![]() |
|
Wylot Ministra Dyplomacji - Wersja do druku +- Państwo Kościelne Rotria (https://forum.rotria.net.pl) +-- Dział: TERYTORIA ROTRYJSKIE (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=380) +--- Dział: Wielkie Księstwo Toskanii (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=382) +--- Wątek: Wylot Ministra Dyplomacji (/showthread.php?tid=2559) |
RE: Wylot Ministra Dyplomacji - Ametyst I Dziecię - 25.02.2021 Komunizm to przecież władza rad plus elektryfikacja, więc forum powinno być łatwe w obsłudze. RE: Wylot Ministra Dyplomacji - Gagik Bagratyda - 25.02.2021 Dokładnie! P o w i n n o, a nie jest - zupełnie jak w realowym komunizmie. RE: Wylot Ministra Dyplomacji - Ametyst I Dziecię - 25.02.2021 A to w jakimś państwie osiągnięto komunizm*? Ja myślałem, że to jest utopia. Ewentualnie wyszło to w niektórych kibucach u zarania Państwa Izrael. RE: Wylot Ministra Dyplomacji - Gagik Bagratyda - 25.02.2021 W Ludowej Republice Magnifikatu. RE: Wylot Ministra Dyplomacji - Michał Franciszek Lisewicz - 25.02.2021 Magnifikat to specyficzne dość państwo, bo niby odwołują się do tradycji socjalistycznych, a z drugiej strony jest to kraj chrześcijański. Sam Prezydent jest realnie organistą i animatorem liturgicznym. RE: Wylot Ministra Dyplomacji - Pio Maria de Medici - 25.02.2021 (25.02.2021, 20:50:36)Ametyst I Dziecię napisał(a): A to w jakimś państwie osiągnięto komunizm*? Ja myślałem, że to jest utopia. Ewentualnie wyszło to w niektórych kibucach u zarania Państwa Izrael. W Osteryjskiej Republice Ludowej - najpiękniejszy kraj, umiłowany kraj. RE: Wylot Ministra Dyplomacji - Gagik Bagratyda - 25.02.2021 Cytat:Magnifikat to specyficzne dość państwo, bo niby odwołują się do tradycji socjalistycznych, a z drugiej strony jest to kraj chrześcijański. Sam Prezydent jest realnie organistą i animatorem liturgicznym. Nie widzę sprzeczności, wszak wypełniają biblijny ideał (Dz 4,32). ![]() Cytat:W Osteryjskiej Republice Ludowej - najpiękniejszy kraj, umiłowany kraj. To jest ojczyzna tego bialeńskiego biskupa, który wykradł relikwie Waszej Świątobliwości z Wiednia? RE: Wylot Ministra Dyplomacji - Michał Franciszek Lisewicz - 25.02.2021 (25.02.2021, 20:55:47)Gagik Bagratyda napisał(a): Magnifikat to specyficzne dość państwo, bo niby odwołują się do tradycji socjalistycznych, a z drugiej strony jest to kraj chrześcijański. Sam Prezydent jest realnie organistą i animatorem liturgicznym. Nie widzę sprzeczności, wszak wypełniają biblijny ideał (Dz 4,32). ![]() Ano, prawda. ![]() Ale to chyba nie socjalizm czy komunizm, prawda? Wspólnotowość chrześcijańska odróżnia się od nich, nie mylę się? RE: Wylot Ministra Dyplomacji - Pio Maria de Medici - 25.02.2021 Tak, to rodzimy kraj biskupa, który ukradł moje ciało. RE: Wylot Ministra Dyplomacji - Ametyst I Dziecię - 25.02.2021 W sumie co by nie mówić to akurat jeśli potraktujemy infrastrukturę informatyczną jako środek produkcji to w państwie wirtualnym ma prawo zaistnieć sprawnie funkcjonujący komunizm. W końcu takie zaplecze jest bardzo często kolektywnie zarządzaną własnością ogółu. |