Państwo Kościelne Rotria
Wnioski techniczne - modernizacja forum - Wersja do druku

+- Państwo Kościelne Rotria (https://forum.rotria.net.pl)
+-- Dział: MIASTO APOSTOLSKIE (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=223)
+--- Dział: Piazza Navona (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=102)
+--- Wątek: Wnioski techniczne - modernizacja forum (/showthread.php?tid=620)

RE: Wnioski techniczne - modernizacja forum - Orjon Surma - 23.11.2021

W ramach nieplanowych prac konserwacyjnych zoptymalizowałem bazę, forum powinno chodzić nieco szybciej.
Co do brakujących grafik - jak ktoś wrzuci na nasz serwer (upload.rotria.pl) to wtedy można by pouzupełniać braki...

RE: Wnioski techniczne - modernizacja forum - Pio Maria de Medici - 23.11.2021

Zajmiemy się tym grupowo po wyborze nowego Patriarchy.

RE: Wnioski techniczne - modernizacja forum - Fatima Popow-Chojnacka - 28.11.2021

Pytanie i prośba.
Czy ktoś może mi połączyć konto ze Stemplem? Pisałam do osoby, która się tym zajmuje ale niestety do tej pory zero odpowiedzi..

RE: Wnioski techniczne - modernizacja forum - Stanisław Wieniawa - 29.11.2021

@Orjon Surma - jak oznaczyć działy Brewe i Motu Proprio Leona IV tym symbolem Państwa Kościelnego, który mają poprzedni Patriarchowie? Tak samo dział soboru.

RE: Wnioski techniczne - modernizacja forum - Orjon Surma - 29.11.2021

W panelu administracyjnym Forums & Posts, dalej Forum Icons i tam już pokazuje, gdzie jest ikona, a gdzie nie. Jeśli opcja nie jest widoczna po lewej stronie, proszę o informację.
[Obrazek: 20f7162b19f5d17eebc29621844b9fb4ada97e24.png]

RE: Wnioski techniczne - modernizacja forum - Orjon Surma - 11.12.2021

W porozumieniu z Namiestnikiem Palatynatu Leocji, Helwetykiem Romańskim, dodaliśmy Rotrię do nowo tworzonej strony "Nowiny", grupującej w jednym miejscu nowe wątki z różnych mikroświatowych forów.

RE: Wnioski techniczne - modernizacja forum - Stanisław Wieniawa - 11.12.2021

Świetnie, bardzo dziękujemy!

RE: Wnioski techniczne - modernizacja forum - Ametyst I Dziecię - 15.12.2021

W związku ze zniesieniem większości ziem lennych jako właściciel jednej z dwóch marchii, które się uchwały mam taką propozycję, aby zamiast dwóch poddziałów działu prowincje stworzyć po prostu trzy:

1. Dobra ziemskie Stolicy Apostolskiej.
2. Marchia Mediolanu.
3. Marchia Monte Cassino.

Wówczas ziemie te będą od razu widoczne.

Można by też pomyśleć nad osobną kategorią "ziemską", w której mogłyby się znaleźć:

1. Dobra ziemskie Stolicy Apostolskiej.
2. Marchia Mediolanu.
3. Marchia Monte Cassino.
4. Wielkie Księstwo Toskanii.
5. Wielkie Księstwo Antwerpii.

RE: Wnioski techniczne - modernizacja forum - Stanisław Wieniawa - 15.12.2021

Tylko te dwa Wielkie Księstwa to niepodległe państwa, gościnne na naszym forum.

RE: Wnioski techniczne - modernizacja forum - Ametyst I Dziecię - 15.12.2021

Jak Niemcy zajęli Danię to też do końca wojny formalnie urzędował ten sam rząd, a król ceremonialnie paradował codziennie na koniu po Kopenhadze. Niepodległa Dania była.