![]()  | 
| 
 Totus Tuus Rotriae - Wersja do druku +- Państwo Kościelne Rotria (https://forum.rotria.net.pl) +-- Dział: INSTYTUCJE STOLICY ŚWIĘTEJ (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=217) +--- Dział: Pałac Apostolski (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=104) +--- Wątek: Totus Tuus Rotriae (/showthread.php?tid=3041)  | 
Totus Tuus Rotriae - Stanisław Wieniawa - 15.04.2022 I stało się. Historia zatoczyła znowu koło. Wracam pokornie w czasie Świętego Triduum, prosząc o wybaczenie moich przewin. Niezliczony raz. Powrót JE Adalbertusa tak mnie natchnął, że i ja powinienem powrócić tam, gdzie moje miejsce. Dobry Pasterz raduje się z powrotu zbłąkanej owieczki. Miłosierny ojciec tuli marnotrawnego syna. Proszę Waszą Świątobliwość o wybaczenie i przywrócenie mnie do służby na rzecz Kościoła w stopniu episkopatu. Moje intencje otwarcia Rotrii na rzecz nowych były szczerze. Nie miałem pojęcia, że są to klony, inaczej przecież nie forsowałbym ich kandydatur. Działałem w dobrej wierze. 
RE: Totus Tuus Rotriae - Tymoteusz Dostojewski - 15.04.2022 Witam Waszą Ekscelencję ponownie, zapraszam do Bazyliki św. Sabiny na Awentynie. RE: Totus Tuus Rotriae - Aurelio de Medici y Zep - 16.04.2022 Laudetur Iesus Christus! Czekałem na Twój powrót, Stanisławie. Miło znowu widzieć Cię w Rotrii, zwłaszcza w tym szczególnym czasie. Mam nadzieję, że Ojciec Święty przyjmie Cię na nowo do wspólnoty Kościoła Rotryjskiego. Ze swojej strony zapraszam do Toskanii, a jeszcze szerzej - do ponownej współpracy. RE: Totus Tuus Rotriae - Stanisław Wieniawa - 21.04.2022 Chęć powrotu nie wystarczyła. Z Rotrii zostały już tylko zgliszcza, a liturgię sprawuje wytrwale jedynie ks. Dostojewski. RE: Totus Tuus Rotriae - Aurelio de Medici y Zep - 21.04.2022 To rzeczywiście dramatyczny obraz. Musimy poświęcić Rotrii sporo pracy. RE: Totus Tuus Rotriae - Stanisław Wieniawa - 21.04.2022 Jeśli zostanę ponownie biskupem, podziałam na rzecz Rotrii. Ale tu trzeba świeżej krwi. Nie klonerskiej. RE: Totus Tuus Rotriae - Tymoteusz Dostojewski - 22.04.2022 Ja również sądzę że musimy poświęcić Rotrii dużo pracy. RE: Totus Tuus Rotriae - Aurelio de Medici y Zep - 22.04.2022 (21.04.2022, 22:16:23)Stanisław Wieniawa napisał(a): Jeśli zostanę ponownie biskupem, podziałam na rzecz Rotrii. Ale tu trzeba świeżej krwi. Nie klonerskiej. Myślę, że powinieneś dostać szansę. Tylko skąd weźmiemy tę nową krew? Cały Polin zna Rotrię, a chętnych do działania w niej można policzyć na palcach. RE: Totus Tuus Rotriae - Adalbertus Pronobis - 22.04.2022 Nie ma co się łudzić - chętnych do pracy w Rotrii będzie i jest coraz mniej. Musimy na miarę naszych możliwości poświęć czas na rozkwit naszego kochanego Patrymonium. W przeciwnym razie nastąpi historyczny upadek Rotrii, a stolicę pawłową trzeba będzie przenieść w inny mikronacyjny świat. RE: Totus Tuus Rotriae - Aurelio de Medici y Zep - 23.04.2022 Musimy rozważyć, jaki przyjąć kierunek. Czy działać w diecezjach i być bliżej v-wiernych, czy przede wszystkim skupić się na symulacji Kurii Rzymskiej, czyli wewnętrznej działalności w Stolicy. Moim zdaniem oba te kierunki są niezbędne w dalszej perspektywie, ale obecnie powinniśmy nastawić się przede wszystkim na budowaniu stabilności i siły Patrymonium.  |