Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wniosek
Gustawie Witam w Stolicy Apostolskiej!
Gustaw jest synem mego brata Januszka, a moim bratankiem.
[Obrazek: 101005704499830101.png]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • GFvH
Odpowiedz

(18.06.2019, 09:29:52)Pio Maria Facibeni napisał(a): Przewielebny Księże,
to co zrobił Wielebny jest zaprawdę sprawiedliwe i dobre w służbie Kościoła. Sprawa niemniej chwilę poczeka z racji braku powołanego Wielkiego Inkwizytora. Myślę, że w swej mądrości Ojciec Święty Klemens IV już niedługo powoła odpowiednią osobę na ten urząd.

Służba Rotrii to mój obowiązek wynikający ze stanu duchownego.
ks. mgr net. Ludwik Orański-Nassau
[Obrazek: 2VgRC.png]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Taddeo Piccolomini
Odpowiedz

Jego Świątobliwość ledwo wczoraj opuścił loggię błogosławieństw, a został przeze mnie poinformowany o tej sprawie. Godność diakona zostanie dziś bratu Powietrznemu odebrana.

Dziękuję Bracia za waszą czujność.
[-] 2 użytkowników lubi ten post.
  • GFvH, Ludwik Orański
Odpowiedz

Wasze Ekscelencje,
Przewielebni Księża,

już wczoraj, po obraniu nas na Stolicę Pawłową zostaliśmy powiadomieni przez ks. biskupa Michelangela Piccolominiego o zgubnym postępowaniu naszego dotychczasowego Brata. Zmartwieni tą sytuacją, postanowiliśmy wstrzymać się ze wszelkimi działaniami do czasu powołania nowego Wielkiego Inkwizytora, któremu polecimy zbadanie tej sprawy i zdanie nam raportu. Co oczywiste, zostaną podjęte odpowiednie środki dyscyplinarne. 
Wyrażamy nadzieję, że jeszcze dziś w Acta Apostolicae Sedis ukaże się stosowne brewe nominacyjne. Do tego czasu prosimy Was o powstrzymanie się od obaw.
Dziękujemy jednocześnie za okazaną czujność i troskę o czystość Wiary, z których wynikało powiadomienie nas o tychże działaniach. 

Z apostolskim błogosławieństwem,
+Clemens PP. IV 
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.