Państwo Kościelne Rotria
TOTO Patriarcha luty 2019 - Wersja do druku

+- Państwo Kościelne Rotria (https://forum.rotria.net.pl)
+-- Dział: MIASTO APOSTOLSKIE (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=223)
+--- Dział: Piazza Navona (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=102)
+--- Wątek: TOTO Patriarcha luty 2019 (/showthread.php?tid=1393)

Strony: 1 2 3 4 5 6

RE: TOTO Patriarcha luty 2019 - Marcin Zagłoba - 12.02.2019

Czekamy na rozpoczęcie przez Dziekana Kolegium...

RE: TOTO Patriarcha luty 2019 - Pio Maria de Medici - 13.02.2019

Kardynałom ewidentnie los kraju nie leży na sercu, skoro mają gdzieś upadek aktywności w kraju. Zazwyczaj konklawe budowali aktywność. Dziś konklawe aktywność morduje. I niech nikt nie oczekuje,(powiem z autopsji) "budowanie napięcia" coś da, bo nic nie da. Więcej zniszczy niż da. Eminencje, błagam Was, ogarnijcie sprawę na poważnie i nie kopcie kamyczków do grobu...

Co Bracia na ten temat sądzą?

RE: TOTO Patriarcha luty 2019 - Michelangelo Piccolomini - 13.02.2019

Odciąć im jedzenie. PS Domyślam się, co jest przyczyną opóźnienia.

RE: TOTO Patriarcha luty 2019 - Alberto Tommaso di Mancini - 13.02.2019

(13.02.2019, 22:57:27)Pio Maria Facibeni napisał(a): Kardynałom ewidentnie los kraju nie leży na sercu, skoro mają gdzieś upadek aktywności w kraju. Zazwyczaj konklawe budowali aktywność. Dziś konklawe aktywność morduje. I niech nikt nie oczekuje,(powiem z autopsji) "budowanie napięcia" coś da, bo nic nie da. Więcej zniszczy niż da. Eminencje, błagam Was, ogarnijcie sprawę na poważnie i nie kopcie kamyczków do grobu...

Co Bracia na ten temat sądzą?

Pijusku kochany, myślę, że mało kto rozumie, że tak naprawdę odbywa się masowe pudrowanie trupa. Nawet kardynałowie. Choć wydaje mi się, że w tym wypadku kardynałowie nie mogą się dogadać. Jak to wygląda ;
1. Berden 2 : Dreder 2
2. Berden 2 : Dreder 2
I tak w koło macieju... No chyba, że Eminencje zdecydują się na kandydata kompromisowego. Zagłoba? No podejrzewam, że wątpię, choć wyniki TOTO na pewno, z angielska mówiąc, wyboostowały mu szanse. Medici y Zep? Chuć duża, ale czy możliwości takie same? Ty byłbyś dobrym kandydatem, ale aktywność Twoja jest raczej nieduża... 
Majorem mówiąc ugułem to dziwne, że ciężko chory kardynał Berden pcha się na Złoty Tron. Ja oczywiście niczego nie sugeruję...

Ja tam nie chcę być Patriarchą. Nie po to umierałem jako Carlos. To niezdecydowanie mnie martwi.

RE: TOTO Patriarcha luty 2019 - Michelangelo Piccolomini - 13.02.2019

Przecież ostatni pontyfikat był beznadziejny? Nikt normalny nie zagłosuje na nieaktywnego kandydata.

PS Ja chcę. Mogę startować.

A może dajmy porzadzic młodej krwi? Myśmy się wysluzyli już jako patriarchy, kardynaly i biskupy.

(13.02.2019, 23:10:03)Pio Maria Facibeni napisał(a): A może dajmy porzadzic młodej krwi? Myśmy się wysluzyli już jako patriarchy, kardynaly i biskupy.

Powiedz to Ferd.. to znaczy Ksaweremu Wink

Żeby nie było. Wcale nie robię nacisku na kolegium xd.

Who cares...