Państwo Kościelne Rotria
Badanie typów osobowości mikronautów - Wersja do druku

+- Państwo Kościelne Rotria (https://forum.rotria.net.pl)
+-- Dział: MIASTO APOSTOLSKIE (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=223)
+--- Dział: Piazza Navona (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=102)
+--- Wątek: Badanie typów osobowości mikronautów (/showthread.php?tid=2351)

Badanie typów osobowości mikronautów - Stanisław Wieniawa - 21.12.2020

Bardzo proszę zapoznać się z artykułem i jeszcze bardziej proszę wziąć udział w badaniach. Smile Chętni mogą pochwalić się w tym wątku swoim wynikiem, niezależnie od umieszczenia go w formularzu ankiety. Mnie wyszedł Rzecznik i szczerze mówiąc, nie do końca się zgadza. Raczej jestem egoistą, niż alturistą i kieruję się własnym interesem w życiu.

Osobowość Rzecznika jest bardzo rzadka, odpowiada niecałemu jednemu procentowi społeczeństwa, obdarzeni nią ludzie zostawiają jednak po sobie ślad w świecie. Rzeczników cechuje wrodzone poczucie idealizmu i moralności, tym jednak, co odróżnia ich od pozostałych idealistycznych typów osobowości, jest ich zdecydowanie i determinacja – nie są bezczynnymi marzycielami, lecz ludźmi zdolnymi do konkretnych działań, aby realizować swoje cele i osiągać pozytywne, trwałe wyniki.

RE: Badanie typów osobowości mikronautów - Gagik Bagratyda - 21.12.2020

Cytat:Typ osobowości Dyskutanta to prawdziwy adwokat diabła, dla którego sens życia stanowi rozrywanie na strzępy argumentów i przekonań w jak najbardziej spektakularny sposób. W przeciwieństwie do osób o bardziej ukierunkowanych osobowościach Dyskutanci nie robią tego, aby osiągnąć jakiś głębszy lub strategiczny cel, lecz dlatego, że sprawia im to przyjemność. Mentalne sparingi nikogo bardziej nie cieszą niż Dyskutantów, ponieważ dają im szansę na wykazanie się przychodzącym im bez trudu szybkim dowcipem, rozległą wiedzą i zdolnością do łączenia najodleglejszych idei, aby udowodnić swoje argumenty.
Coś w tym jest, choć przeważanie posiadam cel w dyskusji, a jest nim przekonanie przeciwnika. Przyjemność to tylko dodatek. Big Grin

RE: Badanie typów osobowości mikronautów - Aurelio de Medici y Zep - 21.12.2020

Niezmiennie od lat: Logik INTP-T. Opis nie zgadza się w zaledwie kilku kwestiach. Poza tym, jakbym czytał o sobie Big Grin Miło dzielić ten typ osobowości z Gatesem, Newtonem, Einsteinem, Kartezjuszem i Pascalem Big Grin Przy okazji, polecam również enneagram. To świetny test.

RE: Badanie typów osobowości mikronautów - Pio Maria de Medici - 21.12.2020

Osobowość “Przedsiębiorca”

Ludzie o osobowości Przedsiębiorcy zawsze wpływają na swoje najbliższe otoczenie – najlepszy sposób, aby ich zidentyfikować na przyjęciu, to rozejrzeć się za otaczającym ich kręgiem osób, które podążają za nimi, gdy tylko Przedsiębiorcy przechodzą od jednej grupy znajomych do drugiej. Skłonni do śmiechu i obdarzeni odważnym, dosadnym poczuciem humoru uwielbiają być w centrum uwagi. Jeśli ktoś z publiczności zostanie poproszony na ochotnika o wyjście na scenę, Przedsiębiorca albo sam się zgłosi, albo namówi do tego nieśmiałego kolegę.
Przedsiębiorców nie pociągają zanadto teorie, abstrakcyjne koncepcje ani żmudne dyskusje o globalnych problemach i ich konsekwencjach. Lubią za to prowadzić ożywione, inteligentne rozmowy o tym, co jest, a jeszcze bardziej – po prostu wyjść i samemu coś zrobić. Prędzej działają, niż myślą, a zamiast siedzieć bezczynnie, naprawiają swoje błędy na bieżąco, przygotowując się na niespodziewane sytuacje i zapewniając sobie drogę ucieczki.

Ciekawe... Wink

RE: Badanie typów osobowości mikronautów - Stanisław Dmowski - 22.12.2020

Pośrednik, opis jest moim zdaniem całkiem trafny, no i jeszcze ten Tolkien i SzekspirSmile

RE: Badanie typów osobowości mikronautów - Stanisław Wieniawa - 22.12.2020

Wyniki was zaciekawią, bo wśród mikronautów są dominujące typy osobowości.

RE: Badanie typów osobowości mikronautów - Mikołaj Dreder - 22.12.2020

Ja zaś zostałem doradcą...

Cytat:Doradcy są, choć być może nie jest to najtrafniejsze określenie, popularni, także w tym sensie, że jest to bardzo często występujący typ osobowości, stanowiący dwanaście procent społeczeństwa. W szkole Doradcy są czirliderkami i rozgrywającymi na boisku, wyznaczają trendy, skupiają na sobie uwagę oraz prowadzą swoje zespoły do zwycięstwa i sławy. W dorosłym życiu Doradcy nadal wspierają przyjaciół i bliskich, organizując spotkania towarzyskie i czyniąc wszystko, aby każdy był zadowolony.

... i myślę, że jest to jak najbardziej trafna diagnoza wobec mojej osoby, czy to realnie czy wirtualnie. Wink Dzielę ten typ osobowości z Taylor Swift, Billem Clintonem, Dannym Gloverem, Jennifer Lopez oraz z bohaterem serialu "Zagubieni" Jackiem Shephardem, którego zawsze lubiłem oglądając ten serial. Big Grin

RE: Badanie typów osobowości mikronautów - Pio Maria de Medici - 22.12.2020

Także uważamy, że jesteśmy typem przedsiębiorcy... Jesteśmy nieobliczalni w działaniu, bo zawsze robimy wszystko na ostatnią chwilę - i co najważniejsze: najpierw robimy, potem myślimy Smile