![]() |
|
Powiedz nam, kto jest na Twoim zdjęciu? - Wersja do druku +- Państwo Kościelne Rotria (https://forum.rotria.net.pl) +-- Dział: MIASTO APOSTOLSKIE (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=223) +--- Dział: Piazza Navona (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=102) +--- Wątek: Powiedz nam, kto jest na Twoim zdjęciu? (/showthread.php?tid=2078) |
RE: Powiedz nam, kto jest na Twoim zdjęciu? - Stanisław Wieniawa - 27.04.2020 Ciekawe, bo to może oznaczać zupełnie fikcyjną postać. RE: Powiedz nam, kto jest na Twoim zdjęciu? - Hieronim Sieniawski - 27.04.2020 Możliwe, aczkolwiek na oryginalnym obrazie w lewym górnym rogu znajdowała się miniatura herbu kardynalskiego - pytanie czy artysta zadałby sobie tyle trudu, aby "wymyślić" blason fikcyjnemu purpuratowi...
RE: Powiedz nam, kto jest na Twoim zdjęciu? - Mikołaj Dreder - 27.04.2020 (27.04.2020, 11:43:11)Hieronim Sieniawski napisał(a): Dokładnie, również analizując obraz odkryłem ten detal. Sądzę, że dzięki temu można by odkryć tożsamość Eminencji X, która bardzo nas intryguje. Chociaż to bardzo trudne, bo herb jest malutki i przy powiększeniu strasznie się rozmywa. Pozostaje tylko przeanalizować tożsamości kardynałów z tamtych lat i być może w ten sposób można poznać kim jest człowiek ma obrazie - no, ale to niezwykle praco- i czasochłonne zadanie.
RE: Powiedz nam, kto jest na Twoim zdjęciu? - Stanisław Wieniawa - 27.04.2020 (27.04.2020, 11:43:11)Hieronim Sieniawski napisał(a): Eminencjo moje słabe oczy dopiero teraz wychwyciły ten maleńki herbik. ![]() Jak znajdę to dostanę tytuł licencjusza z historii bez pisania prac?
RE: Powiedz nam, kto jest na Twoim zdjęciu? - Georgios Clementopulis - 27.04.2020 Na moim Georges Clemenceau. Polityk, republikanin, liberał. Skromna postać, jedyny z sygnatariuszy Traktatu Wersalskiego, który sercem Polskę jako niepodległy byt z wielkich poparł. RE: Powiedz nam, kto jest na Twoim zdjęciu? - Guliano Giuseppe Montini - 27.04.2020 (23.04.2020, 12:04:20)Karol Medycejski napisał(a):Wszem i wobec oświadczam, że nigdy nie miałem na awatarze Dariusza Oko. Miałem jedynie ks. Charamsę. Pozdrawiam cieplutko i życzę smacznej kawusi!Cytat:Pierwszy jest taki, że sam się czasem śmieję, że wziąłem go na avatar, gdy czasem przypomnę sobie, jak to bodajże w roku 2017 do Suderlandu przybył Giuliano Montini ze swoim kazaniem a na portrecie miał... śmiertelnego wroga tego Pana, czyli watykańskiego ks. Charamsę. RE: Powiedz nam, kto jest na Twoim zdjęciu? - Karol Medycejski - 27.04.2020 (27.04.2020, 23:03:31)Guliano Giuseppe Montini napisał(a):(23.04.2020, 12:04:20)Karol Medycejski napisał(a):Wszem i wobec oświadczam, że nigdy nie miałem na awatarze Dariusza Oko. Miałem jedynie ks. Charamsę. Pozdrawiam cieplutko i życzę smacznej kawusi!Cytat:Pierwszy jest taki, że sam się czasem śmieję, że wziąłem go na avatar, gdy czasem przypomnę sobie, jak to bodajże w roku 2017 do Suderlandu przybył Giuliano Montini ze swoim kazaniem a na portrecie miał... śmiertelnego wroga tego Pana, czyli watykańskiego ks. Charamsę. Bzdura. Miałeś Okonia. Jeszcze dwa razy się wyprzesz i kogut zapieje. RE: Powiedz nam, kto jest na Twoim zdjęciu? - Guliano Giuseppe Montini - 29.04.2020 Nie miałem. RE: Powiedz nam, kto jest na Twoim zdjęciu? - Borys von Targersdorf - 09.05.2020 Dostojni i Szanowni I ja pozwolę sobie na zabawę. Avatar narysowany przez dwójkę artystów z Wiednia, panią Beillschmidt oraz pana Blume. Zdjęcie, na którym wzorowali się artyści, przedstawiało Jeffersona Davisa. RE: Powiedz nam, kto jest na Twoim zdjęciu? - Stanisław Dmowski - 11.05.2020 (09.05.2020, 13:57:08)Borys von Targersdorf napisał(a): Dostojni i Szanowni Madame Beillschmidt pojawia się jeszcze w mikroświecie? Pamiętam jej wyśmienity wykład o pisaniu ołówkiem na kongresie rzeczy niepotrzebnych sprzed dwóch lat (?) :) |