Liczba postów: 983
Liczba wątków: 88
Gustawie Witam w Stolicy Apostolskiej!
Gustaw jest synem mego brata Januszka, a moim bratankiem.
1 użytkownik polubienia ten post.1 użytkownik polubienia ten post.
• GFvH
Liczba postów: 67
Liczba wątków: 14
(18.06.2019, 09:29:52)Pio Maria Facibeni napisał(a): Przewielebny Księże,
to co zrobił Wielebny jest zaprawdę sprawiedliwe i dobre w służbie Kościoła. Sprawa niemniej chwilę poczeka z racji braku powołanego Wielkiego Inkwizytora. Myślę, że w swej mądrości Ojciec Święty Klemens IV już niedługo powoła odpowiednią osobę na ten urząd.
Służba Rotrii to mój obowiązek wynikający ze stanu duchownego.
ks. mgr net. Ludwik Orański-Nassau
Liczba postów: 1676
Liczba wątków: 102
Jego Świątobliwość ledwo wczoraj opuścił loggię błogosławieństw, a został przeze mnie poinformowany o tej sprawie. Godność diakona zostanie dziś bratu Powietrznemu odebrana.
Dziękuję Bracia za waszą czujność.
Liczba postów: 2919
Liczba wątków: 344
Wasze Ekscelencje,
Przewielebni Księża,
już wczoraj, po obraniu nas na Stolicę Pawłową zostaliśmy powiadomieni przez ks. biskupa Michelangela Piccolominiego o zgubnym postępowaniu naszego dotychczasowego Brata. Zmartwieni tą sytuacją, postanowiliśmy wstrzymać się ze wszelkimi działaniami do czasu powołania nowego Wielkiego Inkwizytora, któremu polecimy zbadanie tej sprawy i zdanie nam raportu. Co oczywiste, zostaną podjęte odpowiednie środki dyscyplinarne.
Wyrażamy nadzieję, że jeszcze dziś w Acta Apostolicae Sedis ukaże się stosowne brewe nominacyjne. Do tego czasu prosimy Was o powstrzymanie się od obaw.
Dziękujemy jednocześnie za okazaną czujność i troskę o czystość Wiary, z których wynikało powiadomienie nas o tychże działaniach.
Z apostolskim błogosławieństwem,
+Clemens PP. IV
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.