Państwo Kościelne Rotria
Wylot Ministra Dyplomacji - Wersja do druku

+- Państwo Kościelne Rotria (https://forum.rotria.net.pl)
+-- Dział: TERYTORIA ROTRYJSKIE (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=380)
+--- Dział: Wielkie Księstwo Toskanii (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=382)
+--- Wątek: Wylot Ministra Dyplomacji (/showthread.php?tid=2559)

Strony: 1 2 3 4 5

RE: Wylot Ministra Dyplomacji - Ametyst I Dziecię - 25.02.2021

Komunizm to przecież władza rad plus elektryfikacja, więc forum powinno być łatwe w obsłudze.

RE: Wylot Ministra Dyplomacji - Gagik Bagratyda - 25.02.2021

Dokładnie! P o w i n n o, a nie jest - zupełnie jak w realowym komunizmie.

A to w jakimś państwie osiągnięto komunizm*? Ja myślałem, że to jest utopia. Ewentualnie wyszło to w niektórych kibucach u zarania Państwa Izrael.

W Ludowej Republice Magnifikatu.

RE: Wylot Ministra Dyplomacji - Michał Franciszek Lisewicz - 25.02.2021

Magnifikat to specyficzne dość państwo, bo niby odwołują się do tradycji socjalistycznych, a z drugiej strony jest to kraj chrześcijański. Sam Prezydent jest realnie organistą i animatorem liturgicznym.

RE: Wylot Ministra Dyplomacji - Pio Maria de Medici - 25.02.2021

(25.02.2021, 20:50:36)Ametyst I Dziecię napisał(a): A to w jakimś państwie osiągnięto komunizm*? Ja myślałem, że to jest utopia. Ewentualnie wyszło to w niektórych kibucach u zarania Państwa Izrael.

W Osteryjskiej Republice Ludowej - najpiękniejszy kraj, umiłowany kraj.

Cytat:Magnifikat to specyficzne dość państwo, bo niby odwołują się do tradycji socjalistycznych, a z drugiej strony jest to kraj chrześcijański. Sam Prezydent jest realnie organistą i animatorem liturgicznym.

Nie widzę sprzeczności, wszak wypełniają biblijny ideał (Dz 4,32). Wink

Cytat:W Osteryjskiej Republice Ludowej - najpiękniejszy kraj, umiłowany kraj.

To jest ojczyzna tego bialeńskiego biskupa, który wykradł relikwie Waszej Świątobliwości z Wiednia?

RE: Wylot Ministra Dyplomacji - Michał Franciszek Lisewicz - 25.02.2021

(25.02.2021, 20:55:47)Gagik Bagratyda napisał(a): Magnifikat to specyficzne dość państwo, bo niby odwołują się do tradycji socjalistycznych, a z drugiej strony jest to kraj chrześcijański. Sam Prezydent jest realnie organistą i animatorem liturgicznym.

Nie widzę sprzeczności, wszak wypełniają biblijny ideał (Dz 4,32). Wink

Ano, prawda. Smile
Ale to chyba nie socjalizm czy komunizm, prawda?
Wspólnotowość chrześcijańska odróżnia się od nich, nie mylę się?

RE: Wylot Ministra Dyplomacji - Pio Maria de Medici - 25.02.2021

Tak, to rodzimy kraj biskupa, który ukradł moje ciało.

W sumie co by nie mówić to akurat jeśli potraktujemy infrastrukturę informatyczną jako środek produkcji to w państwie wirtualnym ma prawo zaistnieć sprawnie funkcjonujący komunizm. W końcu takie zaplecze jest bardzo często kolektywnie zarządzaną własnością ogółu.