![]()  | 
| 
 Szczęść Boże - Wersja do druku +- Państwo Kościelne Rotria (https://forum.rotria.net.pl) +-- Dział: MIASTO APOSTOLSKIE (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=223) +--- Dział: Piazza Navona (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=102) +--- Wątek: Szczęść Boże (/showthread.php?tid=1213)  | 
Szczęść Boże - Giacomo Tedeschi - 25.07.2018 Szczęść Boże wszystkim , niezmiernie jest mi miło że zostałem przyjęty   Chciałbym rozpocząć naukę w Wyższym Seminarium , więc zwracam się z prośbą o pomoc i pokierowanie Pozdrawiam serdecznie RE: Szczęść Boże - Michelangelo Piccolomini - 25.07.2018 Niech będzie pochwalony Jezus Chrystus! Witam w Stolicy Apostolskiej. Proszę Bracie, opowiedz o sobie nieco więcej. Zapraszam serdecznie do Towarzystwa Jezusowego, w którym możesz zostać zakonnikiem oraz prezbiterem. RE: Szczęść Boże - Aurelio de Medici y Zep - 25.07.2018 Witaj drogi Bracie w Rotrii! Również całym sercem zapraszam do Towarzystwa Jezusowego, bowiem jestem jego generałem i zarządzam tą organizacją. Zapewniam, że wstąpienie do niego to doskonały pierwszy ruch w Rotrii. RE: Szczęść Boże - Silvestro Silwanelli - 25.07.2018 Ja również witam brata serdecznie i również zapraszam do Towarzystwa Jezusowego. RE: Szczęść Boże - Maurycy Orański - 25.07.2018 Witam serdecznie. Cieszę się że zawitała do nas kolejna osoba. RE: Szczęść Boże - Ksawery van Berden - 25.07.2018 Szczęść Boże!  
RE: Szczęść Boże - Aurelio de Medici y Zep - 25.07.2018 (25.07.2018, 19:41:23)Maurycy Orański napisał(a): Witam serdecznie. Cieszę się że zawitała do nas kolejna osoba. Dokładnie! Tym bardziej cieszy, że kolejna osoba jest powołana do kapłaństwa. RE: Szczęść Boże - Silvestro Silwanelli - 25.07.2018 (25.07.2018, 22:33:53)Aurelio de Medici y Zep napisał(a):(25.07.2018, 19:41:23)Maurycy Orański napisał(a): Witam serdecznie. Cieszę się że zawitała do nas kolejna osoba. Zapraszamy jeszcze raz do Towarzystwa Jezusowego, decyzja należy do brata.  
RE: Szczęść Boże - Wilhelm Orański - 26.07.2018 Witaj, Bracie, w Patrymonium św. Pawła! Cieszę się, że zawitałeś do nas, by zostać duchownym i wzrastać w wierze. Także i ja przyłączam się do prośby Brata Piccolominiego o powiedzenie o sobie czegoś więcej, tj. zainteresowania, jak Dostojny do nas trafił, itd. ![]() By zostać duchownym należy wybrać jedną z dwóch możliwości - pierwsza z nich to zakon, a druga seminarium. Wybór oczywiście należy do Brata. RE: Szczęść Boże - Giacomo Tedeschi - 26.07.2018 Przepraszam że taki skromny zamieściłem opis mojego przywitania . Przez pewien okres byłem obywatelem Cesarstwa Astro-Węgierskiego , zajmowałem się tam przybliżaniem perełek architektury ogrodowej które znajdowały się na terenie Cesarstwa, to takie mojej małe doświadczenie   . O mnie no oczywiście jestem wielkim pasjonatem ogrodnictwa i historii ogrodów , również interesuje się samą historią i ococzywiście teologią , dlatego chciałby poszerzacz swoja wiedzę i wstąpić do zgromadzenia jak już wcześniej napisałem w poprzednim poście.Pozdrawiam Ciepło  |