![]() |
|
Nowy podział administracyjny Rotrii - Wersja do druku +- Państwo Kościelne Rotria (https://forum.rotria.net.pl) +-- Dział: INSTYTUCJE STOLICY ŚWIĘTEJ (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=217) +--- Dział: Sobór Rotryjski II (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=536) +---- Dział: Komisja ds. Deregulacji (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=538) +---- Wątek: Nowy podział administracyjny Rotrii (/showthread.php?tid=3510) |
RE: Nowy podział administracyjny Rotrii - Pio Maria de Medici - 22.01.2026 (22.01.2026, 17:04:44)Maurycy Orański napisał(a): A to nie było że nam nie wolno z tym Urbino? Czy chodzi o to żeby nie tworzyć Urbino 2? Cytując pewnego klasyka z wczoraj: Co się do diabła stało? Powiedziałem do niego: Jeeeerzy, a on odpowiedział: Nie, nie, nie Pius, ja tego nie zrobię. Ja powiedziałem: tak, zrobisz. Na 100%, a on powiedział: nie, nie, nie... nie, nie, nie, nie zrobię tego. Powiedziałem: Jeeerzy, Ty będziesz podwajał, albo potrajał. Nie, nie, nie Pius, nie, nie nie, ja tego nie zrobię. Wszyscy mówili na początku: nie, nie, nie, nie zrobię tego. On mi mówi: nie zrobię tego, a ja mówię: nie ma sprawy. W poniedziałek rano zajmujemy Urbino.. RE: Nowy podział administracyjny Rotrii - Henryk Ziemiański de Harlin - 22.01.2026 W sumie takie San Mariano przydałoby się nam. RE: Nowy podział administracyjny Rotrii - Pio Maria de Medici - 22.01.2026 Ja bym optował za zajęciem Urbino. Dosyć tej dzierżawy i złodziejstwa. RE: Nowy podział administracyjny Rotrii - Maurycy Orański - 23.01.2026 (22.01.2026, 21:29:25)Stanisław Wieniawa napisał(a): Przenieśli kraj na inny kontynent, więc kij im do tych ziem. Taka była wola Jego Świątobliwości, a my w Urbino nie chcemy wysłuchiwać wywisk od, w delikatnej wersji, przebierańców. Sprawdziłem. Nie należy tworzyć Urbino 2. Dajmy San Marian, Sabaudię (Turyn) albo jakaś dziurę typu Monfterrat, Saluzzo czy Lukka jak nie mamy ich na mapie. RE: Nowy podział administracyjny Rotrii - Pio Maria de Medici - 23.01.2026 Po co robić Urbino 2.0, jak je mają przebierańcy z RON. My odtworzymy oryginał, odkurzymy te skarby, zrobimy wyprawę do tej kolebki cywilizacji zajętej przez Pogan, do Urbino Original. RE: Nowy podział administracyjny Rotrii - Albert - 23.01.2026 Klimat może być włoski, czy jakimkolwiek tam chcecie. Nazwa dowolna byle nie Urbino! Nie po to z Kardynałem Aureliuszem udało nam się doprowadzić do pokoju i zgody by teraz coś zmarnować. Ziemia po urbino jest jak była, kształt prowincji może być zatem jaki był, kardynał Albert Orański mówił że coś tam z mapami ogarniał, to może pomóc przy zrobieniu mapki wraz z ta Prowincja, my możemy zająć się by na mapie pollinu znalazła się oznaczona Rotria z dawną prowincją. Jeśli jest konsensus i zgodą, to wymyślmy nazwę, na którą przystaną wszyscy i w takiej sytuacji wydajemy polecenie ustne Jego Eminencji Andrew i Jego Eminencji Maurycemu by przygotowali plan zajęcia terenu naszymy siłami zbrojnymi. Ale wszystko to pod warunkiem że nie będzie ta Prowincja zwać się Urbino. Tyle macie nazw i pomysłów więc wybierzcie sobie jedną. RE: Nowy podział administracyjny Rotrii - Stanisław Wieniawa - 23.01.2026 Los Facibenos. RE: Nowy podział administracyjny Rotrii - Pio Maria de Medici - 23.01.2026 Wasza Świątobliwość, sam Czcigodny Kardynał Albert potwierdzi me słowa, że nic nie pobudza tak aktywności jak konflikt. Co nam szkodzi zrobić najazd na Pogan i zajęcie oryginalnego Urbino? Może by i Urbińczyki wrócili? RE: Nowy podział administracyjny Rotrii - Stanisław Wieniawa - 23.01.2026 Zawsze możemy nałożyć wysokie cła, żeby dobrowolnie oddali. RE: Nowy podział administracyjny Rotrii - Albert Orański - 23.01.2026 (23.01.2026, 12:50:56)Pio Maria de Medici napisał(a): Wasza Świątobliwość, sam Czcigodny Kardynał Albert potwierdzi me słowa, że nic nie pobudza tak aktywności jak konflikt. Co nam szkodzi zrobić najazd na Pogan i zajęcie oryginalnego Urbino? Może by i Urbińczyki wrócili? Trudno się nie zgodzić. Spokój jest domeną cmentarzy, ale życia to tam za wiele nie ma... Kampania wojenna pobudziłaby aktywność zarówno u Nas, jak i w Urbino. Przydałby się jednak jakiś obiektywny sposób na rozstrzygnięcie pojedynku, którego wynik uznamy zarówno my, jak i Urbińczycy. Niepodległość Urbino jest wybrykiem historii. Stworzyło precedens, z którego na szczęście później nie korzystano. Warto jednak dać jasny sygnał, że Patrymonium to nie pizza, żeby każdy brał sobie po kawałku. W przeciwnym razie zaraz zostaniemy Kościołem bez ziemi. |