![]() |
|
Oświadczenie Carycy Aleksandry Izabelli I dot. Piotra Pawłowicza - Wersja do druku +- Państwo Kościelne Rotria (https://forum.rotria.net.pl) +-- Dział: MIASTO APOSTOLSKIE (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=223) +--- Dział: Piazza Navona (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=102) +--- Wątek: Oświadczenie Carycy Aleksandry Izabelli I dot. Piotra Pawłowicza (/showthread.php?tid=2547) |
RE: Oświadczenie Carycy Aleksandry Izabelli I dot. Piotra Pawłowicza - Aleksandra Dostojewska - 23.02.2021 (23.02.2021, 15:22:07)Michał Franciszek Lisewicz napisał(a):(23.02.2021, 15:19:44)Aleksandra Dostojewska napisał(a):(23.02.2021, 15:04:21)Giovanni III napisał(a): Ja swego czasu byłem synem Eleonory Catalan-Medici i Marka Zepa. Teraz jestem tylko synem Cezarego de Medici, wiec czystym Medyceuszem. Adam Aleksander uznał swoją v-śmierć, natomiast synem Karola był jeszcze zanim zawarł ze mną małżeństwo. RE: Oświadczenie Carycy Aleksandry Izabelli I dot. Piotra Pawłowicza - Michał Franciszek Lisewicz - 23.02.2021 (23.02.2021, 15:23:50)Aleksandra Dostojewska napisał(a):(23.02.2021, 15:22:07)Michał Franciszek Lisewicz napisał(a):(23.02.2021, 15:19:44)Aleksandra Dostojewska napisał(a):(23.02.2021, 15:04:21)Giovanni III napisał(a): Ja swego czasu byłem synem Eleonory Catalan-Medici i Marka Zepa. Teraz jestem tylko synem Cezarego de Medici, wiec czystym Medyceuszem. Czyli Alberto Carlo to już inna postać? :O Znaczy to, że pokrewieństwo jest pewne? RE: Oświadczenie Carycy Aleksandry Izabelli I dot. Piotra Pawłowicza - Michał Franciszek Lisewicz - 23.02.2021 (23.02.2021, 15:04:21)Giovanni III napisał(a): Ja swego czasu byłem synem Eleonory Catalan-Medici i Marka Zepa. Teraz jestem tylko synem Cezarego de Medici, wiec czystym Medyceuszem. Kim jest Cezary de Medici i gdzie by go na drzewie genealogicznym umieścić? Wybaczcie, proszę, post pod postem. RE: Oświadczenie Carycy Aleksandry Izabelli I dot. Piotra Pawłowicza - Aleksandra Dostojewska - 23.02.2021 Drogi Michale Franciszku, pokrewieństwo jest pewne, gdyż w trakcie pierwszego panowania wielokrotnie (może przesadzam) powoływaliśmy się na związki z Medyceuszami. Nie jestem w stanie teraz prześledzić dokładnej genezy ówczesnych wydarzeń, jednak jeśli pamięć mnie nie zawodzi, Karol był moim teściem już w trakcie mego przybycia do Bialenii, jako małżonki Adama. Nie pamiętam jaką rolę w tej całej układance odgrywał Ivan Liechtenstein von Vincis - którego zapamiętałam jako dziadka Adama... Liczę, że będzie jeszcze możliwa rekonstrukcja rodowodu Dostojewskich.
