Państwo Kościelne Rotria
TOTO Patriarcha - Nowe rozdanie - Wersja do druku

+- Państwo Kościelne Rotria (https://forum.rotria.net.pl)
+-- Dział: MIASTO APOSTOLSKIE (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=223)
+--- Dział: Piazza Navona (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=102)
+--- Wątek: TOTO Patriarcha - Nowe rozdanie (/showthread.php?tid=3261)

Strony: 1 2 3 4 5

RE: TOTO Patriarcha - Nowe rozdanie - Henryk Ziemiański de Harlin - 17.05.2025

Już jutro zacznie się Konklawe. W tym tygodniu mam nadzieję, że się dowiemy, kto został nowym Patriarchą Rotrii.

RE: TOTO Patriarcha - Nowe rozdanie - Alberto Tommaso di Mancini - 17.05.2025

(17.05.2025, 13:03:37)Henryk Ziemiański napisał(a): Już jutro zacznie się Konklawe. W tym tygodniu mam nadzieję, że się dowiemy, kto został  nowym Patriarchą Rotrii.

Jak potrwa dłużej niż do wtorku, to może być ciekawie Wink

Kilka razy się zdarzyło, że Patriarcha został wybrany w pierwszym głosowaniu. Mnie też wybrali za pierwszym razem.

RE: TOTO Patriarcha - Nowe rozdanie - Aurelio de Medici y Zep - 17.05.2025

Wyraźnie uchodzę za faworyta, ale pozostaje kluczowe pytanie - czy wierni i lud Rotrii chcieliby widzieć na tronie tego, który uchodzi za najbardziej prawdopodobny wybór Kolegium.

(17.05.2025, 18:03:02)Aurelio de Medici y Zep napisał(a): Wyraźnie uchodzę za faworyta, ale pozostaje kluczowe pytanie - czy wierni i lud Rotrii chcieliby widzieć na tronie tego, który uchodzi za najbardziej prawdopodobny wybór Kolegium.

Ja sądzę, że Wasza Eminencja doskonale sprawdziłby się na Złotym Tronie, ponieważ był już Eminencja - o ile się nie mylę - czterokrotnym Patriarchą. Ale to nie jest mój wybór, a Kolegium Kardynalskiego.

RE: TOTO Patriarcha - Nowe rozdanie - Mikołaj Dreder - 17.05.2025

(17.05.2025, 18:18:16)Henryk Ziemiański napisał(a):
(17.05.2025, 18:03:02)Aurelio de Medici y Zep napisał(a): Wyraźnie uchodzę za faworyta, ale pozostaje kluczowe pytanie - czy wierni i lud Rotrii chcieliby widzieć na tronie tego, który uchodzi za najbardziej prawdopodobny wybór Kolegium.

Ja sądzę, że Wasza Eminencja doskonale sprawdziłby się na Złotym Tronie, ponieważ był już Eminencja - o ile się nie mylę - czterokrotnym Patriarchą. Ale to nie jest mój wybór, a Kolegium Kardynalskiego.

Ja również byłem cztery Patriarchą Rotrii - czy zdaniem Szanownego Pana również sprawdziłbym się jako kolejny Patriarcha?

RE: TOTO Patriarcha - Nowe rozdanie - Stanisław Wieniawa - 17.05.2025

Ja byłem trzy, proszę o ocenę.

RE: TOTO Patriarcha - Nowe rozdanie - Stanisław Wieniawa - 17.05.2025

Ja byłem trzy razy, proszę o ocenę. Czy to znaczy, że mniej się nadaję niż przedmówcy?

RE: TOTO Patriarcha - Nowe rozdanie - Pio Maria de Medici - 17.05.2025

A ja? Już nie zliczę!

Wasze Eminencje również nadawałyby się na urząd Patriarchy Rotrii. Ja byłem raz, jako Tymoteusz Dostojewski, jednak nie podołałem i zrezygnowałem. Ale gdyby mnie wybrano ponownie, nie odmówiłbym.