Państwo Kościelne Rotria
Szczęść Boże - Wersja do druku

+- Państwo Kościelne Rotria (https://forum.rotria.net.pl)
+-- Dział: MIASTO APOSTOLSKIE (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=223)
+--- Dział: Piazza Navona (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=102)
+--- Wątek: Szczęść Boże (/showthread.php?tid=1213)

Strony: 1 2 3

Szczęść Boże - Giacomo Tedeschi - 25.07.2018

Szczęść Boże wszystkim , niezmiernie jest mi miło że zostałem przyjęty Shy
Chciałbym rozpocząć naukę w Wyższym Seminarium , więc zwracam się z prośbą o pomoc i pokierowanie
Pozdrawiam serdecznie

RE: Szczęść Boże - Michelangelo Piccolomini - 25.07.2018

Niech będzie pochwalony Jezus Chrystus! Witam w Stolicy Apostolskiej. Proszę Bracie, opowiedz o sobie nieco więcej. Zapraszam serdecznie do Towarzystwa Jezusowego, w którym możesz zostać zakonnikiem oraz prezbiterem.

RE: Szczęść Boże - Aurelio de Medici y Zep - 25.07.2018

Witaj drogi Bracie w Rotrii! Również całym sercem zapraszam do Towarzystwa Jezusowego, bowiem jestem jego generałem i zarządzam tą organizacją. Zapewniam, że wstąpienie do niego to doskonały pierwszy ruch w Rotrii.

RE: Szczęść Boże - Silvestro Silwanelli - 25.07.2018

Ja również witam brata serdecznie i również zapraszam do Towarzystwa Jezusowego.

RE: Szczęść Boże - Maurycy Orański - 25.07.2018

Witam serdecznie. Cieszę się że zawitała do nas kolejna osoba.

RE: Szczęść Boże - Ksawery van Berden - 25.07.2018

Szczęść Boże! Big Grin

RE: Szczęść Boże - Aurelio de Medici y Zep - 25.07.2018

(25.07.2018, 19:41:23)Maurycy Orański napisał(a): Witam serdecznie. Cieszę się że zawitała do nas kolejna osoba.

Dokładnie! Tym bardziej cieszy, że kolejna osoba jest powołana do kapłaństwa.

RE: Szczęść Boże - Silvestro Silwanelli - 25.07.2018

(25.07.2018, 22:33:53)Aurelio de Medici y Zep napisał(a):
(25.07.2018, 19:41:23)Maurycy Orański napisał(a): Witam serdecznie. Cieszę się że zawitała do nas kolejna osoba.

Dokładnie! Tym bardziej cieszy, że kolejna osoba jest powołana do kapłaństwa.

Zapraszamy jeszcze raz do Towarzystwa Jezusowego, decyzja należy do brata. Wink

RE: Szczęść Boże - Wilhelm Orański - 26.07.2018

Witaj, Bracie, w Patrymonium św. Pawła! Cieszę się, że zawitałeś do nas, by zostać duchownym i wzrastać w wierze. Także i ja przyłączam się do prośby Brata Piccolominiego o powiedzenie o sobie czegoś więcej, tj. zainteresowania, jak Dostojny do nas trafił, itd. Smile
By zostać duchownym należy wybrać jedną z dwóch możliwości - pierwsza z nich to zakon, a druga seminarium. Wybór oczywiście należy do Brata.

RE: Szczęść Boże - Giacomo Tedeschi - 26.07.2018

Przepraszam że taki skromny zamieściłem opis mojego przywitania . Przez pewien okres byłem obywatelem Cesarstwa Astro-Węgierskiego , zajmowałem się tam przybliżaniem perełek architektury ogrodowej które znajdowały się na terenie Cesarstwa, to takie mojej małe doświadczenie  Shy . O mnie no oczywiście jestem wielkim pasjonatem ogrodnictwa i historii ogrodów , również interesuje się samą historią i ococzywiście teologią , dlatego chciałby poszerzacz swoja wiedzę i wstąpić do zgromadzenia jak już wcześniej napisałem w poprzednim poście.
Pozdrawiam Ciepło