RE: Oświadczenie Carycy Aleksandry Izabelli I dot. Piotra Pawłowicza - Michał Franciszek Lisewicz - 23.02.2021 Dziękuję za odpowiedź. Ivan także jest z nami spokrewniony? :o RE: Oświadczenie Carycy Aleksandry Izabelli I dot. Piotra Pawłowicza - Pio Maria de Medici - 23.02.2021 Inaczej, Wasza Carska Mość. Ja, jako Karol II byłem synem Eleonory de Medici-Catalan i Marcosa apo Zepa (Eleonora była córką Lorenza de Medici'Catalan, a siostrą Cesarego de Medici, mojego "obecnego" ojca). Ja miałem nie wiem ile dzieci... Był Paolo Carlo de Medici y Zep, jest Aurelio Lorenzo de Medici y Zep i był Carlo III de Medici y Zep, którego synem (a wnukiem Karola II) był Adamo Alessandro de Medici e Zep. Miałem jeszcze córki w postaci Sofii de Medici y Zep i jeszcze jednej, ale to było dawno i już naprawdę nie pamiętam. Wśród mojej rodziny byli jeszcze inni synowie Lorenza: Kosma de Medici i Felipe de Medici. Nie pamiętam jakie stosunki łączyły Lorenza z księciem Medyceuszem-Biebrzańskim (czy jakoś tak, w RON). Ponadto moim świętej pamięci bratem był Juan Lorenzo de Medici (syn tylko Eleonory). Jak widać, linia mojej rodziny od strony tylko matki jest wszechpotężna. RE: Oświadczenie Carycy Aleksandry Izabelli I dot. Piotra Pawłowicza - Michał Franciszek Lisewicz - 23.02.2021 Ale to jest skomplikowane! ![]() Nie Biebrzańskim, a Bierzyńskim. Tu jest trochę informacji o Medycejskich w Rzeczypospolitej: http://www.rzeczpospolitaobojganarodow.pl/forum/viewtopic.php?f=377&t=4082#p28014 Ale Sofia Eleonora (obecna w Skarlandzie) to córka Księcia Marka raczej. RE: Oświadczenie Carycy Aleksandry Izabelli I dot. Piotra Pawłowicza - Karol Medycejski - 23.02.2021 Albert Medyceusz (Alberto Carlos de Medici y Zep) to nie jest inna postać. Jest to nikt inny jak Adam Aleksander Dostojewski, który został przeze mnie przysposobiony. Ja natomiast byłem przysposobiony przez Carlosa Lorenzo de Mediciego y Zepa, czyli poprzednie wcielenie Patriarchy Seniora, który z kolei został usynowiony przez Eleonorę de Medici i Marka Zepa. Oczywiście, jeszcze wcześniej Jan III miał inne wcielenie, czego się nie wypiera, a konkretnie postać Facibeniego. Ja wówczas z kolei nazywałem się Karl Habsburg i działałem w MAW i Rotrii - tyle że ja mam cały czas jedną „postać”, jedynie zmieniałem nazwiska ![]() W MAW natomiast wcześniej nazywałem się Karoly Miklós a Habsburgoem zostałem dzięki przysposobieniu przez ówczesnego Monarchę, bodajże Franciszka Leopolda II (coś tu mogłem pomylić), który z kolei był synem Maksymiliana Teodora. Inne wcielenia tego pana to chociażby Ksawery van Berden. Oczywiście rzeczona Eleonora de Medici to też nie była postać nowa - jak ktoś kojarzy kogoś takiego jak Lorenzo de Medici, to wie o czym mówię ![]() A co do v-małżeństwa Aleksandry z Albertem - fakt było takie. Wcześniej zaś Aleksandra była v-żoną Andrzeja Swarzewskiego, później zdaje się, że też (po rzekomej v-śmierci Alberta). Wszystko to jest dość płynne i zagmatwane ![]() A to tylko wierzchołek góry lodowej, bo jest jeszcze przebogaty temat klonów różnych osób, którego nie chce mi się nawet poruszać. RE: Oświadczenie Carycy Aleksandry Izabelli I dot. Piotra Pawłowicza - Gagik Bagratyda - 23.02.2021 Przydała by się jakaś ogólnomikroświatowa plaforma genealogiczna, bo narysować kompletnego drzewa chyba się nie da. RE: Oświadczenie Carycy Aleksandry Izabelli I dot. Piotra Pawłowicza - Michał Franciszek Lisewicz - 23.02.2021 Ojej! :O Co to jest... Rzeczywiście pogmatwane. To kim jeszcze jest Ksawery van Berden? Jakie inne tożsamości miał? |