Państwo Kościelne Rotria
WNIOSKI - Wersja do druku

+- Państwo Kościelne Rotria (https://forum.rotria.net.pl)
+-- Dział: MIASTO APOSTOLSKIE (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=223)
+--- Dział: Uniwersytet Rotryjski (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=119)
+---- Dział: Rektorat (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=120)
+---- Wątek: WNIOSKI (/showthread.php?tid=3088)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

Odp: WNIOSKI - Ksawery van Berden - 02.09.2016

(01.09.2016, 19:46:31)Carlo Lorenzo de Medici y Zep link napisał(a):
Cytat:Su Altezza Reale Carlo Lorenzo de Medici y Zep,
Granduca di Toscana

JM Rektor
Uniwersytetu Rotryjskiego

dr hab. Ksawery biskup van Berden

Wasza Magnificencjo,
Zwracam się z uprzejmą prośbą o umożliwienie mi rozpoczęcia studiów doktoranckich z teologii, jako iż zdobyłem już tytuł bakałarza wnoszę o pozwolenie mi dalszego studiowania na UR.

(-) Sua Altezza Reale Carlo Lorenzo de Medici y Zep,
28.06.2016r.

Wasza Wysokość,
informuję, że wniosek został przyjęty pod rozpatrzenie.

Cum debita reverentia,

/-/ X. card. van Berden

Odp: WNIOSKI - Mateusz Adam - 11.09.2016

JM Rektor

Wasza Magnificencjo,
ponownie (związane z moim powrotem) proszę o powołanie wydziału Nauk Ścisłych Uniwersytetu Rotyjskiego. Popieram swój wniosek tym, że może wydział przyciągnąć wielu obywateli do naszego kraju. Obiecuję, że jeśli wydział powstanie, będę się nim opiekować jeśli Wasza Magnificencjo na to pozwoli i mianuje moją osobę na  dziekana. Bardzo proszę o pozytywne rozpatrzenie mojego wniosku. Mam tytuł profesora doktora chemii i fizyki - ten tytuł uzyskałem w Zjednoczonych Królestwach Niderlandach.

Odp: WNIOSKI - Ksawery van Berden - 16.09.2016

Szanowni Bracia,

wnioski zostaną rozpatrzone wraz z zakończeniem urlopu wypoczynkowego.

Cum debita reverentia,

/-/ X. card. van Berden

Odp: WNIOSKI - Mateusz Adam - 29.09.2016

Wasza Magnificencjo,
ponownie  proszę o powołanie wydziału Nauk Ścisłych Uniwersytetu Rotyjskiego. Popieram swój wniosek tym, że może wydział przyciągnąć wielu obywateli do naszego kraju. Obiecuję, że jeśli wydział powstanie, będę się nim opiekować jeśli Wasza Magnificencjo na to pozwoli i mianuje moją osobę na  dziekana. Bardzo proszę o pozytywne rozpatrzenie mojego wniosku. Mam tytuł profesora doktora chemii i fizyki - ten tytuł uzyskałem w Zjednoczonych Królestwach Niderlandach.

Odp: WNIOSKI - Ksawery van Berden - 27.10.2016

Czcigodny Bracie,

sprawa była wszak już omawiana. O ile dobrze mniemam, to sytuacja nie zmieniła się od ostatniego uzasadnienia, które Czcigodnemu Bratu przekazałem Smile

RE: WNIOSKI - brat Makarios - 29.12.2016

Cytat:brat Makarios, bakalarz UR
obywatel Demokracji Surmeńskiej

JM Rektor
dr hab. Ksawery biskup van Berden

Wasza Magnificencjo,

Zwracam się z wnioskiem o przyjęcie mnie na studia magisterskie na Wydziale Prawa Uniwersytetu Rotryjskiego.

Z wyrazami najwyższej rewerencji,

/-/ Makarios
29 grudnia AD 2016

RE: WNIOSKI - Ksawery van Berden - 10.01.2017

Przyjęty pod rozpatrzenie  Smile

RE: WNIOSKI - Paolo Carlo de Medici y Zep - 06.04.2017

Wasza Magnificencjo,

Zwracam się z wnioskiem o utworzenie Instytutu Historii Rotrii, którego zadaniem będzie prowadzenie badań nad przeszłością Państwa Kościelnego i Kościoła Rotryjskiego. Chciałbym wrócić do czynnej pracy naukowej i chętnie stanę na czele tego Instytutu jako dyrektor. Proszę także o zatrudnienie na stanowisku adiunkta w Instytucie Historii (jeżeli zgodzicie się go utworzyć), ponieważ pragnę kontynuować badania nad najnowszą historią Rotrii, które już rozpocząłem w swoim zakonie. Dodatkowo mogę pozostać na stanowisku docenta na Wydziale Prawa, gdyż nie wykluczam w przyszłości podjęcia dalszych badań nad prawem rotryjskim.

Z wyrazami szacunku,
dr net. Paolo della Chiesa OSSPE

RE: WNIOSKI - Paolo Carlo de Medici y Zep - 07.04.2017

Dodatkowo wnoszę o zwołanie Senatu celem dyskusji nad przyszłością URu oraz ewentualnej zmiany Statutu.

RE: WNIOSKI - Paolo Carlo de Medici y Zep - 10.04.2017

Podbijam.