![]()  | 
| 
 Witam Serdecznie - Wersja do druku +- Państwo Kościelne Rotria (https://forum.rotria.net.pl) +-- Dział: MIASTO APOSTOLSKIE (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=223) +--- Dział: Piazza Navona (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=102) +--- Wątek: Witam Serdecznie (/showthread.php?tid=697) Strony:  
1
2

| 
Witam Serdecznie - Bohider Lasklajov - 13.03.2017 Witam Jego Świętobliwość ! Witam Wasze Eminencje ! Witam Wasze Ekscelencje ! Witam wszystkich obywateli Państwa Kościelnego Rotria ! Nazywam się Bohider Lasklajov hr.Grodzki przybywam tutaj jako przedstawiciel monarchy przedruskiego celem nawiązania kontaktu z Państwem Kościelnym Rotria. Na samym początku pokrótce przedstawię kraj z którego pochodzę. Monarchia Przedruska to kraj z południowej Orientyki i całkiem niedawno przeszedł transformację z ustroju republikańskiego do monarchii. Niepodległość kraju datuje się na 14 lutego 2016 roku. Aktualnie jesteśmy monarchią konstytucyjną. Obecnie rozmawiamy z kilkoma krajami o wzajemnym uznianiu, a oficjalnie mamy podpisaną umowę o wzajemnych stosunkach dyplomatycznych z Królestwem Dreamlandu. Nasze korzenie kulturalne określamy jako "bałkańskosłowańskie". Przeważającą do tej pory i przez lata religią na terenach kraju był Kościół Słowiański. Mamy nadzieję, że moja wizyta przyczyni się do ocieplania naszych kontaktów i w przyszłości być może nawiązania stosunków dyplomatycznych. Pozwolicie drodzy Państwo, że poproszę Was o wprowadzenie w życie Rotrii. RE: Witam Serdecznie - Paolo Carlo de Medici y Zep - 13.03.2017 Laudetur Iesus Christus. RE: Witam Serdecznie - Bohider Lasklajov - 13.03.2017 Witam Serdecznie Ekscelencję  
RE: Witam Serdecznie - Paolo Carlo de Medici y Zep - 13.03.2017 Bardzo mnie cieszy zainteresowanie Kościołem Rotryjskim wśród nowych krajów. Przybywają do Świętego Miasta nowe twarze, powraca stara gwardia. Serce rośnie. Będę składał w swoim klasztorze dziękczynne modły za ten stan. RE: Witam Serdecznie - Bohider Lasklajov - 14.03.2017 Z pewnością będziemy zainteresowani współpracą z Państwem Kościelnym Rotria na stopie dyplomatycznej i Kościołem Rotryjskim osobno w celach rozwojów kulturalnego i duchowego naszego kraju. Jesteśmy mocno zainteresowani takimi korzyściami i mamy nadzieję, że sami wniesiemy coś zarówno od nas zarówno dla Państwa Kościelnego Rotria jak i dla organizacji Kościoła Rotryjskiego. RE: Witam Serdecznie - Daniel Krak - 14.03.2017 Witamy RE: Witam Serdecznie - Albert Orański - 14.03.2017 Witam i ja Szanownego Pana. Życzę przyjemnego pobytu w Patrymonium. RE: Witam Serdecznie - Wilhelm Orański - 14.03.2017 Witam serdecznie Ekscelencję. RE: Witam Serdecznie - Bohider Lasklajov - 14.03.2017 Dziękuję serdecznie za powitanie przez Wasze Ekscelencje. Czy mógłbym prosić o instrukcję z kim mógłbym porozmawiać o kontaktach międzynarodowych i również o ewentualnej działalności Kościoła Rotryjskiego na terenie Monarchii Przedruskiej ? Słyszałem że na teren Orientyki został powołany ordynariusz. Tak poza tym to bardzo rad jestem z racji, że Państwo Kościelne Rotria zaczyna rozkwit - to bardzo dobrze wróży dla całego mikroświata, który przez ostatnie lata cierpi katorgi i doprowadził wiele potężnych tworów do upadku. RE: Witam Serdecznie - Maurycy Orański - 14.03.2017 Za politykę międzynarodową odpowiedzialny jest JE Wilhelm Orański.  |