Państwo Kościelne Rotria
Wnioski o dołączenie do Zakonu - Wersja do druku

+- Państwo Kościelne Rotria (https://forum.rotria.net.pl)
+-- Dział: INSTYTUCJE STOLICY ŚWIĘTEJ (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=217)
+--- Dział: Zakon św. Izydora (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=474)
+---- Dział: Biuro Generała Zakonu (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=478)
+---- Wątek: Wnioski o dołączenie do Zakonu (/showthread.php?tid=3105)

Wnioski o dołączenie do Zakonu - Stanisław Wieniawa - 01.08.2022

Cytat:
Klasztor św. Izydora, dnia ...
[Obrazek: R71st30l.png]

Wniosek o dołączenie do Zakonu Świętego Izydora

Ja, imię i nazwisko, poczułem/am powołanie do życia zakonnego i od dziś pragnę żyć według Reguły Świętego Izydora. Proszę Cię, Ojcze Generale, o przyjęcie do Zakonu Świętego Izydora w charakterze osoby duchownej (ojca/siostry)/osoby świeckiej (rycerza/damy)*. Wnoszę o wyznaczenie Opiekuna i rozpoczęcie okresu nowicjatu. Jednocześnie informuję, że jestem wiernym/ą Kościoła Rotryjskiego.
Podpis

*niepotrzebne skreślić

RE: Wnioski o dołączenie do Zakonu - Tymoteusz Dostojewski - 01.08.2022

Cytat:
Klasztor św. Izydora, dnia 1 sierpnia 2022 r.

Ja, Tymoteusz Dostojewski, poczułem powołanie do życia zakonnego i od dziś pragnę żyć według Reguły Świętego Izydora. Proszę Cię, Ojcze Generale, o przyjęcie do Zakonu Świętego Izydora w charakterze osoby duchownej (ojca). Wnoszę o wyznaczenie Opiekuna i rozpoczęcie okresu nowicjatu. Jednocześnie informuję, że jestem wiernym Kościoła Rotryjskiego.
Ks. bp. Tymoteusz Dostojewski

RE: Wnioski o dołączenie do Zakonu - Stanisław Wieniawa - 02.08.2022

Przyjmuję i wyznaczam siebie na Opiekuna. W ramach nowicjatu proszę Brata Biskupa o przygotowanie choć jednej celebracji w budynkach klasztoru. Byleby była elegancka i doniosła. Do sygnaturki zaś proszę dodać skrót OSI.

RE: Wnioski o dołączenie do Zakonu - Tymoteusz Dostojewski - 02.08.2022

Dobrze.

RE: Wnioski o dołączenie do Zakonu - Salvatore Rossi - 22.09.2022

Cytat:
Klasztor św. Izydora, dnia 22. września A.D. 2022

Ja, Salvatore Rossi, poczułem/am powołanie do życia zakonnego i od dziś pragnę żyć według Reguły Świętego Izydora. Proszę Cię, Ojcze Generale, o przyjęcie do Zakonu Świętego Izydora w charakterze osoby duchownej (ojca/siostry)/osoby świeckiej (rycerza/damy)*. Wnoszę o wyznaczenie Opiekuna i rozpoczęcie okresu nowicjatu. Jednocześnie informuję, że jestem wiernym/ą Kościoła Rotryjskiego.
dk. Salvatore Rossi

*niepotrzebne skreślić

RE: Wnioski o dołączenie do Zakonu - Stanisław Wieniawa - 23.09.2022

(22.09.2022, 12:52:06)Salvatore Rossi napisał(a):
Cytat:
Klasztor św. Izydora, dnia 22. września A.D. 2022

Ja, Salvatore Rossi, poczułem/am powołanie do życia zakonnego i od dziś pragnę żyć według Reguły Świętego Izydora. Proszę Cię, Ojcze Generale, o przyjęcie do Zakonu Świętego Izydora w charakterze osoby duchownej (ojca/siostry)/osoby świeckiej (rycerza/damy)*. Wnoszę o wyznaczenie Opiekuna i rozpoczęcie okresu nowicjatu. Jednocześnie informuję, że jestem wiernym/ą Kościoła Rotryjskiego.
dk. Salvatore Rossi

*niepotrzebne skreślić

Wniosek przyjmuję. Bardzo proszę dodać sobie do sygnaturki skrót OSI. Ja zostanę opiekunem nowicjatu.

