Wnioski o dołączenie do Zakonu - Stanisław Wieniawa - 01.08.2022
Cytat:Klasztor św. Izydora, dnia ...
Wniosek o dołączenie do Zakonu Świętego Izydora
Ja, imię i nazwisko, poczułem/am powołanie do życia zakonnego i od dziś pragnę żyć według Reguły Świętego Izydora. Proszę Cię, Ojcze Generale, o przyjęcie do Zakonu Świętego Izydora w charakterze osoby duchownej (ojca/siostry)/osoby świeckiej (rycerza/damy)*. Wnoszę o wyznaczenie Opiekuna i rozpoczęcie okresu nowicjatu. Jednocześnie informuję, że jestem wiernym/ą Kościoła Rotryjskiego.
Podpis
*niepotrzebne skreślić
RE: Wnioski o dołączenie do Zakonu - Tymoteusz Dostojewski - 01.08.2022
Cytat:Klasztor św. Izydora, dnia 1 sierpnia 2022 r.
Ja, Tymoteusz Dostojewski, poczułem powołanie do życia zakonnego i od dziś pragnę żyć według Reguły Świętego Izydora. Proszę Cię, Ojcze Generale, o przyjęcie do Zakonu Świętego Izydora w charakterze osoby duchownej (ojca). Wnoszę o wyznaczenie Opiekuna i rozpoczęcie okresu nowicjatu. Jednocześnie informuję, że jestem wiernym Kościoła Rotryjskiego.
Ks. bp. Tymoteusz Dostojewski
RE: Wnioski o dołączenie do Zakonu - Stanisław Wieniawa - 02.08.2022
Przyjmuję i wyznaczam siebie na Opiekuna. W ramach nowicjatu proszę Brata Biskupa o przygotowanie choć jednej celebracji w budynkach klasztoru. Byleby była elegancka i doniosła. Do sygnaturki zaś proszę dodać skrót OSI.
RE: Wnioski o dołączenie do Zakonu - Tymoteusz Dostojewski - 02.08.2022
Dobrze.
RE: Wnioski o dołączenie do Zakonu - Salvatore Rossi - 22.09.2022
Cytat:Klasztor św. Izydora, dnia 22. września A.D. 2022
Ja, Salvatore Rossi, poczułem/am powołanie do życia zakonnego i od dziś pragnę żyć według Reguły Świętego Izydora. Proszę Cię, Ojcze Generale, o przyjęcie do Zakonu Świętego Izydora w charakterze osoby duchownej (ojca/siostry)/osoby świeckiej (rycerza/damy)*. Wnoszę o wyznaczenie Opiekuna i rozpoczęcie okresu nowicjatu. Jednocześnie informuję, że jestem wiernym/ą Kościoła Rotryjskiego.
dk. Salvatore Rossi
*niepotrzebne skreślić
RE: Wnioski o dołączenie do Zakonu - Stanisław Wieniawa - 23.09.2022
(22.09.2022, 12:52:06)Salvatore Rossi napisał(a): Cytat:Klasztor św. Izydora, dnia 22. września A.D. 2022
Ja, Salvatore Rossi, poczułem/am powołanie do życia zakonnego i od dziś pragnę żyć według Reguły Świętego Izydora. Proszę Cię, Ojcze Generale, o przyjęcie do Zakonu Świętego Izydora w charakterze osoby duchownej (ojca/siostry)/osoby świeckiej (rycerza/damy)*. Wnoszę o wyznaczenie Opiekuna i rozpoczęcie okresu nowicjatu. Jednocześnie informuję, że jestem wiernym/ą Kościoła Rotryjskiego.
dk. Salvatore Rossi
*niepotrzebne skreślić
Wniosek przyjmuję. Bardzo proszę dodać sobie do sygnaturki skrót OSI. Ja zostanę opiekunem nowicjatu.
