![]() |
|
Witajcie wszyscy! - Wersja do druku +- Państwo Kościelne Rotria (https://forum.rotria.net.pl) +-- Dział: MIASTO APOSTOLSKIE (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=223) +--- Dział: Piazza Navona (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=102) +--- Wątek: Witajcie wszyscy! (/showthread.php?tid=1861) |
Witajcie wszyscy! - Mateusz Żmigrodzki - 11.02.2020 Szczęść Boże! Witam wszystkich kardynałów, biskupów, prezbiterów oraz inni dostojników! Pozwolicie, że się przedstawię - nazywam się Mateusz Żmigrodzki i przybywam z Federacji Nordackiej, państwa nieustającej radości. W FN działam w prowincji zwącej się Egvallandem, która jest republiką feudalną, tam też prowadzę lokalną wspólnotę chrześcijańską zwącą się Winkulijskim Kościołem Chrześcijańskim (WKCh). Więc można by powiedzieć, iż jesteśmy po podobnej stronie. Oprócz tego w ramach WKCh na swoim małym lennie stworzyłem Teokrację Gottstadt - państwo, w którym najwyższym prawem, są prawa Stwórcy. W FN pełnię też funkcję sędziego federalnego oraz Prezydenta Egvallandu. A do Rotrii przybyłem, aby móc bliżej obserwować konklawe, czyli jedyne tego typu wybory w całym Mikroświecie. To w sumie wszystko na mój temat. Witam Was jeszcze raz! /-/Mateusz Żmigrodzki RE: Witajcie wszyscy! - Maurycy Orański - 11.02.2020 Witam Szanownego! Republika feudalna? Ciekaw jestem jak to wygląda. Co do prowadzonej wspólnoty żywię nadzieję na nawiązanie współpracy. RE: Witajcie wszyscy! - Mateusz Żmigrodzki - 11.02.2020 (11.02.2020, 23:15:58)Maurycy Orański napisał(a): Witam Szanownego! Ustrój naszej prowincji po prostu tak, że rząd Egvallandu przyznaje obywatelom oraz osobom spoza Egvallandu - za odpowiednią opłatą - kawałek ziemi, na którym mogą robić co chcą (oczywiście nie wykraczając za zakres kompetencji lenna). Istnieje obok tego różna otoczka a'la feudalna w stylu herbów, zrzeszeń lenników, stopni w hierarchii etc. Jeśli chodzi o współpracę, to też mam nadzieję na jej nawiązanie. Nawet jeden z kapłanów Kościoła Rotriokatolickiego odprawił ze mną nabożeństwo z okazji święta w Egvallandzie. RE: Witajcie wszyscy! - Hieronim Sieniawski - 12.02.2020 Szczęść Boże - witam Przewielebnego w Państwie Kościelnym Bardzo ciekawy dobór v-personaliów
RE: Witajcie wszyscy! - Pio Maria de Medici - 12.02.2020 Witam serdecznie w Państwie Kościelnym. W razie pytań służę pomocą! RE: Witajcie wszyscy! - Taddeo Piccolomini - 12.02.2020 Cześć Mateusz
RE: Witajcie wszyscy! - Michelangelo Piccolomini - 13.02.2020 Dołącz Bracie do Kościoła Rotryjskiego, a nie baw się w małe wspólnoty. Tylko w Rotrii poznasz prawdę. RE: Witajcie wszyscy! - Andream.von.Salza - 13.02.2020 Serdecznie witam RE: Witajcie wszyscy! - Aurelio de Medici y Zep - 13.02.2020 Podobnie jak przedmówca, również zachęcam Brata do dołączenia do Rotrii. Historia pokazała, że tylko ona ma przyszłość. Bardzo miło widzieć w Rotrii ks. Mateusza Żmigrodzkiego! Pozdrawiam prosto z Sandomierza
RE: Witajcie wszyscy! - Mikołaj Dreder - 13.02.2020 Witamy Cię, Umiłowany Synu, w Stolicy Apostolskiej. Chcemy Cię zaprosić na prywatną audiencję podczas której przybliżysz nam wspólnotę, z której pochodzisz. |