Gratulacje ze strony Republiki Bialeńskiej - Tadeusz Krasnodębski - 19.02.2017
Cytat:
Wasza Świątobliwość,
Wielce Szanowny Patriarcho Klemensie III!
Cytat:Postawiono mnie nad domem Bożym, aby zarówno moje posługiwanie, jak i stanowisko górowały ponad wszystkim. Do mnie powiedział prorok: – Wywyższę cię ponad narody i królestwa. O mnie mówi apostoł: – Tobie dam klucze Królestwa Niebieskiego. Sługa, którego postawiono nad całym domem, jest namiestnikiem Chrystusa, następcą Piotra, pomazańcem Pana, Bogiem faraonów. Postawiono go pośrodku, między Bogiem i ludźmi, jest mniejszy od Boga, ale większy od człowieka, sądzi wszystkich, gdy jego nikt nie sądzi.
Papież Innocenty III
Niestety, z powodu problemów z dostępem do Internetu, nie było dane pojawić mi się na wczorajszej koronacji Waszej Świątobliwości mimo szczerych chęci i wcześniejszych zapowiedzi.
Proszę jednak przyjąć od całego społeczeństwa Republiki Bialeńskiej serdeczne gratulacje w związku z objęciem urzędu głowy Kościoła Rotryjskiego. Życzę Waszej Świątobliwości wytrwałości w posłudze kapłańskiej, która teraz będzie z pewnością całkiem różnić się od tej, którą Wasza Świątobliwość pełnił do tej pory. Życzę także, aby cała wspólnota Kościoła Rotryjskiego kierowana przez Waszą Świątobliwość wzrastała w prawdziwej wierze oraz modlitwie.
Z wyrazami szacunku,
(-) Tadeusz Krasnodębski
Prezydent Republiki Bialeńskiej
RE: Gratulacje ze strony Republiki Bialeńskiej - Fernando d'Este y Córdoba - 21.02.2017
Cytat:
Wasza Ekscelencjo, Najdroższy Synu.
Niechaj Bóg Wszechmogący Ci błogosławi i niechaj Pan sprowadzi pokój i dobrobyt na dom Twój. Z całego serca dziękujemy Wam za przedstawione nam gratulację i życzenia, które utwierdzają nas w przekonaniu, iż w Republice Bialeńskiej i jej mieszkańcach mamy współbraci, którzy trwają wraz z nami w chrześcijańskiej tradycji i w poszanowaniu jej zasad. Zatem przesyłamy Wam nasze apostolskie błogosławieństwo i życzymy Republice Bialeńskiej oraz Waszej Ekscelencji wszelkich łask Bożych oraz pomyślności.
Pax Domini sit semper vobiscum.
|