Państwo Kościelne Rotria
Dzień Dobry - Wersja do druku

+- Państwo Kościelne Rotria (https://forum.rotria.net.pl)
+-- Dział: MIASTO APOSTOLSKIE (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=223)
+--- Dział: Piazza Navona (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=102)
+--- Wątek: Dzień Dobry (/showthread.php?tid=1222)

Dzień Dobry - Norbert Byfyj - 28.07.2018

Witam serdecznie, mimo że już wcześniej zapraszałem na Our Sound, jednakże jeszcze nie miałem okazji się z wami przywitać. Czynię więc to teraz, jako że zostałem wybrany na ambasadora Republiki Suderlandu w Rotrii. Mam nadzieję że czeka nas owocna współpraca.

Tak na marginesie dodam że około 5 lat temu otarłem się o Państwo Kościelne Rotria, myślę też że Carlo Lorenzo de Medici y Zep pamięta mnie.

RE: Dzień Dobry - Michelangelo Piccolomini - 28.07.2018

Witam serdecznie w Patrymonium Świętego Pawła i życzę Waszej Ekscelencji udanego pobytu na placówce dyplomatycznej

RE: Dzień Dobry - Wilhelm Orański - 28.07.2018

Witam w Państwie Kościelnym Wink Również żywię nadzieję na niezwykle udaną współpracę między naszymi państwami. Skoro działał już Ekscelencja w PKR, zachęcam do powrotu do posługi, a przynajmniej rozważenia takiej możliwości Smile

RE: Dzień Dobry - Aurelio de Medici y Zep - 28.07.2018

Witam Waszą Ekscelencję i również zachęcam do powrotu do działalności w Stolicy ApostolskiejSmile

RE: Dzień Dobry - Norbert Byfyj - 28.07.2018

(28.07.2018, 15:00:30)Wilhelm Orański napisał(a):
Witam w Państwie Kościelnym Wink Również żywię nadzieję na niezwykle udaną współpracę między naszymi państwami. Skoro działał już Ekscelencja w PKR, zachęcam do powrotu do posługi, a przynajmniej rozważenia takiej możliwości Smile

To nie było tak do końca, gdyż to otarcie nawet nie było obywatelstwem, ale pewne myślenie w tamtym czasie było w tamtym kierunku, póki co jestem zwolennikiem że obywatel jest najbardziej efektywny gdy działa tylko w jednym kraju i na tą chwilę wole trzymać się tej koncepcji.

RE: Dzień Dobry - Wilhelm Orański - 28.07.2018

Zawsze może pełnić Pan posługę w Suderlandzie. Tam również zasługi zostaną zauważone i będzie mógł Dostojny piąć się w hierarchii. Bp Hieronim Sieniawski  pełni posługę w RON, a na naszym forum nie ma nawet konta Wink

RE: Dzień Dobry - Maurycy Orański - 28.07.2018

Witam serdecznie Ekscelencję.

RE: Dzień Dobry - Aurelio de Medici y Zep - 28.07.2018

(28.07.2018, 18:37:27)Wilhelm Orański napisał(a):
Zawsze może pełnić Pan posługę w Suderlandzie. Tam również zasługi zostaną zauważone i będzie mógł Dostojny piąć się w hierarchii. Bp Hieronim Sieniawski  pełni posługę w RON, a na naszym forum nie ma nawet konta Wink

Dokładnie. Rotria jest niezwykła, bo to nie tylko mikronacja, ale też wirtualna wiara, żywa idea Smile

RE: Dzień Dobry - Michelangelo Piccolomini - 28.07.2018

(28.07.2018, 19:51:46)Aurelio de Medici y Zep napisał(a):
(28.07.2018, 18:37:27)Wilhelm Orański napisał(a):

Dokładnie. Rotria jest niezwykła, bo to nie tylko mikronacja, ale też wirtualna wiara, żywa idea Smile

Oddzielenie Kościoła Rotryjskiego od Państwa Kościelnego.

RE: Dzień Dobry - Carlo Lorenzo de Medici y Zep - 28.07.2018

Szczęść Boże.