Liczba postów: 2
Liczba wątków: 1
Witam wszystkich!
Niezmiernie miło jest mi, po jakże długiej (kilkuletniej) nieobecności w mikroświecie swoje pierwsze kroki postawić na terenie Państwa Kościelnego Rotria. Dopadł mnie niezwykle ciężki przypadek realiozy, wydawać by się mogło, że nieuleczalny, ale jednak udało się go po długim odpoczynku w Księstwie Antwerpii pokonać. Jeśli czas pozwoli, to prawdopodobnie pozostanę w wirtualnym świecie na dłużej.
Z pozdrowieniami,
Beatrycze Orańska
Liczba postów: 127
Liczba wątków: 10
Dzień dobry Pani.
/-/
Ludwik Tomović
Gubernator Konfederacji Sclavińskiej
Liczba postów: 1337
Liczba wątków: 193
Najdroższa Małżonko, serce moje uradowało się niewysłowienie, gdy po długich latach znów możemy się spotkać! Niderlandzcy lekarze po raz kolejny udowodnili, że potrafią zdziałać cuda. Niezmiernie miło mi powitać cię w Rotrii i jednocześnie zaprosić do twej ojczyzny, Wielkiego Księstwa Oranii, które trwa żywe w Państwie Kościelnym. Tam zarządzam przygotowanie najwystawniejszego balu, godnego Wielkiej Księżnej Małżonki. Poczekajmy wpierw na naszych synów, Maurycego i Fryderyka, później w karecie udamy się do naszych orańskich posiadłości.
Wilhelm Jan Orański-Nassau
Liczba postów: 989
Liczba wątków: 43
Witaj Matko, niezmiernie się cieszę mogąc Cię wreszcie poznać.
Maurycy Wilhelm Jerzy książę kardynał Orański-Nassau
Arcybiskup Jerozolimy
Doża Wenecji
Liczba postów: 67
Liczba wątków: 4
Matko, jaka radość napełnia moje serce, że nie tylko członek rodu powrócił niejako do żywych to jeszcze tak drogi memu sercu. Miło mi cię w końcu poznać.
Jego Książęca Wysokość
Fryderyk Karol Albert Orański-Nassau
Książę Niderlandów, Oranii, Nassau, Antwerpii i Mediolanu, hrabia Kontich
Liczba postów: 2
Liczba wątków: 1
I moje serce ogromnie się raduje, mogąc wreszcie ujrzeć, po tak długiej przerwie mojego drogiego małżonka oraz po raz pierwszy na własne oczy, najukochańszych synów. Mam nadzieję, że dane nam będzie spędzić ze sobą jak najwięcej czasu.
Liczba postów: 1782
Liczba wątków: 236
Witam w Stolicy Apostolskiej.