III Powszechny Spis Duchowieństwa etc. - Pio Maria de Medici -  30.06.2022

Cytat: 
Kongregacja ds. Kościoła i Duchowieństwa 

III Powszechny Spis Duchowieństwa 
i tych, którzy duchownymi zostać pragną, 
albo i w inszy sposób w życie Kościoła się włączyć 

Wielebni i Czcigodni, 
rozpoczynając nowy etap w dziejach Rotrii pragnę rozpatrzyć ilu z nas jest chętnych do pracy jako duchowni, kto pragnie duchownym zostać, a kto włączyć się w dzieło Kościoła jako świecki. Stąd proszę o wypisanie poniższego schematyzmu, abyśmy razem z Patriarchą wiedzieli kogo i gdzie posłać: 
Cytat:III SPIS POWSZECHNY DUCHOWIEŃSTWA, ETC. 

1. Imię i nazwisko: 
2. Stopień nominacji (nie tylko kapłańskiej, ale także i świeckiej): 
3. Miejsce zamieszkania: 
4. Miejsce posługi: 
5. Sprawowane urzędy (kościelne i świeckie): 
6. Urząd, który chciałbym sprawować, w którym czuję się mocny: 
7. Miejsce, w którym chciałbym posługiwać: 

Podpis 

(+) Pio Maria kardynał de Medici, 
Prefekt 

RE: III Powszechny Spis Duchowieństwa etc. - Stanisław Wieniawa -  30.06.2022

1. Imię i nazwisko: Stanisław Wieniawa OSI 
2. Stopień nominacji (nie tylko kapłańskiej, ale także i świeckiej): episkopat, świecka: doktor netowy, w Toskanii baron, w Sarmacji baron i doktor habilitowany netowy. 
3. Miejsce zamieszkania: baronia San Pietro w Toskanii, Angemont w Hasselandzie 
4. Miejsce posługi:  Państwo Kościelne Rotria 
5. Sprawowane urzędy (kościelne i świeckie): Prefekt ds. Dyscypliny 
6. Urząd, który chciałbym sprawować, w którym czuję się mocny: Generał Izydorianów; Rektor ASD (może ASD powierzyć pod opiekę Zakonu); Wielki Inkwizytor; Wikariusz Generalny. 
7. Miejsce, w którym chciałbym posługiwać: Państwo Kościelne Rotria. Może jako Wikariusz Generalny mógłbym ożywić Rotrię liturgicznie? Sprawować po różnych kościołach. Zważcie tylko, że jestem już emerytem i mam bardzo mało czasu. Rozpoczęcie dorosłego życia na własny rachunek mocno ogranicza mnie czasowo. Plus inne pasje. 

ks. bp dr net. Stanisław Wieniawa OSI 

RE: III Powszechny Spis Duchowieństwa etc. - Aurelio de Medici y Zep -  01.07.2022

1. Imię i nazwisko: Aurelius Laurentinus Carolus de Medieces et Zepp 
2. Stopień nominacji (nie tylko kapłańskiej, ale także i świeckiej): episkopat, kardynał prezbiter, świecka: wielki książę 
3. Miejsce zamieszkania: na stałe - Palazzo Medici Riccardi, czasowo - Apartamenty Patriarsze 
4. Miejsce posługi: Państwo Kościelne Rotria, Wielkie Księstwo Toskanii 
5. Sprawowane urzędy (kościelne i świeckie): Dziekan Kolegium Kardynalskiego, Osobisty Sekretarz Patriarszy, Wielki Książę Toskanii.  
6. Urząd, który chciałbym sprawować, w którym czuję się mocny: Cokolwiek w Stolicy Apostolskiej, misja zagraniczna niezbyt mi odpowiada, ale w razie autentycznej konieczności, będę gotów to rozważyć.  
7. Miejsce, w którym chciałbym posługiwać: Państwo Kościelne Rotria, Wielkie Księstwo Toskanii. 

† Aurelio L. C. de Medici y Zep 

|