RE: Wnioski o dołączenie do Zakonu - Henryk Ziemiański de Harlin - 19.05.2025

Cytat:
Klasztor św. Izydora, dnia 20 maja 2025 r. 

Ja, Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan, poczułem powołanie do życia zakonnego i od dziś pragnę żyć według Reguły Świętego Izydora. Proszę Cię, Ojcze Generale, o przyjęcie do Zakonu Świętego Izydora w charakterze osoby duchownej (ojca). Wnoszę o wyznaczenie Opiekuna i rozpoczęcie okresu nowicjatu. Jednocześnie informuję, że jestem wiernym Kościoła Rotryjskiego.
Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan 

*niepotrzebne skreślić

RE: Wnioski o dołączenie do Zakonu - Stanisław Wieniawa - 20.05.2025

(19.05.2025, 20:59:15)Henryk Ziemiański napisał(a):
Cytat:
Klasztor św. Izydora, dnia 20 maja 2025 r. 

Ja, Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan, poczułem powołanie do życia zakonnego i od dziś pragnę żyć według Reguły Świętego Izydora. Proszę Cię, Ojcze Generale, o przyjęcie do Zakonu Świętego Izydora w charakterze osoby duchownej (ojca). Wnoszę o wyznaczenie Opiekuna i rozpoczęcie okresu nowicjatu. Jednocześnie informuję, że jestem wiernym Kościoła Rotryjskiego.
Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan 

*niepotrzebne skreślić

Czcigodny Bracie,

przyjmuję i wyznaczam siebie na opiekuna nowicjatu. Zaraz wydam nominację diakonatu i dziś może jeszcze rozpoczniemy inwestyturę. Proszę przybrać sobie Avatar w stroju diakona oraz dodać do sygnatury skrót OSI.

Z błogosławieństwem

Stanisław kardynał Wieniawa OSI

RE: Wnioski o dołączenie do Zakonu - Pierbattista Pastaballa - 20.05.2025

Klasztor św. Izydora, dnia 19 maja 2025 r.

Ja, Pierbattista Pastaballa, poczułem/am powołanie do życia zakonnego i od dziś pragnę żyć według Reguły Świętego Izydora. Proszę Cię, Ojcze Generale, o przyjęcie do Zakonu Świętego Izydora w charakterze osoby duchownej (ojca/siostry)/osoby świeckiej (rycerza/damy)*. Wnoszę o wyznaczenie Opiekuna i rozpoczęcie okresu nowicjatu. Jednocześnie informuję, że jestem wiernym/ą Kościoła Rotryjskiego.

Pierbattista Pastaballa

RE: Wnioski o dołączenie do Zakonu - Stanisław Wieniawa - 20.05.2025

(20.05.2025, 14:39:10)Pierbattista Pastaballa napisał(a):
Klasztor św. Izydora, dnia 19 maja 2025 r.

Ja, Pierbattista Pastaballa, poczułem/am powołanie do życia zakonnego i od dziś pragnę żyć według Reguły Świętego Izydora. Proszę Cię, Ojcze Generale, o przyjęcie do Zakonu Świętego Izydora w charakterze osoby duchownej (ojca/siostry)/osoby świeckiej (rycerza/damy)*. Wnoszę o wyznaczenie Opiekuna i rozpoczęcie okresu nowicjatu. Jednocześnie informuję, że jestem wiernym/ą Kościoła Rotryjskiego.

Pierbattista Pastaballa

Czcigodny Bracie,

wniosek oczywiście przyjmuję i ponownie wyznaczam siebie na opiekuna nowicjatu. Dziś wydam jeszcze nominację, jutro najpewniej zaczniemy inwestyturę diakonatu. Proszę sobie przybrać skrót OSI po nazwisku.