![]() |
|
Informator Kościoła Powszechnego Pollinu - Wersja do druku +- Państwo Kościelne Rotria (https://forum.rotria.net.pl) +-- Dział: MIASTO APOSTOLSKIE (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=223) +--- Dział: Piazza Navona (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=102) +--- Wątek: Informator Kościoła Powszechnego Pollinu (/showthread.php?tid=3443) |
RE: Informator Kościoła Powszechnego Pollinu - Albert Orański - 31.01.2026 (31.01.2026, 16:07:14)Norbert de Catalan napisał(a):(31.01.2026, 14:47:56)Albert Orański napisał(a): Waszą „Świątobliwość” prosiłem już prywatnie o opuszczenie Rotrii. Teraz proszę publicznie i zapewniam, że trzeci raz nie poproszę. Prosiłem, nie nakazywałem. Nie zależy nam na eskalowaniu konfliktu, który nie my rozpoczęliśmy. Jeśli gość nie jest w stanie uszanować zasad panujących w kraju, w którym przebywa, to poproszony może zostać o jego opuszczenie i ewentualny powrót, gdy ochłonie, a sytuacja się uspokoi. To krok, który poprzedza możliwość wydalenia, czy zakazu wjazdu, o którym Wasza Królewska Mość wspomniał. W Rotrii nie tolerujemy prowokowania kłótni i zamieszek przez zagranicznych gości. Założyłem, że zachowanie JE Juana było prywatnym wybrykiem, jeśli WKM będzie szedł w próbę przypisania JE de la Cerda immunitetu dyplomatycznego, to czy powinienem traktować to zachowanie jako realizacja skarlandzkiej polityki zagranicznej wobec Rotrii? RE: Informator Kościoła Powszechnego Pollinu - Vilarte - 31.01.2026 Jak coś, to jest wątek informacyjny KPP, nie jesteśmy stroną relacji Skarland-Rotria i wszelkich zw. z tym kwestii, więc najlepiej by było kontynuować tę dyskusję w osobnym wątku
RE: Informator Kościoła Powszechnego Pollinu - Norbert de Catalan - 31.01.2026 (31.01.2026, 18:52:01)Albert Orański napisał(a): W Rotrii nie tolerujemy prowokowania kłótni i zamieszek przez zagranicznych gości. Założyłem, że zachowanie JE Juana było prywatnym wybrykiem, jeśli WKM będzie szedł w próbę przypisania JE de la Cerda immunitetu dyplomatycznego, to czy powinienem traktować to zachowanie jako realizacja skarlandzkiej polityki zagranicznej wobec Rotrii? Po pierwsze: zaznaczyłem, że JŚ Juan jest pracownikiem Ambasady Królestwa Skarlandu, nie ambasadorem więc immunitet nijak go nie dotyczy. Po drugie: w zachowaniu JŚ Juana nie dostrzegłem wrogiego działania wobec Rotrii, wytknął jedynie to co wszyscy wiemy o polityce rotryjskiej, wskazał uczciwie różnice między kościołami i brak rotryjskiej woli do choćby zapoznania się z tymi różnicami. Owszem w paru kwestiach mógł się ugryźć w język ale co się stało to już się nie odstanie. Po trzecie: wrogiej postawy można się dopatrzeć natomiast wśród rotryjskiej elity, eskalujące działania pewnych osób ewidentnie nikomu tu nie przeszkadzają. RE: Informator Kościoła Powszechnego Pollinu - Albert Orański - 31.01.2026 (31.01.2026, 21:12:48)Vilarte napisał(a): Jak coś, to jest wątek informacyjny KPP, nie jesteśmy stroną relacji Skarland-Rotria i wszelkich zw. z tym kwestii, więc najlepiej by było kontynuować tę dyskusję w osobnym wątku Ja uważam zaś, że najlepiej byłoby ją zakończyć. (31.01.2026, 21:29:21)Norbert de Catalan napisał(a): Po trzecie: wrogiej postawy można się dopatrzeć natomiast wśród rotryjskiej elity, eskalujące działania pewnych osób ewidentnie nikomu tu nie przeszkadzają. Czcigodny Norbercie, Niech każdy eskaluje u siebie, na swoim podwórku... RE: Informator Kościoła Powszechnego Pollinu - Albert - 31.01.2026 Dobry pomysł. Niniejszym kończymy. |