jego Ekscelencji Księdza Biskupa Aurelia Lorenza de Medici y Zepa, a także jedynego surmeńskiego hierarchy, Jego Eminencji Orjona kardynała von Thorn - Surmy, prowadzone są prace nad wprowadzeniem (począkowo) na terenie Rusi Kijowskiej (Rzeczpospolita Obojga Narodów) obrządku wschodniego pod roboczą nazwą surmeńsko - ruskiego. Oczywiście duchowni niezakonni tego Kościoła sui iuris nie będą zobowiązani do celibatu. Koniec prac przewiduję na rozpoczęcie postu przed świętem Zaśnięcia Bogurodzicy. Jeśli chce Pan się przyłączyć, to zapraszam do kontaktu ze mną poprzez PW lub GG (mój numer : 12190473). Może warto przedyskutować projekt publicznie? Być może niektórzy mieliby dodatkowe spostrzeżenia ![]() (07.08.2018, 20:25:45)Marcin Zagłoba napisał(a): Tylko jeśli mamy iść trybem prawosławnym to najpierw ślub a potem święcenia To może okazać się problematyczne i będzie dodatkowym obciążeniem. W mikroświecie niewiele jest kobiet. RE: Chrzest - Carlo Lorenzo de Medici y Zep - 08.08.2018 Więcej przebierańców. XD Powiedział facet noszący suknię. RE: Chrzest - Alberto Tommaso di Mancini - 08.08.2018 (08.08.2018, 11:17:50)Wilhelm Orański napisał(a):(07.08.2018, 19:51:48)Tommaso Mancini napisał(a): Chciałbym poinformować Pana oraz wszystkich Braci, iż z błogosławieństwem Ojca Świętego Sylwestra, generała Towarzystwa Jezusowego, Jego Ekscelencji Księdza Biskupa Aurelia Lorenza de Medici y Zepa, a także jedynego surmeńskiego hierarchy, Jego Eminencji Orjona kardynała von Thorn - Surmy, prowadzone są prace nad wprowadzeniem (począkowo) na terenie Rusi Kijowskiej (Rzeczpospolita Obojga Narodów) obrządku wschodniego pod roboczą nazwą surmeńsko - ruskiego. Oczywiście duchowni niezakonni tego Kościoła sui iuris nie będą zobowiązani do celibatu. Koniec prac przewiduję na rozpoczęcie postu przed świętem Zaśnięcia Bogurodzicy. Jeśli chce Pan się przyłączyć, to zapraszam do kontaktu ze mną poprzez PW lub GG (mój numer : 12190473). To zapraszam do kontaktu ze mną
|