RE: Wnioski o dołączenie do Zakonu - Henryk Ziemiański de Harlin - 19.05.2025
Cytat:Klasztor św. Izydora, dnia 20 maja 2025 r.
Ja, Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan, poczułem powołanie do życia zakonnego i od dziś pragnę żyć według Reguły Świętego Izydora. Proszę Cię, Ojcze Generale, o przyjęcie do Zakonu Świętego Izydora w charakterze osoby duchownej (ojca). Wnoszę o wyznaczenie Opiekuna i rozpoczęcie okresu nowicjatu. Jednocześnie informuję, że jestem wiernym Kościoła Rotryjskiego.
Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan
*niepotrzebne skreślić
RE: Wnioski o dołączenie do Zakonu - Stanisław Wieniawa - 20.05.2025
(19.05.2025, 20:59:15)Henryk Ziemiański napisał(a): Cytat:Klasztor św. Izydora, dnia 20 maja 2025 r.
Ja, Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan, poczułem powołanie do życia zakonnego i od dziś pragnę żyć według Reguły Świętego Izydora. Proszę Cię, Ojcze Generale, o przyjęcie do Zakonu Świętego Izydora w charakterze osoby duchownej (ojca). Wnoszę o wyznaczenie Opiekuna i rozpoczęcie okresu nowicjatu. Jednocześnie informuję, że jestem wiernym Kościoła Rotryjskiego.
Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan
*niepotrzebne skreślić
Czcigodny Bracie,
przyjmuję i wyznaczam siebie na opiekuna nowicjatu. Zaraz wydam nominację diakonatu i dziś może jeszcze rozpoczniemy inwestyturę. Proszę przybrać sobie Avatar w stroju diakona oraz dodać do sygnatury skrót OSI.
Z błogosławieństwem
Stanisław kardynał Wieniawa OSI
RE: Wnioski o dołączenie do Zakonu - Pierbattista Pastaballa - 20.05.2025
Klasztor św. Izydora, dnia 19 maja 2025 r.
![[Obrazek: R71st30l.png]](https://i.ibb.co/3cqGmPv/R71st30l.png)
Ja, Pierbattista Pastaballa, poczułem/am powołanie do życia zakonnego i od dziś pragnę żyć według Reguły Świętego Izydora. Proszę Cię, Ojcze Generale, o przyjęcie do Zakonu Świętego Izydora w charakterze osoby duchownej (ojca/siostry)/osoby świeckiej (rycerza/damy)*. Wnoszę o wyznaczenie Opiekuna i rozpoczęcie okresu nowicjatu. Jednocześnie informuję, że jestem wiernym/ą Kościoła Rotryjskiego.
Pierbattista Pastaballa
RE: Wnioski o dołączenie do Zakonu - Stanisław Wieniawa - 20.05.2025
(20.05.2025, 14:39:10)Pierbattista Pastaballa napisał(a): Klasztor św. Izydora, dnia 19 maja 2025 r.
![[Obrazek: R71st30l.png]](https://i.ibb.co/3cqGmPv/R71st30l.png)
Ja, Pierbattista Pastaballa, poczułem/am powołanie do życia zakonnego i od dziś pragnę żyć według Reguły Świętego Izydora. Proszę Cię, Ojcze Generale, o przyjęcie do Zakonu Świętego Izydora w charakterze osoby duchownej (ojca/siostry)/osoby świeckiej (rycerza/damy)*. Wnoszę o wyznaczenie Opiekuna i rozpoczęcie okresu nowicjatu. Jednocześnie informuję, że jestem wiernym/ą Kościoła Rotryjskiego.
Pierbattista Pastaballa
Czcigodny Bracie,
wniosek oczywiście przyjmuję i ponownie wyznaczam siebie na opiekuna nowicjatu. Dziś wydam jeszcze nominację, jutro najpewniej zaczniemy inwestyturę diakonatu. Proszę sobie przybrać skrót OSI po nazwisku.
|