Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Błagam o miłosierdzie
Ekscelencjo Kamerlingu,

Ja grzeszny i zagubiony człowiek błagam Ciebie, jedynego prawowitego rządcę Świętego Kościoła Rotryjskiego, o przebaczenie moich win. Kierując zamachem stanu miałem dobre intencje, jednak tylko pogłębiłem kryzys. Nie można podnosić ręki na legalną i uświęconą władzę Sukcesora Świętego Pawła. Mówi wszak prorok Baruch : "Módlcie się o zdrowie Nabuchodonozora, króla babilońskiego, i o zdrowie Baltazara, syna jego, aby były ich dni jak dni nieba na ziemi." Nawet jeśli władza nie odpowiada nam ze względów politycznych, musimy za nią się modlić i być jej posłusznymi.
Nie ma jednak odpuszczenia win bez zadośćuczynienia - oddaję przeto swoje serce i talenty na rzecz odnowy prawdziwej odbudowy Kościoła i Państwa. Pragnę włączyć się w to wielkie dzieło i jemu być oddanym.
Vivat Rotria!

Cum debita reverentia,
(-) Tommaso Mancini
Sua Altezza Serenissima
Alberto Tommaso
Duca di Parma
Odpowiedz

Czcigodny Bracie,

Wiele było podziałów i wyzwań między obywatelami, co jest całkowicie naturalnym elementem struktury społecznej. Faktyczne kłopoty zaczęły się dopiero wówczas, gdy obalono legalne władze. Wówczas Stolica Apostolska funkcjonowała jeszcze chwilę, lekko dogorywając zarazem, po czym upadła. Najważniejszym jest jednak, że ramię w ramię pragnie Brat odbudowywać z nami naszą Ojczyznę. A przy takim akcie woli zadośćuczynienia, gasnąć winny wszelkie spory i animozje. Witam Brata nie mniej serdecznie, jak pozostałych, szeroko rozpościerając ramiona Smile .

Cum debita reverentia,

/-/ dr hab. Ksawery van Berden
Regent Państwa Kościelnego Rotria
/-/ prof. dr hab. net. Ksawery kardynał van Berden
Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał Senior
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.