Państwo Kościelne Rotria
List od Kniazia Światosława - Wersja do druku

+- Państwo Kościelne Rotria (https://forum.rotria.net.pl)
+-- Dział: INSTYTUCJE STOLICY ŚWIĘTEJ (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=217)
+--- Dział: Pałac Apostolski (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=104)
+---- Dział: Archiwa Apostolskie (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=495)
+----- Dział: Zespół Archiwalny "Miejsca" (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=497)
+------ Dział: Zagranica (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=99)
+------ Wątek: List od Kniazia Światosława (/showthread.php?tid=2402)

Strony: 1 2

List od Kniazia Światosława - Tymoteusz Dostojewski - 29.01.2021

Kniaź Światosław  napisał list do jego Eminencji Kardynała Zabieraja i jego świątobliwości Patriarchy Jana III i do wszystkich jego ekscelencji Biskupów Rotryjskich

Oto treść listu

Nadawca :Moskwa, 24009 Pałac Kniazia, Ziemie Moskiewskie    

Adresat : Rotria, Pałac Apostolski , III Państwo Kościelne Rotria 

Drogi Jego Eminencjo Kardynale Januszu Zabieraju
Jego świątobliwościo Patriarcho Rotrii Janie III 
Jego Ekscelencje Biskupi Rotryjscy 

Kieruję do was list. W związku z Chrystianizacją Ziem Moskiewskich, Kieruję do Braci z Rotrii wniosek o przyjęcie Misjonarzy  do Ziem Moskiewskich, w  Środę Wyślę do Apostolskiego Miasta Chrześcjanina, Władimira Sobiesławowicza który będzie musiał iść do Jego Świątobliwości Patriarchy  Jana III i porozmawiać z nim. Myślę że Ziemie Moskiewskie i Rotria będą z sobą współpracowali. Zapraszam też Rotryjskich Hierarchów na ceremonię Chrztu Rotryjskiego który odbędzie się w Apostolskim Mieście . Mój Wysłannik z Prus, Włodzimierz Światosławowicz wraz z Sobiesławowiczem przybędą do Apostolskiego Miasta. Niech mocą boża bóg  uczyni Chrześcijanami Lud Moskiewski

Jeszcze Pytanie do Jego Eminencji Kardynała Zabieraja : czy jego Eminencja zgodzi się na celebracje  Ceremonii Mojego Chrztu  Rotryjskiego. 

Z Wyrazami Szacunku 

Kniaź Światosław Aleksandrowicz

RE: List od Kniazia Światosława - Ametyst I Dziecię - 29.01.2021

Mogliście na spokojnie po starorusku, ja im przetłumaczę.

RE: List od Kniazia Światosława - Tymoteusz Dostojewski - 29.01.2021

Ametyście wiesz, w Ziemiach Moskiewskich noszę inne imię

Popacz na ten Schemat
Moje Imiona :
Oleg Władimirowicz (Ziemie Moskiewskie)
Tymoteusz Piechota (Rotria)

A teraz oryginalny list

Уважаемый Его Высокопреосвященство кардинал Януш Забераджу!
Святейший Патриарх Ротрийский Иоанн III
Его Превосходительства ротрийских епископов

Посылаю тебе письмо. В связи с христианизацией Московских земель, прошу братьев Ротрийских о допуске миссионеров в Московские земли, в среду отправлю в христианский апостольский город Владимира Собеславовича, который должен будет отправиться в Свою Святейшего Патриарха Яна III и поговорим с ним. Думаю, что Московский край и Ротрия будут сотрудничать друг с другом. Я также приглашаю иерархов Ротри на церемонию крещения Ротари, которая состоится в Апостольском городе. Мой посланник из Москвы Влодзимеж Святославович и Собеславович приедут в Апостольский город. Пусть Бог силою Божией сделает жителей Москвы христианами

Еще один вопрос к Его Высокопреосвященству, кардиналу Таки: согласится ли его Высокопреосвященство на празднование Церемонии Моего Крещения Ротари?

Искренне Ваш

RE: List od Kniazia Światosława - Ametyst I Dziecię - 29.01.2021

A cały artykuł brzmi w naszym języku :Князь Святослав написал письмо Его Высокопреосвященству кардиналу Забиераю и Его Святейшеству Патриарху Яну III и всем Его Превосходительствам, епископам Ротари.

Вот содержание письма

Получатель: Ротрия, Апостольский дворец, Третьи Папские государства Ротрии

Уважаемый Его Высокопреосвященство кардинал Януш Забераджу!
Святейший Патриарх Ротрийский Иоанн III
Его Превосходительства ротрийских епископов

Посылаю тебе письмо. В связи с христианизацией Московских земель, прошу братьев Ротрийских о допуске миссионеров в Московские земли, в среду отправлю в христианский апостольский город Владимира Собеславовича, который должен будет отправиться в Свою Святейшего Патриарха Яна III и поговорим с ним. Думаю, что Московский край и Ротрия будут сотрудничать друг с другом. Я также приглашаю иерархов Ротри на церемонию крещения Ротари, которая состоится в Апостольском городе. Мой посланник из Пруссии, Влодзимеж Святославович и Собеславович прибудут в Апостольский город. Пусть Бог силою Божией сделает жителей Москвы христианами

Еще один вопрос к Его Высокопреосвященству, кардиналу Таки: согласится ли его Высокопреосвященство на празднование Церемонии Моего Крещения Ротари?

Искренне Ваш

Князь Святослав Александрович

Jest kolejne oświadczenie Światosława :Tekst w Języku Staroruskim : Митою Сматва Лодшида Васчачрат Ясомас Лодьеслав Моего Карайа. Промтидзини Вентс Кардинала Януша Забиерайа и Диакона Гагика Багратуниего за Героям Крайа. Ниет Превом, Ниет Бановийтсе Моего Внока за Спамерсво. И давай вас Арестоюд : Tłumaczenie : Wydaję Kolejne Oświadczenie po znieważeniu mojej ziemi. Uznajemy więc Kardynała Janusza Zabieraja i Gagika Bagratydę za Bohaterów Ziemi. Powtarzam wam, Nie banujcie Mojego Wnuka za Spamerstwo. W inaczej was aresztujemy w Moskwie.

RE: List od Kniazia Światosława - Pio Maria de Medici - 29.01.2021

Matko jedyna, Matko jedyna... No nie, idziesz do domu! Idziesz do domu!

Koniec zabawy, cierpliwość nasza jako Jego świątobliwościo się skończyła i nakazujemy zbanować spamera i trolla. Inkwizytorze, wiesz co czynić.

RE: List od Kniazia Światosława - Aurelio de Medici y Zep - 29.01.2021

Na podstawie ustnej decyzji Jego Świątobliwości i po prywatnej audiencji, skorzystałem z uprawnień administratorskich w celu aresztowania Brata Tymoteusza Piechoty w związku z jego działalnością spamerską i klonerską. Aresztowanie potrwa tydzień. Jest to ze strony Ojca Świętego szansa na poprawę postępowania po powrocie z banicji.

RE: List od Kniazia Światosława - Andrew von Habsburg - 30.01.2021

A jaki jest adres Wszechrusi?

RE: List od Kniazia Światosława - Stanisław Wieniawa - 30.01.2021

Żaden. To wymysły chorego człowieka.