Państwo Kościelne Rotria
Oświadczenie Carycy Aleksandry Izabelli I dot. Piotra Pawłowicza - Wersja do druku

+- Państwo Kościelne Rotria (https://forum.rotria.net.pl)
+-- Dział: MIASTO APOSTOLSKIE (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=223)
+--- Dział: Piazza Navona (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=102)
+--- Wątek: Oświadczenie Carycy Aleksandry Izabelli I dot. Piotra Pawłowicza (/showthread.php?tid=2547)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

RE: Oświadczenie Carycy Aleksandry Izabelli I dot. Piotra Pawłowicza - Baltazar Dostojewski - 23.02.2021

(23.02.2021, 14:31:50)Taddeo Piccolomini napisał(a):
(23.02.2021, 14:26:54)Baltazar Dostojewski napisał(a): Wasza Świątobliwość seniorze 
Zawsze moze zostać przyszywanym wujkiem/bratem rodu Dostojewskich Aleksandrę by ucieszył ten fakt niezmiennie.

Balti, twoja postawa imponuje.

Dlaczego imponuje ci moja postawa Tadi ?

RE: Oświadczenie Carycy Aleksandry Izabelli I dot. Piotra Pawłowicza - Taddeo Piccolomini - 23.02.2021

(23.02.2021, 14:33:37)Baltazar Dostojewski napisał(a):
(23.02.2021, 14:26:54)Baltazar Dostojewski napisał(a): Wasza Świątobliwość seniorze 
Zawsze moze zostać przyszywanym wujkiem/bratem rodu Dostojewskich Aleksandrę by ucieszył ten fakt niezmiennie.

Nie każdego stać na zaakceptowanie innych niż swoje poglądy dotyczące religii.

RE: Oświadczenie Carycy Aleksandry Izabelli I dot. Piotra Pawłowicza - Baltazar Dostojewski - 23.02.2021

(23.02.2021, 14:34:42)Taddeo Piccolomini napisał(a):
(23.02.2021, 14:33:37)Baltazar Dostojewski napisał(a):

Nie każdego stać na zaakceptowanie innych niż swoje poglądy dotyczące religii.

Akceptuje Hierarchie każdego wyznania jakim sie spotykam tutaj w PKR zostanę na dłużej to po co palic tzw mosty a nuż kiedyś moze będzie okazja na zawarcie ciekawych znajomości które doprowadza do ciekawych projektów.

RE: Oświadczenie Carycy Aleksandry Izabelli I dot. Piotra Pawłowicza - Aleksandra Dostojewska - 23.02.2021

Oczywiście, Baltazar ma rację! Przyjęcie tak znamienitej Osobistości jak Wasza Świątobliwość w szeregi naszego Rodu, byłoby czystą przyjemnością! 

RE: Oświadczenie Carycy Aleksandry Izabelli I dot. Piotra Pawłowicza - Miguel de Catalan - 23.02.2021

(23.02.2021, 14:21:06)Giovanni III napisał(a): Nie pamietam, aby członkowie rodu Medici łączyli się z kimś spoza rodu Catalan i Zep.

Catalanowie połączeni są z Medyceuszami. Jednak chyba doszło do jakiś secesji i podziałów, odejść. 
Ale przynajmniej w teorii Jesteśmy jakimiś dalekimi krewnymi. Bowiem moim Ojcem jest Norbert I de Catalan.

RE: Oświadczenie Carycy Aleksandry Izabelli I dot. Piotra Pawłowicza - Pio Maria de Medici - 23.02.2021

Ja swego czasu byłem synem Eleonory Catalan-Medici i Marka Zepa. Teraz jestem tylko synem Cezarego de Medici, wiec czystym Medyceuszem.

RE: Oświadczenie Carycy Aleksandry Izabelli I dot. Piotra Pawłowicza - Michał Franciszek Lisewicz - 23.02.2021

Niewiele brakuje, bym był praprapraprawnukiem Księcia Marka Wiktorowicza. Smile
A on jest stryjem mojej v-Żony... Wink
Tam drzewo genealogiczne, choć nieaktualne: http://forum.rotria.pl/showthread.php?tid=2260&pid=20745#pid20745

Rzecz w tym że Adam Aleksander Dostojewski, mój v-Pradziadek, opuścił nasz ród i przystąpił do Medycejskich-Zepów. Więc pokrewieństwa do końca nie ma z Zepami i Medycejskimi.

RE: Oświadczenie Carycy Aleksandry Izabelli I dot. Piotra Pawłowicza - Aleksandra Dostojewska - 23.02.2021

(23.02.2021, 15:04:21)Giovanni III napisał(a): Ja swego czasu byłem synem Eleonory Catalan-Medici i Marka Zepa. Teraz jestem tylko synem Cezarego de Medici, wiec czystym Medyceuszem.

Zaraz, zaraz... ale przecież my również jesteśmy spokrewnieni z rodem Medycejskim. Ba! Ojcem mego pierwszego małżonka, Adama Aleksandra i współzałożyciela rodu, był jeden z Medyceuszy.

RE: Oświadczenie Carycy Aleksandry Izabelli I dot. Piotra Pawłowicza - Pio Maria de Medici - 23.02.2021

Adam Aleksander był wnukiem Karola II.

RE: Oświadczenie Carycy Aleksandry Izabelli I dot. Piotra Pawłowicza - Michał Franciszek Lisewicz - 23.02.2021

(23.02.2021, 15:19:44)Aleksandra Dostojewska napisał(a):
(23.02.2021, 15:04:21)Giovanni III napisał(a): Ja swego czasu byłem synem Eleonory Catalan-Medici i Marka Zepa. Teraz jestem tylko synem Cezarego de Medici, wiec czystym Medyceuszem.

Zaraz, zaraz... ale przecież my również jesteśmy spokrewnieni z rodem Medycejskim. Ba! Ojcem mego pierwszego małżonka, Adama Aleksandra i współzałożyciela rodu, był jeden z Medyceuszy.

Tak jest na tamtym narysowanym przeze mnie drzewie genealogicznym. Ale czy nie wyrzekł się rodu Adam Aleksander?