Wnioski o włączenie do stanu duchownego - Albert Orański - 23.12.2015
Cytat:Apostolskie Miasto Rotria, dn. XXIII m. XII A.D. MMXV
Wnioskodawca:
Albert Wilhelm van Oranje-Nassau
Adresat:
Jego Świątobliwość
Aleksander IV
Patriarcha i Biskup Rotrii
Treść wniosku:
Wasza Świątobliwość,
Jako pokorny sługa Kościoła zwracam się z uniżoną prośbą o włączenie mojej osoby do stanu duchownego. Pragnę, jako kapłan służyć Kościołowi Świętemu - Matce Naszej, dla lepszego wzrostu i rozwoju ludu Bożego, a także na chwałę Pana Naszego i Stwórcy. Jeślibym według najlepszego Twojego, Ojcze Święty, osądu był godnym i kompetentnym do przywdziania szat duchownego, proszę o dopuszczenie mnie do tego zaszczytu.
Semper fidelis,
/-/ A. W. van Oranje-Nassau
Odp: Wnioski o włączenie do stanu duchownego - Paolo Carlo de Medici y Zep - 23.12.2015
Wnioskodawca:
Severino Castiglioni
Adresat:
Jego Świątobliwość
Aleksander IV
Treść wniosku:
Wasza Świątobliwość,
Ja również pokornie błagam Cię Ojcze Święty, abyś mnie mianował prezbiterem. Moim odwiecznym pragnieniem jest służba Kościołowi, a przeznaczeniem stan kapłański. Chciałbym swoją służbą jako prezbiter przynosić chwałę Kościołowi - Matce Naszej, który na początku swojego odrodzenia potrzebuje duchownych.
Semper fidelis,
/-/ S. Castiglioni
Odp: Wnioski o włączenie do stanu duchownego - Carlo Lorenzo de Medici y Zep - 23.12.2015
Wnioskodawca:
Carlo II Lorenzo de Medici y Zep
Adresat:
Jego Świątobliwość
Aleksander IV
Treść wniosku:
Ojcze Święty,
Pokornie proszę Cię, abyś przyjął mnie, skromnego służebnika Kościoła Świętego i Jego wiernego Obrońcę w poczet Kapłanów Bożej Owczarni. Mając ogromne doświadczenie w zarządzaniu państwem, a także znając się na praktykach kościelnych pragnę wspomóc w budowie Matkę Naszą Kościół, aby jaśniała wspaniale i wielce, jak za Waszych Poprzedników. Wasza Świątobliwość, składam pod Twe stopy wszelkie insygnia Kościoła Galicyjskiego, jako dowód wierności Wam i Waszym Następcom.
Semper fidelis,
(-) Jego Katolicka, Arcychrześcijańska i Najwierniejsza Wysokość Carlo II Lorenzo de Medici y Zep
Odp: Wnioski o włączenie do stanu duchownego - Michelangelo Farnese - 23.12.2015
Czcigodni Bracia!
Akceptujemy Wasze wnioski i radujemy się, mogąc włączyć do grona duchowieństwa Kościoła Powszechnego. W dniu jutrzejszym, to jest w wigilię Narodzenia Pańskiego, wydamy odpowiednie dokumenty.
Odp: Wnioski o włączenie do stanu duchownego - Juan José de Villagómez - 23.12.2015
Wnioskodawca:
Juan José de Villagómez
Adresat:
Jego Świątobliwość
Aleksander IV
Treść wniosku:
Wasza Świątobliwość,
korząc się i błagając przed Waszym majestatem jako Namiestnika Kościoła świętego, proszę o właczenie mnie, niegodnego, do wspólnoty duchownych sług. Jako człowiek z gorącym sercem i zapałem, chcę wspomóc Matce Naszej - Kościele w wielkim dziele odbudowy, oraz jako pasterz dusz i sługa Boży wśród ludu chrześcijańskiego.
Semper fidelis,
(-) J.J. de Villagómez
[/quote]
Odp: Wnioski o włączenie do stanu duchownego - Leonardo Mario - 25.12.2015
Leonardo Mario della Popoly
Gonfalonier Wojsk Patriarszych
Jego Świątobliwość
Aleksander IV
Wasza Świątobliwość,
Ja, pokorny sługa Kościoła Pańskiego zwracam się z prośbą o włączenie mojej osoby do stanu duchownego. Pragnę, jako kapłan służyć Kościołowi Świętemu - Matce Naszej, dla Jej lepszego wzrostu i godnego rozwoju ludu Bożego, a także na chwałę Pana Stwórcy. Jeślibym według najlepszego Waszego, Ojcze Święty, osądu był godnym do przywdziania szat duchownego, proszę o dopuszczenie mnie do tejże godności.
Semper fidelis,
(-) Leonardo Mario della Popoly
Odp: Wnioski o włączenie do stanu duchownego - Paolo Carlo de Medici y Zep - 25.12.2015
Przedstawię i Brata wniosek Jego Świątobliwości.
Odp: Wnioski o włączenie do stanu duchownego - Alberto Tommaso di Mancini - 26.12.2015
Cytat:Apostolskie Miasto Rotria, dn. XXVI m. XII A.D. MMXV
Wnioskodawca:
Tommaso Mancini
Adresat:
Jego Świątobliwość
Aleksander IV
Treść wniosku:
Wasza Świątobliwość,
Pokornie proszę o włączenie do stanu duchownego. Wniosek swój motywuję chęcią jeszcze bardziej ściślej relacji z Kościółem, a także tym, iż jako Szambelanowi po prostu wypada mi być duchownym.
Semper fidelis,
/-/ T. Mancini
Odp: Wnioski o włączenie do stanu duchownego - Paolo Carlo de Medici y Zep - 27.12.2015
Czy któryś z Was Bracia pragnie jeszcze wstąpić w stan kapłański? Jeśli tak, to Jego Świątobliwość wzywa do złożenia wniosku.
x. Severino Castiglioni
Prefekt Domu Patriarszego
|