![]() |
|
Sede Vacante Rotrianae Ecclesiae - Wersja do druku +- Państwo Kościelne Rotria (https://forum.rotria.net.pl) +-- Dział: INSTYTUCJE STOLICY ŚWIĘTEJ (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=217) +--- Dział: Pałac Apostolski (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=104) +---- Dział: Bazylika św. Pawła na Welii (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=13) +---- Wątek: Sede Vacante Rotrianae Ecclesiae (/showthread.php?tid=3252) |
RE: Sede Vacante Rotrianae Ecclesiae - Adelaide - 19.05.2025 Z wielką radością przyjęłam wiadomość o wyborze nowego Patriarchy. Radość przeminęła szybko, gdy ujrzałam kto został wybrany. Pragnę naznaczyć, że Friedrich von Baden to potępiany za niegdysiejszą działalność klonerską, Miguel de Cátalan. Więcej mówić nie trzeba. Kardynałowie wybrali, odwrotu nie ma. RE: Sede Vacante Rotrianae Ecclesiae - Juan de la Cerda - 19.05.2025 Niezwykle wielka strata dla tak wielkiego powrotu Rotrii splamić tron Pawłowy tak szybko po odrodzeniu. Z tego co się orientuję to aktualny patriarcha z racji swoich działalności jest wciąż uznany za persona non grata w Królestwie Skalrandu. Ciężkie będą relacje Rotrii z mikroświatem po tej informacji. RE: Sede Vacante Rotrianae Ecclesiae - Guliano Giuseppe Montini - 19.05.2025 (19.05.2025, 20:55:36)Adelaide napisał(a): Z wielką radością przyjęłam wiadomość o wyborze nowego Patriarchy. Radość przeminęła szybko, gdy ujrzałam kto został wybrany. Pragnę naznaczyć, że Friedrich von Baden to potępiany za niegdysiejszą działalność klonerską, Miguel de Cátalan. Więcej mówić nie trzeba. Kardynałowie wybrali, odwrotu nie ma. Pan Bóg zawsze okazuje miłosierdzie tym, którzy skruszeni w sercu o nie proszą. Będę pamiętał w modlitwie... RE: Sede Vacante Rotrianae Ecclesiae - Adelaide - 19.05.2025 Muszę się z Szanownym zgodzić. Rotia sama wymierzyła sobie policzek wybierając tego człowieka. Nie zapomniałam o jego działalności, dlatego też zadbałam o jego banicję w Skarlandzie. Oby tak dalej... RE: Sede Vacante Rotrianae Ecclesiae - Juan de la Cerda - 19.05.2025 (19.05.2025, 20:59:36)Guliano Giuseppe Montini napisał(a):(19.05.2025, 20:55:36)Adelaide napisał(a): Z wielką radością przyjęłam wiadomość o wyborze nowego Patriarchy. Radość przeminęła szybko, gdy ujrzałam kto został wybrany. Pragnę naznaczyć, że Friedrich von Baden to potępiany za niegdysiejszą działalność klonerską, Miguel de Cátalan. Więcej mówić nie trzeba. Kardynałowie wybrali, odwrotu nie ma. Nie sądzę aby mikroświat z tak wielką chęcią wybaczał i zapominał jak Bóg. RE: Sede Vacante Rotrianae Ecclesiae - Stanisław Wieniawa - 19.05.2025 Nie mogę za dużo mówić, bo wiąże mnie tajemnica konklawe, aczkolwiek chyba można sporo wyczytać między wierszami… Ja jestem już emeryt, zaszyję się w swoim Trydencie i będę mógł tylko się modlić. RE: Sede Vacante Rotrianae Ecclesiae - Stanisław Wieniawa - 19.05.2025 Nie mogę za dużo mówić, bo wiąże mnie tajemnica konklawe, aczkolwiek chyba można sporo wyczytać między wierszami… Widzieliście reakcję kardynała Medyceusza… Ja jestem już emeryt, zaszyję się w swoim Trydencie i będę mógł tylko się modlić. Pewne kompromisy są zgniłymi kompromisami, moi kochani. RE: Sede Vacante Rotrianae Ecclesiae - Guliano Giuseppe Montini - 19.05.2025 (19.05.2025, 21:03:16)Juan de la Cerda napisał(a):(19.05.2025, 20:59:36)Guliano Giuseppe Montini napisał(a):(19.05.2025, 20:55:36)Adelaide napisał(a): Z wielką radością przyjęłam wiadomość o wyborze nowego Patriarchy. Radość przeminęła szybko, gdy ujrzałam kto został wybrany. Pragnę naznaczyć, że Friedrich von Baden to potępiany za niegdysiejszą działalność klonerską, Miguel de Cátalan. Więcej mówić nie trzeba. Kardynałowie wybrali, odwrotu nie ma. Dlatego, mości Juanie, Lud Boży (ślepi, chromi, kalecy i żebracy) wznosić będzie gorące modlitwy. RE: Sede Vacante Rotrianae Ecclesiae - Juan de la Cerda - 19.05.2025 (19.05.2025, 21:02:16)Adelaide napisał(a): Muszę się z Szanownym zgodzić. Rotia sama wymierzyła sobie policzek wybierając tego człowieka. Nie zapomniałam o jego działalności, dlatego też zadbałam o jego banicję w Skarlandzie. Oby tak dalej... Wiem ze jest to post pod postem, z góry przepraszam. Kiedyś widziałem w Rotrii wielki i ciekawy projekt, wszak to tutaj przed laty zaczynałem swoją mikronacyjną drogę i chociaż nie jestem już członkiem Kościoła Rotryjskiego to patrzyłem na niego zawsze że słuszna nostalgią i kibicowałem. Ale nie rozumiem jak Państwo Kościelne i Kosciol Rotryjski mógł sobie pozwolić na taki krok, obsadzić na tronie kogoś kto jawnie przyznał się do najgorszego w mikroświecie przestępstwa. Jakaż to szkoda, Rotria to ciekawy twór z wielkim potencjałem, który niejednokrotnie jednoczył wielu mikronautów wokół siebie. Teraz czekać na masową niechęć z powodu tego kto zasiada na tronie w Rotrii nie tylko do Państwa Kościelnego ale i całego Kościoła Rotryjskiego ! Rozumiem w pełni rozczarowanie Waszej Wysokości jako wiernej Kościoła Rotryjskiego, może jednak czas nadszedł dla każdego z narodów pochylić się poważnie nad organizacją narodowych struktur kościelnych jeśli takie są niezbędne i ewentualnej współpracy międzynarodowej. RE: Sede Vacante Rotrianae Ecclesiae - Stanisław Wieniawa - 19.05.2025 Pan Jezus kazał wybaczać 77 razy. Dajcie mu chociaż szansę. Kto z nas nie popełnił błędu? Kto nie miał pokus? Niech pierwszy rzuci kamieniem! |