![]() |
|
Dość tego do ***** nędzy! Dysputa nt. odniesienia do rzeczywiści realnej - Wersja do druku +- Państwo Kościelne Rotria (https://forum.rotria.net.pl) +-- Dział: MIASTO APOSTOLSKIE (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=223) +--- Dział: Piazza Navona (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=102) +--- Wątek: Dość tego do ***** nędzy! Dysputa nt. odniesienia do rzeczywiści realnej (/showthread.php?tid=3864) |
RE: Dość tego do ***** nędzy! Dysputa nt. odniesienia do rzeczywiści realnej - Fryderyk van Oranje - 22.08.2026 (22.08.2026, 23:28:10)Pio Maria de Medici napisał(a): Mi się decyzja Alberta o emerytowaniu bardzo spodobała. Tylko tytuł dokumentu był do bani. Tytuł był zabawny. Szczególnie znając powiedzmy kontekst i znając waszą maskę gburka, co mu się wybór nie podobał, to tytuł był zabawny, że oto lew ryczący (czy tam cymbał brzmiący XD) został "pokonany" i na emeryturę odesłany. Poetycko, znając kontekst. Jak dla mnie spoko. No a poza tym każda decyzja dobra która was w grobu przywoła. Ja generalnie teraz uważam, że nawet czasem jest zabawnie jak eminencja coś napisze tak z perspektywy takiego leśnego dziadka, albo takiego przysypiającego staruszka.
RE: Dość tego do ***** nędzy! Dysputa nt. odniesienia do rzeczywiści realnej - śp. Stefan II - 22.08.2026 (22.08.2026, 23:31:57)Pio Maria de Medici napisał(a): To zacznij od siebie, bo gdybym Ci nie napisał o konklawe niewiadomo czy byś się w ogóle pojawił. Naszemu następcy złożymy rezygnację z purpury. RE: Dość tego do ***** nędzy! Dysputa nt. odniesienia do rzeczywiści realnej - Mikołaj Dreder - 22.08.2026 Cytując klasyka, ja tam purpury nie złożę, bo zasłużyłem na nią! XD RE: Dość tego do ***** nędzy! Dysputa nt. odniesienia do rzeczywiści realnej - Pio Maria de Medici - 22.08.2026 Widzisz Wieniek, walczysz mieczem obosiecznym - zanim się zamachniesz na wroga, sam przytniesz sobie palce. RE: Dość tego do ***** nędzy! Dysputa nt. odniesienia do rzeczywiści realnej - Fryderyk van Oranje - 22.08.2026 (22.08.2026, 23:30:29)Stefan II napisał(a):(22.08.2026, 23:22:58)Pio Maria de Medici napisał(a): Zaraz, zaraz.. wróćmy kilka wypowiedzi wstecz. Czy to nie Wy chcieliście wysyłać do episkopatu seniorów? Cóż za hipokryzja. Skończy z półśrodkami. Każdego Rotryjczyka, włącznie z prezbiterem Pierbattista Pastaballa, do kardynalatu, do kolegium i robimy konklawe na jakieś 15 osób. Nikt nie będzie komentował praktycznie, bo wszyscy będą w środku, ale każdy będzie zadowolony. RE: Dość tego do ***** nędzy! Dysputa nt. odniesienia do rzeczywiści realnej - Fryderyk van Oranje - 22.08.2026 (22.08.2026, 23:36:56)Stefan II napisał(a):Ciekawa obietnica(22.08.2026, 23:31:57)Pio Maria de Medici napisał(a): To zacznij od siebie, bo gdybym Ci nie napisał o konklawe niewiadomo czy byś się w ogóle pojawił.
RE: Dość tego do ***** nędzy! Dysputa nt. odniesienia do rzeczywiści realnej - Pio Maria de Medici - 22.08.2026 Coraz bardziej mnie się podobacie, Fryderyk. Nie chcecie dołączyć do Medyceuszy? Mamy jakieś księstewko… i dobrego koniaka. RE: Dość tego do ***** nędzy! Dysputa nt. odniesienia do rzeczywiści realnej - Fryderyk van Oranje - 22.08.2026 (22.08.2026, 23:37:19)Mikołaj Dreder napisał(a): Cytując klasyka, ja tam purpury nie złożę, bo zasłużyłem na nią! XD Tak, tak. Ta purpura się po prostu należała. A no i była obiecana 3 tysiące lat temu. RE: Dość tego do ***** nędzy! Dysputa nt. odniesienia do rzeczywiści realnej - Aurelio de Medici y Zep - 22.08.2026 Ja proponuję, żeby Ekscelencja Fryderyk został pierwszym przedstawicielem rodu van Oranje-Nassau-de Medici y Zep. RE: Dość tego do ***** nędzy! Dysputa nt. odniesienia do rzeczywiści realnej - Fryderyk van Oranje - 22.08.2026 (22.08.2026, 23:41:11)Pio Maria de Medici napisał(a): Coraz bardziej mnie się podobacie, Fryderyk. Nie chcecie dołączyć do Medyceuszy? Mamy jakieś księstewko… i dobrego koniaka.Normalnie Rotria Draft. Można sobie młode talenty zakupić do swojej "drużyny" tzn. rodu. Ale skoro czasy idą do przodu to może mogę się zgodzić na to by mieć dwóch ojców, a wtedy na pewno miałbym dłuższe nazwisko niż v-syn okrutnika z Ankony XD |