Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Audiencja Generalna - XII VI MMXX
[Obrazek: Papal_tiara_and_keys.png]
Uroczysta Audiencja
na zakończenie pontyfikatu
Piusa Leona II

12 czerwca MMXX AD, w Pałacu Apostolskim

Rano odbyła się w Bazylice Św. Pawła wielka celebra w intencjach dziękczynnych za wszelkie łaski, jakie otrzymała Jego Świątobliwość w trakcie swojego pontyfikatu a z prośbą o błogosławieństwo na dalszą działalność w krzewieniu ewangelii w świecie. Świątynia pękała w szwach, gawiedź gwarnie ciskała się, by móc zobaczyć patriarchę. Po zakończeniu uroczystości Pius Leon II udał się w procesji w stronę Pałacu Apostolskiego, napotkanym wiernym ściskał ręce, błogosławić dzieciom i niemowlęciom, które dumni rodzice wznosili na rękach, by były dla oczu patriarszych dostępne. Rozentuzjazmowany tłum skandował ku czci przechodzącego: "Viva il patriarca!", "Niech żyje Pius Leon II!". Zaiste, to musiał być dla Rotrii dobry czas!

[Obrazek: 5tcreVe.png]
[-] 2 użytkowników lubi ten post.
  • Aurelio de Medici y Zep, Stanisław Wieniawa
Odpowiedz

Serdeczne Bóg zapłać Waszej Świątobliwości za ten niezwykle owocny czas posługi na Tronie Pawłowym!
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
Odpowiedz

Pozostaje i mi podziękować. Każdemu z Was. Dziękuję, że przez te cztery miesiące byliście ze mną. Może końcówka pontyfikatu była niemrawa, w dużej mierze z mojej winy i nagłego nawału obowiązków - cóż, na to nie ma rady, a sam chyba po raz pierwszy doświadczyłem tak bolesnej realiozy. Niemniej uważam, ze wspólnymi siłami udało się dołożyć kolejną cegiełkę do budowy silnej, lepszej i nowej Rotrii. Takiej Rotrii, na którą każdy ciężko pracował i takiej Rotrii, której nie możemy się wstydzić. Liczę, że mój następca będzie kontynuował przyjęte standardy kreowania aktywnego państwa, państwa dostępnego dla każdego, bez zabetonowanych elit, bez nieomylnych władców. Dalej twórzmy Rotrię taką, gdzie liczy się głos każdego mieszkańca, każdego duchownego. To najlepsza droga do tego, aby nasze państwo przetrwało kolejne lata na arenie międzynarodowej. Bóg zapłać za wszystko!
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
[-] 3 użytkowników lubi ten post.
  • Aurelio de Medici y Zep, Stanisław Wieniawa, Taddeo Piccolomini
Odpowiedz

Bóg zapłać za udzielenie zaufania powierzając tak ważną funkcję i godności.
[Obrazek: 101005704499830101.png]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.